• Mustang Mach-E verkleint kans op onverwachte oplaadstops dankzij innovatief Intelligent Range-systeem
  • Actieradius wordt preciezer voorspeld op basis van rijgedrag uit verleden, weersverwachtingen en crowdsourcegegevens van andere Mustang Mach-E's
  • Mochten klanten met lege accu komen te staan, wordt hun elektrische auto via BEV Roadside Assistance naar huis, naar dichtstbijzijnde openbaar laadstation of naar gecertificeerde Ford-dealer gebracht

Ford begrijpt dat het elektrische autobestuurders vertrouwen en rust geeft als ze niet hoeven te gokken waar en wanneer ze hun auto moeten opladen. Daarom is de nieuwe Mustang Mach-E uitgerust met een functie die nauwkeuriger helpt voorspellen hoeveel rijbereik de auto nog heeft. Die functie wordt na verloop van tijd steeds preciezer. Lees verder

Het Intelligent Range-systeem van de Mustang Mach-E kan heel precies inschatten hoeveel rijbereik de volledig elektrische SUV nog heeft. Daardoor hoeven klanten zich geen zorgen te maken over wanneer en waar ze hun auto moeten opladen.

De actieradius wordt door Intelligent Range berekend op basis van het rijgedrag van de bestuurder in het verleden en van verwachte weersomstandigheden. Daarbij maakt het systeem gebruik van de cloud om te voorspellen hoeveel energie er zal worden verbruikt in toekomstige ritten. Het accusysteem van de auto meldt hoeveel energie er beschikbaar is, terwijl de aandrijvingsmodule bijhoudt hoeveel energie er wordt verbruikt. Warmer of kouder weer kan invloed hebben op de actieradius, dus daar houdt Intelligent Range ook rekening mee. De geschatte actieradius wordt voortdurend bijgewerkt.

Via crowdsource verzamelde gegevens van andere ‘connected’ geëlektrificeerde Fords die ervoor kiezen verkeersinformatie te delen, kunnen de schattingen aanzienlijk verbeteren. De Mustang Mach-E kan bijhouden hoeveel energie er wordt gebruikt in verschillende omstandigheden, waaronder wisselende snelheden, en terrein- en weersomstandigheden. Daardoor kan er gebruik worden gemaakt van het gemiddelde van alle Mustang Mach-E’s om het schatten van de actieradius te verbeteren, zelfs bij routes waarop en omstandigheden waaronder een individuele klant nog nooit heeft gereden.

Als de actieradius aan het begin van een rit merkbaar wordt beïnvloed door een aantal factoren, krijgen gebruikers een melding op hun cluster met daarin de nieuwe schatting van de actieradius en informatie over waarom de schatting is aangepast.

Mochten de accu’s van een Mustang Mach-E toch leeg raken, dan worden klanten met behulp van BEV Roadside Assistance naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt gebracht. Dat kan een FordPass Charging Network-locatie, een EV-gecertificeerde Ford-dealer, de verblijfplaats van de klant of het dichtstbijzijnde openbare oplaadstation zijn.

Ford werkt Intelligent Range bij via draadloze updates die zijn ontwikkeld voor nog preciezere voorspellingen voor ‘connected’ Mustang Mach-E’s. Daardoor blijven de volledig elektrische SUV’s van Ford technologisch voorop lopen. Een toekomstige update gaat ervoor zorgen dat de Mustang Mach-E nog meer kan profiteren van de mogelijkheden die de cloud biedt. Daarbij worden realtime verkeersomstandigheden, de hellinggraad van wegen, het terrein en de hoogte van een bepaalde route, en zelfs de temperatuur op de eindbestemming meegenomen.

“Veranderingen in het gedrag van de bestuurder en van de omgeving hebben vaak invloed op de actieradius. Daarom wordt bij andere elektrische voertuigen de actieradius vaak significant aangepast”, zegt Mark Poll, Electric Vehicle Charging User Experience Manager bij Ford Motor Company. “Ford maakt gebruik van de kracht van de cloud om schattingen nog nauwkeuriger te maken. Daarmee verdwijnt de noodzaak van onverwachte oplaadstops en worden zorgen over het bereik van de auto weggenomen.”

De elektrische Mustang Mach-E – met een actieradius tot maar liefst 600 km volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) – is een mooi voorbeeld van het zich snel uitbreidende assortiment van geëlektrificeerde Fords. Het is een van de 18 nieuwe geëlektrificeerde Fords die het bedrijf voor het einde van 2021 introduceert.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com