• Nieuwe Ford Fiesta heeft vijf sterren behaald in onafhankelijke veiligheidstest van Euro NCAP-autoriteit op het gebied van botsproeven
  • Fiesta is de eerste Ford met Pedestrian Detection waarmee botsingen in het donker kunnen worden voorkomen
  • Fiesta scoort maximaal aantal punten bij tests met zijdelingse botsingen; innovatief nieuw ontwerp van carrosseriestructuur brengt energie die vrijkomt bij zijdelingse botsingen doeltreffender over op dak
  • Verschillende technologieën voor bestuurdersassistentie en veiligheidsvoorzieningen dragen bij tot beoordeling van vijf sterren

Bij de onafhankelijke veiligheidstest van Euro NCAP is de nieuwe Ford Fiesta met vijf sterren beoordeeld. Dit is de hoogst haalbare score. Lees verder

De Fiesta, de technologisch meest geavanceerde compacte auto op de Europese markt, is voorzien van functies die de impact van ongevallen voorkomen of verminderen voor zowel de inzittenden als voor voetgangers. Hiertoe behoort voor het eerst een verbeterde versie van Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection van Ford, waarmee ongevallen in het donker kunnen worden voorkomen.

Euro NCAP heeft hoge scores toegekend aan de Fiesta voor bescherming van zowel inzittende volwassenen (87 procent) als kinderen (84 procent). De Fiesta heeft een maximale score behaald bij tests die bedoeld zijn om botsingen met een andere auto in de flank na te bootsen en heeft ook hoog gescoord bij frontale en zijdelingse botsingen tegen palen. De auto heeft een hoog beschermingsniveau voor alle inzittenden en biedt een goede bescherming tegen whiplash.

Bestuurdersassistentietechnologieën, waaronder Adjustable Speed Limiter en Lane Keeping Aid, werden door Euro NCAP uitgelicht en op een positieve manier geprezen. Dit geldt ook voor de gordelspanners en gordelklampen, die voor de eerste keer aanwezig zijn voor de achterbank en de aanwezigheid van airbags voor de zijkant van het hoofd, de borst en het bekken.

“De recentste Euro NCAP-veiligheidsnormen zijn strenger dan ooit. De nadruk wordt gelegd op nieuwe technologieën waarmee bestuurders ongevallen kunnen voorkomen”, aldus Joe Bakaj, Vice President, Product Development bij Ford Europa. “De Fiesta kan nu helpen voorkomen dat bestuurders de rijbaan verlaten en bewaakt de voorliggende weg tot een afstand die overeenkomt met de lengte van een voetbalveld – om bestuurders te helpen bij het detecteren en voorkomen van risico’s voor veiligere ritten.”

De carrosserie van de Fiesta bevat 36 procent meer boriumstaal, voor meer sterkte in essentiële onderdelen, waaronder het bovenste gedeelte van de nieuwe centrale zijdakstijl. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een configuratie met T-profiel om de energie bij een botsing in de flank op effectievere wijze door het dak af te voeren.

Nieuw ontworpen portieren zorgen voor een verdere bescherming van de inzittenden tegen de impact van zijdelingse botsingen. De portieren van zowel het driedeurs- als het vijfdeursmodel zijn nu voorzien van druksensoren, die ervoor zorgen dat beveiligingssystemen enkele milliseconden eerder kunnen worden geactiveerd. Voor de bestuurder helpt een mechanisch geactiveerd vergrendelingslipje voorkomen dat de gordel doorslipt bij ongevallen.

De Fiesta is de eerste Ford in Europa die profiteert van computer-gesimuleerde botsproeven van een complete auto met behulp van de geavanceerde nieuwe Finite Element Analysis-technologie. Met deze technologie kan nauwkeurig worden voorspeld hoe veiligheidsvoorzieningen, van airbags tot versteviging van de carrosseriestructuur, in de praktijk op krachten reageren om passagiers te beschermen tijdens ongevallen. Zodoende kunnen veiligheidsvoorzieningen op een efficiëntere en doeltreffendere manier worden benut.

De geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie worden ondersteund door twee camera’s, drie radars en 12 ultrasone sensoren. Samen zijn deze in staat om 360 graden rond de auto te detecteren en de voorliggende weg te scannen tot een afstand van 130 meter. Deze omvatten Active Park Assist met Perpendicular Parking, Adaptive Cruise Control, Auto High Beam, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Distance Indication, Driver Alert, Forward Collision Warning, Lane Keeping Alert en Traffic Sign Recognition.

Ford heeft 11 modellen met een beoordeling van vijf sterren tijdens de Euro NCAP-veiligheidstest: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, Transit en Tourneo Custom.

Het uitgebreide assortiment nieuwe Fiesta’s is nu verkrijgbaar, met onder andere de stijlvolle Fiesta Titanium, de op Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line, de exclusieve Fiesta Vignale en de Fiesta Trend.

De Fiesta Active-crossover – de eerste van een nieuwe reeks Active-uitvoeringen die de komende jaren binnen de complete Ford-modellenreeks zullen worden geïntroduceerd – en de nieuwe Fiesta ST van de volgende generatie met een vermogen van 200 pk zijn vanaf volgend jaar beschikbaar.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com