• Supermarktketen DekaMarkt kiest voor dertig Ford Transits voor het bezorgen van boodschappen
  • Via Ford Telematics Drive app heeft wagenparkbeheerder inzage in volledige vloot; van dagelijkse voertuigcontroles tot administratie

Onlangs leverde Ford Bedrijfswagens dertig Ford Transits aan supermarktketen DekaMarkt. Familiebedrijf DekaMarkt koos voor de Ford Transit als het ideale transportmiddel voor het bezorgen van online bestelde boodschappen. Lees verder

Mede door de COVID-pandemie is online bestellen het nieuwe normaal. Dit geldt ook voor de daaropvolgende thuisbezorging van boodschappen. Ook bij DekaMarkt is deze transitie volop merkbaar. Wouter Den Hartog, Manager Digital Fulfilment: “Thuisbezorgen doet Dekamarkt al jaren, maar de afgelopen tijd zijn veel meer klanten hun boodschappen online gaan bestellen. Voor de klant is het belangrijk om de ambacht en versheid van Dekamarkt thuisbezorgd te krijgen”.

De keuze voor het juiste transportmiddel voor de levering van boodschappen heeft DekaMarkt zeer serieus genomen. In 2020 schreef het bedrijf een tendertraject uit waarbij de bezorgservice centraal stond. Dankzij Fords veelzijdige product- en dienstverlening koos DekaMarkt voor dertig Ford Transits. “Niet alleen de voertuigen, maar ook de aanverwante diensten zoals Ford Telematics en FordLiive hebben de doorslag gegeven om te kiezen voor Ford”, aldus Wouter den Hartog van DekaMarkt.

Ford Telematics
Ford helpt klanten met Ford Telematics en de bijbehorende Ford Telematics Drive-app, waarmee tijdrovende taken voor bestuurders en wagenparkbeheerders kunnen worden gestroomlijnd. De app informeert een wagenparkbeheerder wie er in welk voertuig rijdt, digitaliseert dagelijkse voertuigcontroles en administratie en meldt schade of mechanische problemen rechtstreeks aan het Ford Telematics-systeem van de beheerder.

Ford Telematics draagt bij aan een betere inzetbaarheid en efficiency, en leidt tot minder administratie voor wagenparkbeheerders. Het houdt niet alleen de prestaties en statusmeldingen van de auto bij, maar ook het rijgedrag van de bestuurder en het brandstofverbruik. Met Ford Telematics kunnen klanten niet alleen belangrijke gegevens van Ford bedrijfswagens bekijken en bijhouden, ook bedrijfswagens van andere merken in het wagenpark kunnen in het systeem worden opgenomen. Dit scheelt tijd en moeite omdat werk niet dubbel hoeft te worden gedaan. De merkonafhankelijke functionaliteit stelt wagenparkbeheerders in staat om inzetbaarheid te maximaliseren, onderhoud te plannen en bestuurders beter te trainen zonder dat er meerdere OEM-oplossingen hoeven te worden gebruikt.

Naast Ford Telematics koos DekaMarkt voor de Ford Transit dankzij zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Zo rijdt de Ford Transit op HVO (biodiesel); dit levert een flinke besparing op in CO2- en NOX-uitstoot en stofdeeltjes.

# # #

Fotobijschrift

V.l.n.r. Wouter den Hertog (Manager Digital Fulfilment bij Detailresult Groep N.V.), Emiel van der Est (Sales Executive van LeasePlan), Tim Breeker (Vestigingsmanager van Dekker Autogroep) en Sandor Koning (Key Accountmanager van Ford Nederland)

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com