Nieuws

14 mei 2020 - Corporate

Ford schiet te hulp en bouwt magazijn snel om tot productiefaciliteit voor beademingsapparatuur

Ford heeft in recordtijd een leegstaand magazijn omgebouwd tot een productiefaciliteit. Hier produceert het bedrijf nu onderdelen voor beademingsapparatuur voor de National Health Service (NHS). Lees verder

12 mei 2020 - Mustang Mach-E, Technologie

Ford Mustang Mach-E verbetert continu dankzij nieuw over-the-air systeem

Eigenaren van de nieuwe, volledig elektrische Mustang Mach-E missen nooit iets, omdat hun auto continu up-to-date blijft. De Mustang Mach-E wordt gedurende zijn leven steeds beter, dankzij over-the-air software-updates (OTA) die vanuit huis kunnen worden uitgevoerd. Lees verder

8 mei 2020 - Technologie

Hoe namaakvogelpoep de lak van je auto beschermt

In veel landen brengt geraakt worden door vogelpoep geluk. Maar als vogelpoep op de auto komt, kan het ernstige gevolgen hebben voor de lak.

Gelukkig test Ford het lakwerk in combinatie met vogelpoep. Hierbij wordt gebruik gemaakt van namaakvogelpoep dat wordt ontwikkeld in het laboratorium. Lees verder

6 mei 2020 - Corporate

Gas er op! Europese Ford-fabrieken gaan weer draaien; werknemers weer aan de slag

Er rollen weer nieuwe Fords van de productielijnen in Duitsland, Roemenië en Spanje. De productie lag zeven weken stil als gevolg van de COVID-19 crisis.

Het opstarten van de productie betreft een
gefaseerde start met aanvankelijk een lager productievolume. Gedurende de komende maanden voert Ford de productie geleidelijk op tot het normale niveau. Als eerste start Ford met het produceren van auto’s die al verkocht zijn.

Om de medewerkers te beschermen, gelden er in alle fabrieken strenge richtlijnen met betrekking tot ‘social distancing’ (afstand houden van minimaal 2 meter). Ook moeten medewerkers iedere dag een gezondheidscheck ondergaan. Daarnaast ontvangt elke medewerker elke dag door Ford geproduceerde mondkapjes en gezichtsmaskers en andere hygiëne items.

Lees het bericht verder in het Engels. Lees verder

28 april 2020 - Corporate

Ford herstart productie met uitgebreide veiligheidsprotocollen om werknemers te beschermen

Ford bevestigde vandaag dat het voornemen is de initiële productie vanaf 4 mei in de meeste Europese fabrieken te hervatten.

De productie wordt op 4 mei hervat met een gefaseerde aanpak. Het gaat dan om fabrieken in Saarlouis en Keulen in Duitsland, Valencia in Spanje en Craiova in Roemenië.

Lees het bericht hieronder verder in het Engels:
Lees verder

21 april 2020 - Hybride & elektrisch, Kuga, PHEV, Technologie

Ford is op missie om auto’s stiller te maken met nieuwe ‘fluisterstrategie’

Waar bestuurders ooit moesten schreeuwen om zichzelf verstaanbaar te maken boven een bepaalde snelheid, zijn moderne auto's een oase van rust: gesprekken en muziek zijn makkelijk hoorbaar, zelfs bij een laag volume. Lees verder

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com