• Nieuwe Ford Kuga SUV krijgt verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn en biedt hoogste trekgewicht in zijn klasse om nog meer klanten te overtuigen van een elektrische toekomst
  • Aansprekend exterieurontwerp en herzien interieurdesign, standaard uitgerust met 13,2-inch touchscreen en SYNC 4 connected 5G-infotainmentsysteem
  • Geavanceerde rijhulptechnologieën, waaronder verbeterde Adaptive Cruise Control, vergroten het vertrouwen en comfort van de bestuurder

Ford introduceert de nieuwe Kuga Plug-In Hybrid met als doel nog meer bestuurders te overtuigen van de voordelen van elektrisch rijden. Het model is gebaseerd op de bestverkochte plug-in hybride van Europa in de afgelopen drie jaar en tilt de kwaliteiten van de familie-SUV naar een nog hoger plan. De nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid biedt verrassende prestaties, het gemak van naadloze connectiviteit en een nog completere veiligheidsuitrusting. De verkoop in Nederland start vanaf vandaag. Lees verder

Tot 69 kilometer elektrisch rijden
De nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid – gebouwd in Europa en ontworpen voor Europese klanten – heeft een elektrisch rijbereik tot 69 kilometer volgens de WLTP. De nieuwe Kuga is sneller en heeft een nog lagere CO2-uitstoot met een verfijnde geëlektrificeerde rijervaring.

Dankzij een trekvermogen tot 2.100 kg6 geremd gewicht, overtreft de trekkracht van de nieuwe Kuga Plug-In Hybrid alle rivalen. Het riante trekgewicht is ideaal voor het vervoeren van een grote caravan of zelfs een paarden- of boottrailer. “De Ford Kuga is sinds de marktintroductie in 2008 een hit bij klanten. De nieuwe Kuga is onze beste ooit en introduceert meer mogelijkheden, connectiviteit en comfort”, zegt Jon Williams, General Manager, Ford Blue, Europa.

Fris ontwerp en naadloze connectiviteit
De nieuwe Ford Kuga is zowel vanbinnen als -buiten geëvolueerd, met een fris en zelfverzekerd design. De slimme Titanium, sportieve ST-Line en robuuste Active-modellen hebben unieke ontwerpkenmerken zodat elke uitvoering een eigen persoonlijkheid heeft. Een opvallende LED-lichtbalk over de volledige breedte van de voorzijde omlijst het nieuwe ontwerp van de grille met het trotse ‘Blue Oval’ logo.

Binnenin is de nieuwe Kuga uitgerust met de nieuwste generatie SYNC 47-infotainment, dat twee keer zoveel rekenkracht biedt ten opzichte van het vorige systeem. Het infotainmentsysteem werkt naadloos samen met smartphones en beschikt over 5G-connectiviteit voor snelle toegang tot informatie. Het systeem biedt cloud-connected navigatie om de files voor te blijven en ondersteunt draadloze Apple CarPlay en Android Auto8 voor snelle en veilige toegang tot belangrijke apps en informatie.

SYNC 4 ondersteunt bestuurders ook bij het optimaal benutten van het trekgewicht van de nieuwe Kuga6, waarbij de Trailer Connection Checklist helpt bij het maken van een eenvoudige en veilige koppeling met een trailer. Met Trailer Tow Navigation kunnen bestuurders de afmetingen van hun auto en aanhanger invoeren, zodat SYNC 4 een route kan selecteren om krappe bochten, lage bruggen en andere obstakels te vermijden.

Nieuwe slimme technologie
De nieuwe Ford Kuga profiteert van de nieuwste generatie rijhulpsystemen voor maximaal comfort en gebruiksgemak, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. De nieuwe generatie Adaptive Cruise Control10,11 kan nu automatisch remmen voor bochten, kruispunten en ander verkeer, terwijl het 360-graden camerasysteem12 parkeren, het aankoppelen van een aanhanger of zelfs het gebruik van een wasstraat makkelijker maakt dan ooit.

Praktische functionaliteit vormt de kern van het interieur van de nieuwe Kuga. De tweede zitrij is verschuifbaar. De beenruimte van de achterste passagiers kan zodoende worden vergroot tot ruim een meter, óf de gebruiker creëert tot 140 liter extra bagageruimte. Optionele comfortstoelen – goedgekeurd door de toonaangevende organisatie voor ruggengraatgezondheid genaamd Aktion Gesunder Rücken (AGR) – bieden ondersteuning waar deze het meest nodig is.

Dynamic Pixel LED-koplampen
Geavanceerde verlichtingstechnologie helpt het comfort en het vertrouwen van de bestuurder te vergroten. De Kuga is standaard uitgerust met LED-koplampen inclusief Automatic High Beam Control10. Dynamic Pixel LED-koplampen10 zijn optioneel beschikbaar. Deze slimme verlichting maakt gebruikt van navigatiegegevens en camera’s om verkeersborden te lezen. Het systeem past de lichtbundel ook aan bij bochten, kruispunten en rotondes om voetgangers en fietsers beter te verlichten.

Ford produceert de nieuwe Kuga in Europa in de geavanceerde fabriek in Valencia in Spanje. Kunstmatige intelligentie werkt nauw samen met ingenieurs om de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en productie te garanderen.

De nieuwe Kuga is per direct te bestellen voor een prijs vanaf €43.350. Ontdek meer over de nieuwe Ford Kuga via deze link.

###

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com