• Serieproductie van opvolger van Europa ’s bestverkochte auto start in Keulen
  • Elke 68 seconden ziet een nieuwe Fiesta het ‘levenslicht’
  • Ford investeert 293 miljoen euro in productiefaciliteiten in Keulen
  • De nieuwe Fiesta staat in juli bij de Nederlandse Ford dealers en is verkrijgbaar vanaf € 14.995,-*

Het is de achtste generatie van de bestseller uit het Ford portfolio; in Keulen is de productie van Europa’s bestverkochte auto, de nieuwe Ford Fiesta, begonnen. De nieuwe Fiesta biedt een scala aan geavanceerde rij-assistentie en connectiviteit features. Lees verder

“We hebben het veelzijdige en sportieve karakter van deze iconische compacte auto naar het volgende niveau gebracht. Meer dan ooit hebben we een ruime modellenkeuze met geavanceerde technologieën en functies waar klanten jaren geleden alleen maar van konden dromen,” zei Jim Farley, executive vice president en president, Europa Midden-Oosten en Afrika, Ford Motor Company.

De Fiesta benadrukt Ford’s segmentstrategie met vier varianten. De geavanceerde Trend en Titanium modellen zijn als eerste te bewonderen en staan vanaf juli bij de Nederlandse Ford dealers. In oktober volgt de sportieve ST-Line en de luxueuze Vignale. De Fiesta Active crossover en de Fiesta ST komen in 2018 op de markt.

Voor deze nieuwste Fiesta-generatie heeft Ford de productie in Keulen verder geoptimaliseerd. Plant manager Vic Danes zei: “Onze productiefaciliteit in Keulen wordt gekenmerkt door een grote flexibiliteit en is een van de meest efficiënte fabrieken in de gehele auto-industrie. Voor de lancering van de nieuwe Fiesta hebben wij opnieuw een substantiële investeringen gedaan, waarmee we de bestaande productkwaliteit verder verbeteren.”

Ford investeert ongeveer 293 miljoen euro in nieuwe productieprocessen in de fabriek in Keulen – waar elke 68 seconden een nieuwe Fiesta van de band rolt.

# # #

*Dit bedrag is inclusief 750 euro aankooppremie

 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com