• Unicum: Ford laat liefhebbers van sportieve auto's meedenken over speciale editie van Puma ST via social media
  • Gebruikers Twitter en Instagram mogen niet alleen meebeslissen over belangrijke elementen zoals kleur van exterieur, afwerking van interieur en striping op carrosserie, maar ook over naam
  • Vernieuwend initiatief resulteert uiteindelijk in auto die later dit jaar als limited edition op de markt komt

Met een avontuurlijke kijk op mensgericht design biedt Ford fans in heel Europa een exclusieve kans om mee te helpen bij het creëren van een nieuw Ford Performance-model. Lees verder

Vandaag heeft het bedrijf de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe Puma ST Special Edition waarbij via een reeks online enquêtes wordt samengewerkt met liefhebbers.

Het is de eerste keer dat Ford klanten in staat stelt te stemmen over het ontwerp van een auto die daadwerkelijk in productie wordt genomen. Gebruikers van Twitter en Instagram kunnen tussen 1 juni en 10 juni kiezen uit een reeks ontwerpkenmerken voor de limited edition van de eerste Ford Performance SUV op de Europese markt.

De winnende keuzes worden opgenomen in het definitieve uitrustingsniveau van de Puma ST Special Edition, die zal worden gebouwd in de Ford-fabriek in Craiova (Roemenië) en later dit jaar op de markt komt.

Door een stem uit te brengen op de Twitter- en Instagram-kanalen van Ford in markten binnen Europa, kunnen Ford-fans beslissen over de kleurencombinatie van elementen, zoals de lakkleur, striping en remklauwen. Ook kunnen ze kiezen tussen een exterieur met of zonder logo. Tot slot beslissen de fans over de naam van deze speciale editie.

Per element kunnen deelnemers gedurende 24 uur uit een aantal alternatieven kiezen. Het definitieve uitrustingsniveau en de naam van de Ford Puma ST Special Edition worden op 18 juni onthuld.

“Ford Performance-fans willen dat hun auto’s er net zo goed uitzien als dat ze rijden. Er is geen betere manier om te ontdekken waar onze Performance-klanten het meest van houden, dan door ze achter het stuur te zetten en hen belangrijke beslissingen te laten nemen over hoe onze nieuwe Puma ST Special Edition eruit moet komen te zien”, zegt Amko Leenarts, directeur Design van Ford Europa. “Dit is mensgericht design in actie, en we zijn razend benieuwd naar de definitieve versie. Het zal een enorme sensatie zijn om het eindresultaat op de weg te zien.”

Met de marktintroductie van de ST-versie van de Ford Puma SUV eind 2020, is de innovatieve compacte Ford Puma SUV nu uitgerust met de veelgeprezen Ford Performance-rijdynamiek en wordt de auto aangedreven door een 200 pk 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor die voor een acceleratie zorgt van 0-100 km/u in 6,7 seconden. 1

Ford Sports Technologies-elementen, waaronder selecteerbare rijdmodi Sport, Track en Eco2, evenals een differentieel met beperkte slip die uniek is voor het segment, geoctrooieerde force-vectoring-vering en unieke wielophanging zorgen voor optimaal responsief stuurgedrag in bochten.

Ford en het eigen e-sportteam Team Fordzilla hebben vorig jaar ook de conceptauto Team Fordzilla P1 ontworpen, een project waarin de ontwerpers van het bedrijf hebben samengewerkt met de gaming community.

Bijna 250.000 fans hebben op Twitter hun stem uitgebracht op bijvoorbeeld de zitpositie, de cockpitstijl en de aandrijving, en zo de ultieme virtuele raceauto gecreëerd. Van het eindontwerp is een replica op ware grootte gemaakt voor een online onthulling.

#FordPumaST

# # #

1 De Ford Puma ST 200 pk 1.5-litre EcoBoost heeft een CO2-emissie vanaf 155 g/km en gemiddeld brandstofverbruik van 6.8 l/100 km WLTP. Deze WLTP-cijfers zijn vastgesteld aan de hand van de technische vereisten en specificaties van de Europese wetgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 volgens de laatste versie. Deze standaard testprocedure maakt vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.

2 Rijassistentiesystemen zijn aanvullend en kunnen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak om het voertuig te besturen, vervangen. Niet alle functies zijn beschikbaar op chassis-cabinevarianten.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com