• Onafhankelijke instanties Euro NCAP en Green NCAP onderscheiden Ford Mustang Mach-E met maximale veiligheids- en milieuscore
  • Elektrische SUV heeft nu meer dan 20 prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zaken van interieurdesign tot connectiviteit
  • Compromisloze veiligheidsontwikkeling van Ford uit zich in zes geëlektrificeerde personenautomodellen met 5-sterrenbeoordeling door Euro NCAP

De nieuwe, volledig elektrische Ford Mustang Mach-E heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij beoordelingen van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP en van Green NCAP: een onafhankelijk initiatief dat de ontwikkeling van schone, energie-efficiënte auto’s promoot. Lees verder

Bij de strenge crashtests behaalde de Mustang Mach-E scores van 92 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 86 procent voor de bescherming van kinderen.

Standaard geavanceerde bestuurdersassistentietechnologieën als Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centring1, Pre-Collision Assist met Auto Emergency Braking1 en Lane-Keeping System met Blind Spot Assist1 dragen verder bij aan de maximale veiligheidsscore. De volledig elektrische SUV behaalde zelfs de maximale score voor de technologieën die de auto binnen de rijstrook houden.

Ook maximale score Green NCAP

De volledig elektrische aandrijflijn, met een actieradius tot liefst 610 km (WLTP)2, heeft tijdens tests van Green NCAP ook gezorgd voor een maximale score op het gebied van schone lucht en broeikasgassen. De Ford Mustang Mach-E behaalde een score van 94 procent op het gebied van energie-efficiëntie en blijkt optimaal te presteren bij zowel koude als warme laboratoriumtests.

“De Mustang Mach-E is vanaf het begin ontwikkeld als een volledig elektrische auto en we konden onze compromisloze benadering op het gebied van veiligheid en minimale belasting van het milieu op ieder punt van het nieuwe ontwerp toepassen”, zegt Stuart Southgate, Director Safety Engineering Ford of Europe.

Diverse awards

De onderscheidingen van Euro NCAP en Green NCAP vormen een aanvulling op de imposante lijst van meer dan 20 internationale onderscheidingen voor de Mustang Mach-E. Van de iF DESIGN AWARD voor de integratie van de premium B&O Sound System-speakers3 tot het winnen van de Connected Car Manufacturer Award tijdens de Automobile Awards by MOTUL voor de nieuwe generatie SYNC-technologie.

De Mustang Mach-E is een van de zes Ford-modellen met geëlektrificeerde aandrijving die nu een maximale 5-sterren veiligheidsscore heeft behaald bij Euro NCAP. De andere modellen zijn de Ford Puma, Kuga Plug-In Hybrid, Explorer Plug-in Hybrid, Focus mHEV en Fiesta mHEV.

###

1 Bestuurdersassistentiefuncties zijn een aanvulling op en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden.

2 Ford Mustang Mach-E levert tot 610 km WLTP-gehomologeerde puur elektrische actieradius in configuratie met achterwielaandrijving en uitgebreide batterij.

Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten.

3 iF DESIGN AWARD 2020 in de productdiscipline.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com