• Leverbaar vanaf begin volgend jaar, nu te bestellen
  • Nieuwe Focus RS snelste RS-model ooit
  • Ford Performance All-Wheel-Drive voor hoge bochtsnelheden en optimale wegligging
  • 2.3-liter EcoBoost-motor van ruim 350 pk
  • Tips van Gymkhana-ster Ken Block verwerkt in het ontwerp

Maar weinig snelle productiemodellen spreken zo tot de verbeelding als de fonkelnieuwe Ford Focus RS. Prestaties van een hoogwaardige sportwagen worden in het nieuwste RS-model van Ford gecombineerd met alledaags gebruiksgemak, hoewel het circuit voor een spannende trackday voortdurend lonkt. Lees verder

De verschijning van de Focus laat niets te raden over. De aerodynamische details, zoals de voorsplitter, de voor- en achterspoiler en de side skirts verraden het karakter van deze topsporter. In het vooronder van de Focus RS huist een 350 pk sterke 2,3-liter EcoBoost krachtbron. Met deze power-unit accelereert de Focus, mede dankzij de Launch Control, in slechts 4,7 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid is al even indrukwekkend: 266 km/u. Het maximale koppel van 440 Nm wordt geleverd tussen 2.000 en 4.500 tpm, en gedurende 15 seconden is er een koppel van 470 Nm beschikbaar voor een kortstondige overboost bij snelle acceleraties.

Bestuurders van de Focus RS kunnen vier verschillende aandrijfmodi selecteren waarmee het AWD-systeem, de schokdempers, de Electronic Stability Control, de stuurbekrachtiging, de motorresponse en het uitlaatgeluid worden aangepast voor optimale prestaties. Er zijn instellingen voor normaal, sport of circuit beschikbaar, en tevens kan er een speciale modus worden geselecteerd voor gecontroleerde drifts op een circuit. Tweevoudig instelbare schokdempers zorgen voor een strakkere setting voor het rijden tijdens trackdays. De nauwkeurig afgestelde besturing met elektrische stuurbekrachtiging werkt in combinatie met een steviger uitgevoerde voorwielophanging en kortere draagarmen, waardoor de besturing directer en responsiever is met een perfecte gevoelsbeleving.

Dankzij het geavanceerde en innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive systeem met Dynamic Torque Vectoring zijn hoge bochtsnelheden mogelijk en is het weggedrag te vergelijken met dat van een “supercar”. Het AWD-systeem maakt gebruik van dubbele elektronisch bestuurbare koppelingsplaten die ervoor zorgen dat het koppel aan de voor- en achterzijde van de auto tot een ratio van 30-70 kan worden gesplitst. Op de achteras kan het koppel zelfs volledig over links en rechts worden verdeeld. Deze mogelijkheid om het koppel te verdelen verbetert de handling en de stabiliteit in bochten aanzienlijk.

Ken Block
Ken Block is bij het grote publiek wereldwijd vooral bekend vanwege zijn Gymkhana-filmpjes op YouTube. Met een speciale Mustang, een Focus RS WRC en Fiesta RS WRC drift hij op afgesloten terreinen, in kleine ruimtes en krappe bochten, waarbij hij zijn ultieme wagenbeheersing laat zien. Daarnaast nam hij met een Focus RS WRC en een Fiesta RS WRC deel aan diverse rally’s voor het wereldkampioenschap en werd hij door zijn spectaculaire rijstijl de lieveling van het publiek. Niemand anders dan hij was dan ook beter geschikt om bij de ontwikkeling van de nieuwste Focus RS de ingenieurs van Ford Performance te voorzien van belangrijke tips om de wegligging nog verder te verbeteren en te zorgen voor maximaal rijplezier.

De nieuwe Ford Focus RS is één van de twaalf nieuwe High-Performance modellen van Ford in de komende vijf jaar en heeft een prijskaartje van € 50.000. Hij komt begin 2016 op de markt en kan vanaf nu worden besteld!

Meer informatie, video’s en afbeeldingen vindt u op de perswebsite focusrs.fordpresskits.com.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com