• Ford E-Transit biedt klanten een combinatie van mogelijkheden en lage eigendomskosten van wereldklasse, ondersteund door het Ford Pro-ecosysteem voor meer productiviteit
  • Concurrerende prijs, uitgebreide standaarduitrusting, nieuwe connected-functies en bekroonde rijhulpsystemen
  • Ford Pro biedt compleet pakket oplossingen voor software, laden, service en financiering om klanten te helpen de productiviteit en prestaties van de E-Transit te optimaliseren

Met de nieuwe volledig elektrische E-Transit introduceert Ford Pro Vehicles de nieuwe benchmark voor bedrijven op het gebied van inzetbaarheid, productiviteit en gebruikerservaring van elektrische voertuigen. Lees verder

Met zijn toonaangevende batterijcapaciteit, actieradius, vermogen en unieke Pro Power Onboard mobiele stroombron, biedt de volledig elektrische versie van ’s werelds bestverkochte bedrijfswagen1 ongeëvenaarde prestaties voor zakelijke klanten.

Dit alles wordt aangevuld met een rijkere standaarduitrusting, met door Euro NCAP aanbevolen intelligente bestuurdersassistentie- en veiligheidssystemen, evenals ‘end-to-end’ laadondersteuning van Ford Pro Charging en een volledig integreerbare reeks Ford Pro-oplossingen om de efficiëntie te verhogen en eigendomskosten te optimaliseren.

Daarbij is de E-Transit uiterst concurrerend geprijsd en heel compleet uitgevoerd, om de overstap naar elektrische voertuigen te helpen versnellen. Prijzen in Nederland beginnen bij € 58.0752 voor een chassis cabine en bij € 58.8252 voor een gesloten bestelauto, beide worden standaard geleverd in de luxe Trend uitvoering.

Het is het speerpunt van de Europese introductie van Ford Pro – de nieuwe wereldwijde verkoop- en servicedivisie van Ford, die gericht is op het verbeteren van de productiviteit van bedrijfswagen klanten.

“De E-Transit is een enorme sprong voorwaarts voor exploitanten van bedrijfswagens. Zijn volledig elektrische aandrijflijn, compromisloze capaciteiten en naadloze integratie van het ondersteunende Ford Pro-ecosysteem stroomlijnen de activiteiten van klanten en geeft hun productiviteit een boost wanneer ze overschakelen op volledig elektrische wagenparken”, zegt Hans Schep, General Manager Ford Pro, Ford Europa. “Met een prijsstelling die zo goed als alle drempels wegneemt om in te stappen, is de E-Transit echt een aantrekkelijke propositie voor Europese bedrijven.”

Na een intensief wereldwijd test- en ontwikkelingsprogramma gebruiken diverse Ford Pro klantpartners in heel Europa zestig E-Transits om de voordelen van geëlektrificeerde bedrijfswagens te demonstreren. De eerste productievoertuigen rolden onlangs uit de fabriek in Kocaeli, Turkije. Er waren al 5.000 klantenorders ontvangen, nog voordat de productie van start ging.

Rijke standaarduitrusting
De E-Transit biedt elke klant een uitgebreide standaardspecificatie met geavanceerde technologieën om de elektrificatie van hun wagenpark zowel gemakkelijker als voordeliger te maken. De bedrijfswagen is ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende gebruikscases van de klant. Met standaard een batterijcapaciteit van 68 kWh, die een verwacht rijbereik van 317 km WLTP biedt, is de E-Transit concurrerend in zijn klasse.3

De krachtige elektromotor levert echte Transit-capaciteiten door een koppel van 430 Nm. Er is keuze uit vermogens van 135 kW of 198 kW. De bedrijfswagen-uitvoering heeft een laadvermogen van 1.7584 kg, maar het uitgebreide gamma omvat in totaal 25 varianten van bedrijfswagens, dubbele cabines en chassis cabines met verschillende lengtes en dakhoogtes, alsook GVM’s van 3,5 tot 4,25 ton. Hierdoor is de perfecte Ford E-Transit voor unieke behoeften nooit ver weg. E-Transit beschikt ook over Fords unieke ProPower Onboard-functie, die tot 2,3 kW levert in de cabine en laadruimte om conversies en apparatuur aan te drijven terwijl u aan het werk bent.

