• De Ford Mustang kan nu voor het eerst in meer dan 50 jaar worden samengesteld en besteld via de officiële Ford dealers in Europa
  • De nieuwe Ford Mustang is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 55.195,- en is leverbaar met een 2,3-liter EcoBoost-motor of een 5,0-liter V8
  • De Mustang beschikt over 19-inch velgen, hoogwaardige remmen en SYNC 2-infotainment met een touchscreen van 8 inch
  • Ford lanceert nieuwe app om afbeeldingen met zelf geconfigureerde Mustang te maken en te delen.

Vandaag is een bijzondere dag in de geschiedenis van de auto-industrie, omdat Europese consumenten voor het eerst in de ruim 50 jarige historie van de Ford Mustang, de auto kunnen bestellen via de officiële Ford-dealer. Lees verder

De fastback- en convertible variant van de nieuwe Ford Mustang zijn voorzien van een 2,3-liter EcoBoost-motor van 314 pk of een 5,0-liter V8 met 418 pk. De prijzen beginnen bij € 55.195,- voor de fastback met 2.3 Ecoboost motor. De Mustang met 5.0 V8 motor heeft een vanafprijs van € 112.195,- De Mustang kan bij elke Ford dealer worden besteld maar zal (vanaf de zomer dit jaar) uitsluitend bij de Ford Stores in Nederland in de showroom staan.

Gebruikers van smartphones en tablets kunnen binnenkort hun eigen Mustang configureren en kunnen afbeeldingen van hun ´eigen´ Mustang delen met behulp van een nieuwe ‘augmented reality’-app. De app komt beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten, en met deze app kunnen geïnteresseerden de carrosseriestijl, de kleur, en opties voor lichtmetalen velgen selecteren. Vervolgens kunnen ze de auto in real-time in de gewenste omgeving bekijken met behulp van de camerafunctie van hun mobiele apparaat. Gebruikers kunnen zelfs naar realistische motorgeluiden luisteren en foto’s van hun virtuele Mustang delen. Met behulp van een onlineconfigurator kunnen klanten hun Mustang samenstellen en de prijs bekijken.

“Dit is het perfecte moment om deze spraakmakende auto te introduceren in Europa. “De nieuwe Ford Mustang is de modernste en technologisch gezien meest geavanceerde en vooruitstrevende Mustang in de geschiedenis van het merk,” aldus Roelant de Waard, vicepresident Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Het feit dat een Mustang kan worden aangepast aan uw persoonlijkheid is het belangrijkste kenmerk van de aantrekkingskracht van het model.”

De nieuwe Ford Mustang is verkrijgbaar met een handmatige of automatische versnellingsbak met zes versnellingen en is standaard voorzien van: 19-inch velgen, een hoogwaardig remmenpakket, automatische Xenon koplampen, LED-achterlichten en een diffuser aan de achterkant. Bovendien omvat de standaarduitrusting dual-zone-klimaatbeheersing, een audiosysteem met negen luidsprekers en een SYNC 2-connectiviteitssysteem met 8-inch touchscreen en spraakbesturing.

Aanvullende opties zijn onder andere stoelverwarming met stoelventilatie, Premium 19-inch lichtmetalen velgen met Luster Nickel-afwerking, Recaro sportstoelen en Premium Audio. Ook kan er gekozen worden uit tien exclusieve kleuren, waaronder Competition Orange en drielaags Triple Yellow.

De splinternieuwe Ford Mustang is nu te bestellen bij elke Ford dealer in Nederland. De Mustang zal echter uitsluitend in de showrooms van de nieuwe FordStores te zien zijn. FordStores zijn zogenaamde ´Flagship´ stores van Ford. De eerste Ford Stores in Nederland zullen binnenkort worden geopend in Amsterdam en Zaandam. In totaal worden er in 2015 in ons land 7 Ford Stores geopend.

Dit is de eerste keer dat de Mustang wereldwijd wordt verkocht: de nieuwe Mustang is verkrijgbaar voor klanten in meer dan honderd landen. De eerste zendingen gaan naar Azië, en halverwege dit jaar zijn de auto’s ook beschikbaar in Europa.

De eerste vijfhonderd Ford Mustangs die in Europa konden worden gereserveerd werden door Ford beschikbaar gesteld tijdens de finale van de UEFA Champions League 2014. Meer dan 9300 mensen lieten zich tijdens de wedstrijd online registreren om kans te maken op de reservering van één van de modellen, waarbij de eerste vijfhonderd registraties in slechts 30 seconden binnenkwamen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com