• Totaal nieuwe Ford Mustang 5.0-liter V8 sprint van 0-100 km/u in 4.8 seconden; het snelst accelererende productiemodel dat Ford ooit in Europa op de markt bracht
  • De Mustang met nieuwe 2.3-liter EcoBoost krachtbron accelereert van 0-100 km/u in 5.8 seconden en heeft brandstofverbruik van 8.0 l/100 km met 179 g/km CO2 emissie*
  • Meer dan 2.200 kopers in Europa hebben de nieuwe Mustang fastback en convertible al besteld; vanaf juli is de Mustang te bewonderen bij de FordStores in Nederland en nu al te bestellen vanaf € 47.600
  • De Ford Mustang versterkt rijplezier met Selectable Drive Modes – Normaal, Sport+, Circuit en Sneeuw/Nat Wegdek
  • V8 beschikt over Launch Control voor nog betere prestaties buiten de openbare weg; verder beschikt de Mustang met V8 motor over acceleratiemeter en Line Lock om de achterbanden op te warmen
  • Prestaties en rijdynamiek afgestemd op Europese eisen. Geavanceerd onderstel, zeer stijve carrosserie en lichtgewicht materialen zorgen voor uitstekende balans, snelle respons en G-krachten tot 0.97 in bochten
  • Ford bouwt nieuwe Mustang voor Europa in het Amerikaanse Flat Rock, Michigan

Ford maakt vandaag bekend, dat de totaal nieuwe Ford Mustang een acceleratie van 0-100 km/u heeft van minder dan 5 seconden. Hiermee is hij het snelst accelererende productiemodel dat Ford ooit in Europa op de markt heeft gebracht.
De onderneming maakt ook bekend dat meer dan 2.200 kopers de fonkelnieuwe Ford Mustang al hebben besteld sinds de komst van deze iconische auto eerder dit jaar in Europa bekend werd gemaakt. Lees verder

De Ford Mustang – voor het eerst in de 50-jarige historie van de auto officieel in Europa te koop – is beschikbaar met Fords 5.0-liter V8 krachtbron met 421 pk en een koppel van 530 Nm, of de zuinigere 2.3 liter EcoBoost motor met 317 pk en koppel van 432 Nm.

De 5.0-liter V8 fastback met handgeschakelde zesbak bereikt vanuit stilstand de 100 km/u grens in 4.8 seconden – sneller dan welke Ford in Europa ook sinds de in kleine oplage geproduceerde Ford GT supercar uit 2005. De Ford Mustang 2.3-liter EcoBoost fastback met handbak bereikt die snelheid in 5.8 seconden.

Berijders van de Ford Mustang kunnen de prestaties van de auto aanpassen aan hun persoonlijke wensen en rijomstandigheden door middel van de Selectable Drive Modes. Buiten de openbare weg kan er gebruik gemaakt worden van de Circuit Apps om precies te bepalen welke prestaties er geleverd worden. Bestuurders van de Ford Mustang 5.0-liter V8 kunnen door middel van Launch Control de snelst mogelijke acceleratie bereiken. De Mustang bereikt in bochten een G-kracht van niet minder dan 0.97.

“De nieuwe Ford Mustang is akelig snel op het circuit en hij drukt je diep in de rugleuning, vergezeld van een opwindende soundtrack van de krachtbron,” aldus Hermann Salenbauch, Vehicle Line Director. “Maar de Mustang is niet alleen maar snel op het rechte stuk. De wegligging zal een openbaring zijn voor Europese rijders.”

Uitgerust met Fords 2.3-liter EcoBoost motor heeft de nieuwe Ford Mustang een brandstofverbruik van 8.0 l/100 km en 179 g/km CO2-emissie.*

Plezier op de weg en op het circuit
De fantastisch presterende motoren van de totaal nieuwe Ford Mustang worden in Europa standaard ondersteund door het Performance Pakket met sterkere, extra gekoelde remmen voor het rijden op hoge snelheid. Een geraffineerd chassis, een geavanceerde carrosserie en vooruitstrevende technologie dragen bij aan betere rijdynamiek, die beantwoordt aan de sportieve wensen van hen die met de Ford Mustang op pad gaan.

