Iets meer dan een maand geleden vertrok Lexie Alford (@LexieLimitless) vanuit Nice, Frankrijk, met een nieuwe elektrische Ford Explorer, om de eerste persoon te worden die de wereld rondrijdt in een elektrische auto. Tien Europese landen, ruim 5.000 kilometer puur elektrisch rijden en twee veerboten later, heeft Lexie nu haar eerste mijlpaal van deze indrukwekkende reis voltooid. Lees verder

De reis door Europa stelde zeker niet teleur toen Lexie de ‘gelato’ ontdekte in Milaan, getuige was van prachtige zonsondergang in Slovenië en Zagreb in Kroatië verkende. Maar niet alles ging zo soepel. In Servië kwam ze een aantal onvoorziene situaties tegen, zoals het moeten opladen van de Explorer via een lantaarnpaaloplader. Ook stapte zij buiten haar comfortzone toen zij op social media werd uitgedaagd een local te vinden tegen wie ze het moest opnemen in een dance-off… waar ze net in slaagde.

Nadat ze via Griekenland naar Athene was gegaan, moest Lexie een dubbele veerboot over de Egeïsche Zee maken om Turkije te bereiken, waar het slechte weer toesloeg. Steile wegen en hevige regen, gevolgd door dichte nachtelijke mist, betekenden die avond een zware beproeving naar de bestemming. Maar de grootste uitdaging was de zes uur durende vertraging aan de grens de volgende dag toen Lexie en haar team Georgië binnenreden.

Dit is allemaal slechts een voorproefje van wat Lexie nog te wachten staat, aangezien ze nu in Zuid-Afrika is en haar reis voortzet door een continent dat haar en onze Ford Explorer op nieuwe en onvoorspelbare manieren zal beproeven. Wij geven wekelijkse updates via:

Of volg Lexie’s zelf op haar Instagram en YouTube kanaal.

# # #

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com