De E-Transit wordt aangeboden in twee series – Base en Trend – waarbij alle voertuigen over aanzienlijk hogere specificaties beschikken dan het gelijkwaardige dieselmodel. De uitrusting van de Base-serie omvat Electronic Air Temperature Control, Keyless Start, verwarmde stoelen, Quickclear voorruit en verwarmde elektrische spiegels.

De E-Transit introduceert het SYNC 45-communicatie- en informatiesysteem in de bedrijfswagens van Ford. Het systeem is twee keer sneller dan SYNC 3 en is intuïtief te bedienen via een 12-inch touchscreen, dat niet reflecteert en met één veeg schoon te maken is.

De Trend-serie voegt productiviteitsverhogende functies toe, zoals het Ford Connected Navigation System6 dat de meest efficiënte route plant en bestuurders informeert over opladen, verkeerssituaties en parkeerbeschikbaarheid. Bovendien zorgt Intelligent Range voor nauwkeurigere rijbereik data. De verbeterde stembediening en ingebouwde Amazon Alexa7 helpen bestuurders de informatie te ontvangen die ze nodig hebben zonder hun ogen van de weg te halen.

Alle E-Transits zijn standaard uitgerust met een FordPass Connect-modem8, dat altijd in verbinding is met het Ford Pro-ecosysteem. Ford Power-Up software voert updates uit voor extra functies en voordelen. Klanten profiteren ook van een levenslang abonnement op FordPass Pro9 of Ford Pro Telematics Essentials10 en een jaar lang toegang tot het Blue Oval Charging Network. Fleet-klanten krijgen ook een jaar lang gratis toegang tot Ford Pro E Telematics.

Bekroonde bestuurdersassistentie
Voor het uitgebreide pakket aan rijhulpsystemen ontving de E-Transit al een Gold Award van de onafhankelijke voertuigveiligheidsautoriteit Euro NCAP. De technologieën omvatten Pre Collision Assist met voetgangerdetectie11, Intelligent Adaptive Cruise Control met Traffic Sign Recognition11, Blind Spot Information System met Lane Change Warning & Aid11, Lane Departure Warning11, Lane-Keeping Aid11, en Junction Assist11.

Belangrijke nieuwe assistentiesystemen voor de bestuurder die helpen om de reparatiekosten tot een minimum te beperken, zijn onder meer de Reverse Brake Assist11. Dat systeem maakt gebruik van een camera en sensoren om voetgangers, fietsers en statische obstakels te detecteren bij het achteruitrijden. Ook waarschuwt het systeem voordat het het voertuig automatisch tot stilstand brengt als de bestuurder niet reageert. Bestuurders profiteren ook van een nieuwe 360-camera11 die op de 12-inch dashboarddisplay in vogelperspectief zicht biedt op de omgeving van de E-Transit om obstakels te helpen vermijden bij het manoeuvreren in krappe ruimtes met beperkt zicht.

Lage gebruikskosten
De E-Transit biedt bedrijven die elektrische voertuigen willen gebruiken een overtuigende propositie die zich terugbetaalt of een positieve business case genereert gedurende de eigendomsperiode. Behalve de aanzienlijke besparing op brandstofkosten, schat Ford dat de onderhouds- en reparatiekosten veertig procent lager liggen dan voor gelijkwaardige modellen met dieselmotor12. Volgens gegevens van Ford heeft de E-Transit zowel in Groot-Brittannië als in Duitsland de laagste kosten in vergelijking met directe concurrenten.

Ford biedt een toonaangevende service-interval van één jaar met een onbeperkt aantal kilometers en een garantie van acht jaar en 160.000 km voor alle elektrische hoogvoltagecomponenten, inclusief dekking voor overmatige degradatie13. Evenals een éénjarig pechhulppakket voor elektrische voertuigen inclusief noodoplading. Het Europese servicenetwerk is klaar voor EV met 1.500 EV gecertificeerde dealers in heel Europa en meer dan 4.500 erkende reparateurs die voor de introductie allemaal over de nodige servicecapaciteiten beschikken.

Na de introductie van E-Transit breidt Ford de iconische Transit-familie uit met nog eens vier nieuwe elektrische modellen. De volledig nieuwe Transit Custom bedrijfswagen en de Tourneo Custom komen in 2023. De kleinere, nieuwe generatie van Transit Courier bestelwagen en de, multifunctionele Tourneo Courier arriveren in 2024.

