• Krachtige, hoog gemonteerde led-werklamp in de nieuwe Ford Transit stelt ondernemers in staat langer door te werken op winterdagen met weinig daglichturen
  • Zuinige werklamp kan worden gebruikt om werkruimte achter Transit te verlichten en schakelt automatisch uit wanneer accu bijna leeg is
  • Nieuwe Transit (leverbaar medio 2019) biedt lager brandstofverbruik, meer laadvermogen en ingebouwd FordPass Connect-modem

De nieuwe Ford Transit zorgt voor een hogere productiviteit. Dankzij een krachtige ledlamp die de werkruimte achter de wagen kan verlichten, kan er langer doorgewerkt worden op korte winterdagen. Lees verder

De zuinige werklamp is in een behuizing achter op het dak van de nieuwe Transit geplaatst en kan worden ingeschakeld met een handige schakelaar in de achterdeur. Dankzij de lamp kunnen ondernemers na zonsondergang buiten achter de Transit blijven doorwerken met bijvoorbeeld gereedschap en apparatuur op een werkbank. De lamp schakelt automatisch uit wanneer de accu bijna leeg of wanneer de bestuurder wegrijdt.

“Onze nieuwe Transit is ontworpen voor maximale productiviteit voor bedrijven. We hebben goed geluisterd naar feedback van ondernemers over hoe we hun leven makkelijker kunnen maken. De nieuwe lamp is een voorbeeld van een idee dat de gebruiker van de Transit op een eenvoudige manier helpt”, zegt Michael McDonagh, Transit Global Chief Programme Engineer bij Ford Europa.

In Nederland is er op de kortste dag dit jaar bijna negen uur minder daglicht dan op de langste dag. Voor veel bedrijfstakken vallen de korte winterdagen samen met een grotere vraag naar hun diensten. Wanneer huishoudens in de winter worden getroffen door verwarmingsproblemen of gesprongen leidingen door vorst pieken de noodoproepen voor loodgieters en installateurs.

Naast de nieuwe led-werklamp op de Transit bevindt zich een achteruitkijkcamera die voor beter zicht bij het achteruitrijden zorgt. Andere nieuwe technologische voorzieningen die autorijden minder stressvol maken bij manoeuvreren en parkeren, zijn de Front Wide-View Camera, Parking Aid, Active Park Assist met Park-Out Assist en Cross Traffic Alert.

De nieuwe Transit heeft een groter laadvermogen en biedt een verbeterde aandrijflijn die het brandstofverbruik tot wel 7 procent kan terugdringen. De bedrijfswagen is ook – als eerste in het segment – voorzien van een nieuwe mild hybride dieselmotor (mHEV). Die in vergelijking tot het standaard dieselmodel zorgt voor een extra 3 procent minder brandstofverbruik en tot maximaal 8 procent tijdens stadsritten waarbij veel wordt gestopt en opgetrokken.

De nieuwe Transit is volledig connected: de wagen biedt ondernemers de voordelen van de ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect, die wagenparkbeheerders helpt de inzet van hun voertuigen te verbeteren en de bedrijfskosten te optimaliseren.

De Transit is in Europa vanaf medio 2019 te leverbaar en bouwt voort op het succes van het huidige model. De huidige Transit is segmentleider in Europa en Noord-Amerika. De verkoopcijfers van de Transit-familie in Europa blijven stijgen in 2018. Met 284.600 verkochte exemplaren tot en met november zijn dit de hoogste verkoopcijfers sinds 25 jaar.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com