• Nieuwe Ford Ranger Raptor Special Edition verdere uitbreiding van succesvolle Ranger-aanbod na de MS-RT, Stormtrak en Wolftrak uitvoeringen
  • Exclusieve en gelimiteerde Raptor Special Edition te zien in nieuwe film The Good, the Bad and the Bad-RSE, waarin hij zijn ‘bad-ass’ karakter en indrukwekkende offroad-kwaliteiten toont op ‘Spaghetti Western’-filmset
  • Ford Ranger Raptor Special Edition vanaf Q1 2022 bij Nederlands Ford dealers

De Ford Ranger Raptor – de ruigste variant van Europa’s bestverkochte pick-up – is nu nog begeerlijker dankzij de inroductie van de nieuwe Ranger Raptor Special Edition. Lees verder

Om exclusiviteit te waarborgen, wordt de nieuwe Ford Ranger Raptor Special Edition geproduceerd in beperkte aantallen. De Special Edition versterkt de imposante uitstraling van de pick-up met aanvullende stijlaccenten, zoals racestrepen en rode details.

Deze Special Edition is een van de helden in The Good, the Bad and the Bad-RSE – een nieuwe op Spaghetti Westerns geïnspireerde actiefilm van Ford. De film toont de nieuwe Ranger Raptor Special Edition en zijn offroad-eigenschappen op hoge snelheid. De Ranger Wolftrak, Stormtrak en op de rallysport geïnspireerde MS-RT spelen ook een rol in de film.

De Ranger Raptor is ontwikkeld door Ford Performance als de ultieme Ford Ranger. Deze versie is voorzien van een zeer sterk chassis, aangepaste wielophanging en banden en een high-performance EcoBlue dieselmotor, voor de echte offroad-liefhebber die sensatie zoekt.

De Ranger Raptor Special Edition is vanaf Q1 2022 bij geselecteerde Nederlandse Ford dealers te zien.

Opvallende verschijning
Behalve de keuze uit de carrosseriekleuren Performance Blue, Conquer Grey en Frozen White is de Ranger Raptor Special Edition ook voorzien van twee matzwarte racestrepen met rode contrastlijnen op de motorkap, het dak, de flanken, de achterspatborden en de klep van de laadbak. Daarmee wordt het high-performance karakter van de pick-up extra benadrukt.

Aanvullend op de racestrepen zijn de sleephaken aan de voorzijde uitgevoerd in rood, terwijl de brede wielkasten, de voor- en achterbumper, de portiergrepen en de kenmerkende Ford-grille zijn voorzien van een matzwarte afwerking voor een nog imposantere verschijning dan de standaard Ranger Raptor.

Het interieur van de dubbele cabine is bij de Ranger Raptor Special Edition nog sportiever dankzij specifieke, rode stiksels op het stuurwiel, het dashboard en de portierbekleding. De standaard met generfd leder beklede stoelen zijn ontworpen voor comfort en ondersteuning, zowel in ruw terrein als op de snelweg. Verder zorgt ook het Raceway Grey instrumentenpaneel, dat alleen beschikbaar is voor de Special Edition voor meer exclusiviteit.

Ook als Special Edition is de Ranger Raptor voorzien van het unieke Ford Performance chassis. Dat is geoptimaliseerd voor offroadrijden op hoge snelheden (waar toegestaan) en biedt zowel een 150 mm grotere spoorbreedte als 51 mm extra rijhoogte ten opzichte van de Ranger XLT.

De Raptor wielophanging is bij de voorwielen voorzien van dubbele aluminium draagarmen, terwijl de achteras gebruikmaakt van een multilink-ophanging. FOX schokdempers met Position Sensitive Damping zijn ook standaard en passen de demping aan op de verschillende omstandigheden. De General Grabber AT3 terreinbanden bieden maximale grip op losse ondergrond.

De Ranger Raptor Special Edition wordt aangedreven door de 157 kW (213 pk) sterke 2.0-liter EcoBlue biturbo-dieselmotor1, met een koppel van 500 Nm. De responsieve tientraps automatische transmissie wordt ook geleverd in de Ford Mustang en in de grote broer van de Ranger, de iconische F-150. Het unieke Terrain Management System maakt het mogelijk om vele soorten terrein en rijsituaties te beheersen. De Baja Mode – vernoemd naar de beroemde Baja 1000 woestijnrally – biedt optimale offroad-prestaties.2

In de nieuwe Ford film The Good, the Bad and the Bad-RSE3 ontwijkt de Ranger Raptor Special Edition vijandige bandieten in een Wilde Westen-stadje. Daarbij wordt hij geholpen door andere Ranger modellen. De film heeft meerdere verwijzingen naar iconische Western-films en werd gedraaid op een echte Spaghetti Western-filmset in Spanje. Uiteraard komen de sprongen en drifts uit de al meer dan vijf miljoen keer bekeken originele introductievideo van de Ranger Raptor ook in deze film voor.

#FordRangerRaptor

# # #

1 De Ranger Raptor Special Edition met dubbele cabine (in Nederland geleverd als grijskenteken incl. laadschot en zonder achterbank) heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 10,7 l/100 km en een CO2-emissie vanaf 277 g/km (WLTP). Deze WLTP-cijfers zijn vastgesteld aan de hand van de technische vereisten en specificaties van de Europese wetgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 volgens de laatste versie. Deze standaard testprocedure maakt vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.

2 Bestuurdersassistentiesystemen zijn een aanvulling op en geen vervanging van de alertheid, inschatting en controle van de bestuurder. Ze zijn geen vervanging voor veilig rijgedrag. Zie de handleiding van de auto voor details en beperkingen.

3 Het filmen vond plaats onder gecontroleerd toezicht op afgesloten privéwegen en terreinen. De voertuigen worden bestuurd door professionele stuntrijders. Voer de getoonde stunts niet zelf uit. Raadpleeg de handleiding van de Ranger voordat je offroad gaat rijden. Gebruik geschikte veiligheidsuitrusting. Getoond is een pre-productiemodel.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com