De Selectable Drive Modes worden bediend met schakelaars in de centrale console. Ze passen de AdvanceTrac elektronische stabiliteitscontrole aan, de respons van het gaspedaal, het schakelpatroon van de automatische bak en het stuurgedrag in de standen Normaal, Sport+, Circuit of Sneeuw/Nat Wegdek. De instelling Selectable Effort Electric Power Assisted Steering stelt de bestuurder via de elektrische stuurbekrachtiging in staat te kiezen voor Normaal, Comfortabel of Sportief stuurgedrag.

Om de bestuurder op het circuit te helpen het maximale uit de auto te halen, beschikt de Ford Mustang ook over Circuit Apps. Deze wordt bediend vanaf het stuurwiel inclusief acceleratiemeter en acceleratietimer en een meter voor de remprestaties, die remtijden en -afstanden vanaf een ingestelde snelheid vastlegt.

Het Launch Control-systeem, beschikbaar voor de 5.0-liter V8 met handgeschakelde versnellingsbak, houdt de motor op een vooraf ingestelde waarde van 3.000 tot 4.500 toeren wanneer het gaspedaal volledig ingedrukt wordt. Wanneer het koppelingspedaal losgelaten wordt, wordt de hoeveelheid koppel naar de achterwielen gecontroleerd voor maximale tractie en consistente starts vanuit stilstand. Een elektronisch Line Lock-systeem dat eveneens beschikbaar is voor de 5.0-liter V8, zorgt ervoor dat alleen de remmen op de voorwielen gebruikt worden, zodat de aangedreven achterwielen opgewarmd kunnen worden.

De Ford Mustang maakt gebruik van een volledig onafhankelijke ophanging voor en achter terwille van sportieve dynamiek en comfort, inclusief ‘integral-link’ achterwielophanging die het rijcomfort en de mechanische grip verhoogt. Double-ball-joint MacPherson veerpoten aan de voorzijde zorgen ervoor dat er grote en krachtige remmen toegepast kunnen worden zonder het stuurgedrag te beïnvloeden.

De structuur van de carrosserie is 28 procent stijver dan die van de vorige Mustang-generatie. Een gewichtsverdeling van 54 procent voor bij de 5.0-liter V8 en 53 procent voor bij de 2.3-liter EcoBoost draagt bij aan een precieze handling met snelle reacties.

Om het gewicht te minimaliseren is er gebruik gemaakt van aluminium voor de motorkap, de spatschermen voor, het onderstel en de transmissie. Staal van hoge sterkte, lassen met laser en hydro-forming-technieken dragen bij aan de stijvere carrosserie voor nog beter rijgedrag en meer veiligheid.

Klassiek design en moderne uitrusting
De nieuwe Ford Mustang is te koop als fastback (coupé) en als convertible (cabriolet) met handgeschakelde zesbak of zestraps automatische transmissie. Hij kent klassieke designelementen zoals driedimensionale achterlichten met drie spijlen, een typische trapeziumvormige grille en een haaienneus.

Ford is in de fabriek in Flat Rock, Michigan gestart met de productie van de eerste Ford Mustangs met Europese specificatie met 10 verschillende carrosseriekleuren en standaard uitgerust met 19 inch wielen, automatisch inschakelende HID koplampen, dual zone airconditioning, LED achterlichten en diffuser aan de achterzijde.

De verdere standaarduitrusting bestaat uit een geluidsysteem met negen speakers, SYNC 2 (spraakgestuurd en met bluetooth connectiviteit) met 8-inch kleuren touchscreen. De Ford Mustang is nu al te bestellen. De Mustang zal uitsluitend in de showrooms van FordStores te bewonderen zijn. FordStores zijn grote dealerbedrijven waar het gehele Europese Ford gamma wordt getoond en alle diensten bieden die daar bij horen. De 6 eerste FordStores in Nederland zijn te vinden op zichtlocaties in Amsterdam, Almere, Beek (L.), Utrecht, Zaandam en Zwolle. In 2016 volgen nog eens 9 vestigingen. Daardoor ontstaat er een landelijk dekkend netwerk van 15 regionale FordStore vestigingen, uiteraard naast het bestaande dealernetwerk.

De nieuwe Mustang wordt in juli bij de Nederlandse FordStores verwacht en is per direct te bestellen vanaf € 47.600.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com