In lijn met de elektrificatiestrategie hebben Ford, SK On Co, Ltd. en Koç Holding een niet-bindende intentieverklaring ondertekend voor een nieuwe, toonaangevende joint venture in Turkije – op voorwaarde dat de drie partners een vaste verbintenis aangaan – die zou leiden tot de oprichting van een van de grootste faciliteiten voor elektrische accu’s voor bedrijfswagens in de ruimere Europese regio. Het is de bedoeling dat de productie al halverwege dit decennium van start gaat, met een jaarlijkse capaciteit die waarschijnlijk tussen de 30 en 45 Gigawattuur zal liggen.

# # #

1 Gebaseerd op IHS Markit New Registrations-gegevens CY2014-CYE 2021, die zijn samengesteld uit overheid en andere bronnen en die 95 procent van het wereldwijde volume aan nieuwe voertuigen in meer dan 80 landen zoals gerapporteerd in februari 2022 toepast. Gebaseerd op volumes van de Transit-familie, waaronder verschillende uitvoering van de Ford Transit en Transit Custom. Exclusief Transit Connect en Transit Courier.

2 Genoteerde prijzen zijn (advies)prijzen in euro’s en ex. BTW, BPM en (onvermijdbare) kosten voor het rijklaar maken van de auto (bestaat uit een nulbeurt, 2 kentekenplaten, een in- en uitwendige poetsbeurt, transportkosten, recyclingsbijdrage, leges, gevarendriehoek, lampenset, lifehammer, hesjes en een volle tank brandstof.

3 De beoogde actieradius en laadtijd zijn gebaseerd op door de fabrikant vastgestelde waarden, met berekening volgens de WLTP-rijcyclus. De werkelijke actieradius is afhankelijk van de omstandigheden, zoals externe elementen, rijgedrag, de staat onderhoud en de leeftijd van de auto en de staat van de lithium-ion-accu.

Het opgegeven WLTP-brandstof- en -energieverbruik, de CO2-emissie en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, in de meest recente versie. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.

4 Het maximale laadvermogen varieert en is gebaseerd op accessoires en voertuigconfiguratie. Op het label op de deurstijl staat het laadvermogen van een specifiek exemplaar.

5 Rijd niet terwijl je wordt afgeleid of terwijl je een apparaat in je hand hebt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

6 Navigatiediensten vereisen SYNC 4 en FordPass Connect, een aanvullende connectiviteitsservice en de FordPass Pro-app (zie FordPass voorwaarden voor details) of Ford Telematics. In aanmerking komende voertuigen ontvangen een gratis proefversie van navigatiediensten voor een jaar, die begint op de begindatum van de garantie op het nieuwe voertuig. Klanten moeten de proefversie van de navigatieservice ontgrendelen door het voertuig te activeren met een FordPass- of Ford Telematics-ledenaccount. Indien aan het einde van de gratis periode geen abonnement is genomen, wordt de verbonden navigatiedienst beëindigd en schakelt het systeem terug naar ingebouwde offline navigatie. Online service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. De doorontwikkeling van technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van aangesloten functies verhinderen. De FordPass Pro-app, die compatibel is met bepaalde smartphone-platforms, is beschikbaar via download. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn. Ford Telematics-app gedurende één jaar gratis bij aankoop van een nieuwe E Transit.

7 De aanwezigheid van SYNC 4 is vereist. Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u een apparaat in uw hand hebt. Gebruik spraakbediening. Bepaalde Alexa-functies zijn afhankelijk van smartphone- en huistechnologie. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo’s en merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of dochterondernemingen daarvan.

8 FordPass Connect, de FordPass-app en de gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass-voorwaarden voor details). De verbonden service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van een compatibel netwerk. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Verbonden service is exclusief wifi-hotspot.

9 FordPass Pro-app, compatibel met bepaalde smartphoneplatforms, is te downloaden. Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.

10 Ford Telematics Essentials is alleen beschikbaar voor Ford-voertuigen met een geactiveerd FordPass Connect-modem. Alleen wagenpark/zakelijke klanten. FFM en FCS T&C’s zijn van toepassing. Schermontwerpen kunnen variëren.

11 Bestuurdersassistentiefuncties zijn een aanvulling op en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection kan voetgangers detecteren, maar niet onder alle omstandigheden en is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor systeembeperkingen.

12 Gebaseerd op een periode van drie jaar of 180.000 km. Vergelijking van geplande en ongeplande onderhoudswerkzaamheden voor batterij-elektrische en vergelijkbare dieselvoertuigen.

13 Overmatige degradatie is 70 procent voor E-Transit gesloten bestelauto en 65 procent voor E-Transit chassiscabine.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com