• Ford-raceauto's die in 1966 en 2016 de 24 uur van Le Mans wonnen, komen beschikbaar in exclusieve modellenserie LEGO® Speed Champions
  • Nieuwe set brengt iconische Ford GT40 en Ford GT raceauto's tot leven. Met minifiguren, geblokte vlag en trofee kunnen beroemde zeges steeds opnieuw worden beleefd
  • Ontwerpen van exclusieve set was 'droomproject' voor Craig Callum, hoofdontwerper bij LEGO, voormalig ontwerper van raceauto's en Ford-coureur in zijn vrije tijd

Een cadeau met een historie van meer dan 50 jaar en voor kinderen misschien wel het begin van een legendarische carrière in de racerij. De iconische Ford GT40 en de nieuwe Ford GT die in respectievelijk 1966 en in 2016 de 24 uur van Le Mans wonnen, worden in LEGO-stenen tot leven gebracht. Lees verder

De nieuwe LEGO Speed Champions-set bevat beide auto’s, coureurs, een geblokte vlag en zelfs een trofee waarmee deze historische zeges kunnen worden nagespeeld.

“Veel leden van mijn team zijn grootgebracht met de legendarische overwinning van Ford uit 1966. Voor hen was het ontwerpen en bouwen van deze LEGO-modellen dan ook een geweldige ervaring”, aldus Dave Pericak, global director, Ford Performance. “Deze set is een geweldige manier om onze Le Mans-historie te vertellen en hopelijk zal dat een inspiratie zijn voor de coureurs, monteurs en ontwerpers van de toekomst.”

Eerder dit jaar keerde Ford terug naar de plek waar 50 jaar geleden in een historische race beslag werd gelegd op de 1e, 2e en 3e plaats. En ook nu werd er gewonnen. De LEGO Group heeft nauw samengewerkt met de ontwerp- en licentieteams van Ford om de winnende auto uit 1966 en de nieuwe Ford GT tot in detail na te bouwen.

“Dit was een droomproject – waar veel druk op stond. De Ford GT40 is een van de meest iconische raceauto’s aller tijden, en de nieuwe Ford GT is in één woord geweldig”, vertelt Craig Callum, hoofdontwerper voor LEGO Speed Champions. “Deze modellen zijn ontworpen voor kinderen, maar met volwassen liefhebbers in het achterhoofd. We weten dus zeker dat zij tot in detail op authenticiteit zullen worden onderzocht.”

Callum, die in zijn vrije tijd met een Ford Model A hot-rod racet en is begonnen als ontwerper van auto’s op ware grootte, heeft geholpen met het ontwerpen van tien prototypen die met bestaande LEGO-stenen werden gebouwd. Hieruit werd voor elk model een definitieve versie gekozen.

Hier kunt u zien hoe Callum het nieuwe model in recordtijd in elkaar zet.
Bekijk tevens de volgende stop motion video.

De nieuwe set met de 2016 Ford GT en de 1966 Ford GT40 kunnen vanaf 1 maart 2017 worden besteld op LEGO.com/shop. De adviesprijs is € 34,99. Op dit moment zijn er sets te koop met de Ford Mustang, de Ford F-150 Raptor met aanhanger en de Ford Model A hot-rod.

Editor’s notes

•    Le Mans 2016 race win
The #68 Ford GT of Sébastien Bourdais (FRA), Joey Hand (US) and Dirk Müller (GER) crossed the finish line as the winner in the GTE-Pro class of the 2016 Le Mans 24 Hours.

•    Le Mans 1966 podium sweep
The #2 Ford GT40 Mark II driven by Bruce McLaren (NZ) and Chris Amon (NZ) took first place at Le Mans in 1966 – leading a Ford clean sweep of the three podium positions. The 1966 race was Ford’s first ever win at Le Mans, and the first of four successive victories at the iconic endurance race.

•    The 2016 Ford GT
The ultra-high-performance Ford GT supercar is the most advanced Ford production vehicle ever, featuring the latest in lightweighting, aerodynamics and EcoBoost engine technology – an innovation showcase for the Ford brand.

•    The 1966 Ford GT40 Mark II
The Ford GT40 Mark II featured a lightweight aluminium chassis, rear-wheel drive and a 7.0-litre Ford V8 engine. The car was named the GT (Grand Touring) with the 40 representing its height at the top of the windscreen in inches.

•    LEGO® Speed Champions
LEGO Speed Champions puts children in the driver seat, as they build and race some of the most famous cars ever produced, with authentic designs and exciting accessories to inspire young imaginations.

logo-lego-speed-champions

Aanvullende foto’s, video’s en media zijn beschikbaar op gofurther.fordpresskits.com

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com