Toen bij Christine Vigsted de weeën begonnen, dachten zij en haar man Jens dat ze voldoende tijd hadden om naar het ziekenhuis te rijden. De bevalling van hun oudste, Thomas, had immers maar liefst 48 uur geduurd. Lees verder

Maar ondanks het feit dat zij ruimschoots op tijd in hun elektrische Ford Mustang Mach-E naar het ziekenhuis waren vertrokken, braken Christines vliezen al na een paar minuten.

Jens parkeerde langs de kant van de weg, en kon – op afstand enigszins geholpen door hun verloskundige – hun tweede kindje ter wereld brengen, een jongetje dat de naam David krijgt.

“De feitelijke bevalling in de auto ging prima”, vertelt Christine uit het Deense Ringsted. “Als het ons eerste kindje was geweest, dan hadden wij het waarschijnlijk anders aangepakt, maar het was een bijzonder leuke ervaring.”

Ford is verheugd om te kunnen bevestigen dat het voor het eerst is dat er een baby is geboren in een Mustang Mach-E.

“We doen ons uiterste best om onze auto’s onder alle omstandigheden te testen, maar de geboorte van een baby op de bijrijderstoel behoort niet tot ons gebruikelijke arsenaal aan tests”, zegt Jim Farley, president en CEO van Ford. “We zien onze klanten graag deel van onze familie, en in dit geval is dit meer dan waar.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com