• Voor de introductievideo werden een vrachtvliegtuig, een verlaten vliegveld en hightechcamera’s gebruikt
  • Voorafgaand aan het filmen werd er meer dan 200 uur in het creëren van het geanimeerde storyboard gestoken
  • Stunts werden ontwikkeld en uitgevoerd door befaamde stuntrijder Paul Swift, die meer dan 30 jaar ervaring heeft

Sinds de introductie van de eerste Ranger Raptor in Europa heeft Ford een reeks video's met actiefilmwaardige scènes gepubliceerd om de indrukwekkende offroad-kwaliteiten van de pick-up te demonstreren. Lees verder

In de video is te zien hoe de nieuwe generatie Ranger Raptor uit een vliegend vrachtvliegtuig springt, onder een vliegtuig door drift en door modder en water scheurt.1 Deze nieuwe video volgt op “The Good, The Bad and The Bad-R-S-E” van Ford, een eerbetoon aan de western, en de spectaculaire introductievideo van de vorige Ranger Raptor vol sprongen, stofwolken en drifts.

Aan de opnamen, waar bijna drie maanden planning aan vooraf gingen, werkten 38 mensen mee. De verschillende scènes werden in drie dagen opgenomen op een verlaten vliegveld waar vroeger militaire straaljagers werden gebouwd en getest.

Voordat er op locatie gefilmd werd, gebruikte het team concepten om een volledig geanimeerd storyboard, ook wel animatic genoemd, te creëren. Na meer dan 200 uur werken aan de animatic, werd deze gebruikt om elk shot goed te keuren. Vervolgens diende het storyboard als leidraad tijdens het filmen op locatie.

De stunts werden ontwikkeld en uitgevoerd door Paul Swift, een befaamde stuntrijder met meer dan 30 jaar ervaring, in samenwerking met het engineeringteam van de Ford Ranger uit Australië.

“Deze Raptor is een fenomeen – hij is echt geweldig! De stunts gingen van een leien dakje. Ik geef eerlijk toe dat ik me van tevoren wel zorgen maakte, omdat de stunts nogal ambitieus waren, maar achteraf bleek dat ik me zorgen om niks heb gemaakt”, aldus Swift.

De ingenieurs van Ford waren zo overtuigd van de capaciteiten van de Ranger Raptor dat voor de stuntvideo een gewone productieauto zonder mechanische aanpassingen is gebruikt. Alleen de standaard veiligheidsgordel werd vervangen door een meerpuntsgordel.

Stuntrijder Swift werkte samen met bekroond regisseur Nick Piper om de krachtige prestaties van de nieuwe generatie Ranger Raptor te laten zien. Piper heeft eerder reclames geregisseerd van wereldwijde merken waaronder Google en McDonald’s, als ook videoclips van iconische artiesten zoals Madonna en Lenny Kravitz.

De piloten in de video zijn de piloten die dagelijks met het vrachtvliegtuig vliegen. Alleen vervoeren ze normaal geen nieuwe pick-up maar goederen door heel Afrika. Zoals beschreven in het script, vloog de achtkoppige bemanning het vliegtuig met 200 km/u over de 1.800 meter lange landingsbaan, zodat de hogesnelheidscamera’s de spectaculaire sprong van de Ranger Raptor uit de laadklep van het vrachtvliegtuig konden filmen.

De filmploeg gebruikte drones, speciale elektrische buggy’s en een ‘Robo Arm’ om de spectaculaire sprongen en drifts op te nemen. Met de ‘Robo Arm’, die bestaat uit een robotarm met daaraan een camera die op het dak van een auto wordt gemonteerd, kunnen stuntrijders en camerateams close-ups van auto’s filmen. Tijdens het filmen was er ook altijd een gespecialiseerd reddingsteam aanwezig, bestaande uit drie bluswagens inclusief bemanning.

Na de opnamen besteedde Imagination, de creatieve partner van Ford, honderden uren aan de postproductie om zeven verschillende versies van de video te maken voor uiteenlopende platforms en doelgroepen. Sinds “Next-Gen Ford Ranger Raptor Cleared to Land in Europe” op www.youtube.com/FordNewsEurope werd gepubliceerd, is de video al bijna 185.000 keer bekeken.

“Toen we het er voor het eerst over hadden, leek het gekkenwerk! Maar ik weet nog hoe enthousiast iedereen was, omdat het scenario perfect bij de auto past. Dit is een spectaculaire manier om de nieuwe generatie Ranger Raptor te lanceren. Ik ben ervan overtuigd dat onze trouwe fans het helemaal geweldig vinden”, zegt James Cooper, Ranger Brand Manager bij Ford Europa.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com