• Applink-uitdaging “Make It Driveable” van Ford steunt ideeën om reizen te verbeteren
  • Carpool-, navigatie- en podcast-apps voor SYNC-systeem elk beloond met € 10.000
  • Teams hebben geprofiteerd van klanteninput en mogen verder werken met Ford

Dagelijkse ritten kunnen een bron van inkomsten worden, en je kunt er zelfs vrienden aan overhouden. Een innovatieve app die lege zitplaatsen in auto's opvult en gelijkgestemde bestuurders en passagiers aan elkaar koppelt, op basis van locatie en route, maakt het mogelijk. Lees verder

De app van de Franse start-up Zify behoort tot de drie winnende inzendingen voor de Applink-uitdaging Make It Driveable van Ford. Elke winnaar ontvangt € 10.000 en de kans om verder te werken met Ford. De andere geselecteerde starters waren Acast, die podcaststreams biedt die zijn aangepast aan de rit van de bestuurder, aan zijn interesses en aan het tijdstip van de dag, en RouteValet, die particulier en openbaar vervoer in één ritplan-app samenbrengt.

“Voor de slimme steden van de toekomst zijn slimmere vervoersoplossingen nodig. Deze drie winnende apps kunnen allemaal een rol spelen in het vereenvoudigen van ons woon-werkverkeer in de toekomst. Ze kunnen ritten prettiger maken, en bestuurders zouden zelfs inkomen kunnen genereren uit ritten die ze toch al maken”, zegt Abraham Philip, manager Connected Vehicle and Services bij Ford Europa, bij de prijsuitreiking in de Gustav Eiffel Salon op de Eiffeltoren.

Het connectiviteitssysteem SYNC van Ford stelt bestuurders in staat smartphone-apps spraakgestuurd te bedienen vanuit de bestuurdersstoel en ze te gebruiken met behulp van een touchscreen. Ford ontving meer dan 70 inzendingen voor de uitdaging van Europese start-ups die zijn gespecialiseerd in mobiliteit, telematica, parkeren, productiviteit en entertainment. Er waren ook al 20 genomineerde markttoepassingen en -oplossingen die de potentie hebben om snel te worden geïmplementeerd in auto’s van Ford.

De teams hebben ondersteuning gekregen van mentoren uit het management van Ford. Ze hebben de apps getest met Ford-hardware en hun ideeën rechtstreeks gepresenteerd aan Ford-klanten uit Frankrijk en andere Europese landen, in gecontroleerde focusgroepen. De feedback daarvan wordt gebruikt door Ford om inzicht te krijgen in wat klanten in toekomstige apps willen zien en wordt gedeeld met de start-ups. Met de carpool-app van Zify, nu al de grootste onlinemarkt voor carpoolen in India, worden mensen in eerste instantie aan elkaar gekoppeld op basis van de gewenste rit, maar vervolgens wordt er bijvoorbeeld ook gekeken of mensen graag praten in de auto of liever stil zijn en naar de radio willen luisteren.

“Mensen willen graag apps en diensten waarmee ze efficiënter kunnen rijden en ritten lonend kunnen maken, en dat is precies wat we proberen mogelijk te maken met deze nieuwe benadering tot carpoolen. We kijken ernaar uit om te gaan samenwerken met Ford, zodat we dit idee kunnen realiseren hier in Europa”, aldus Anurag Rathor, CEO van Zify, wiens app passagiers in staat stelt om betalingen te doen en bestuurders om vervoerkosten te innen.

Ford heeft app-uitdagingen gehouden in Berlijn, Dublin en Tel Aviv, en voorziet app-ontwikkelaars van software en technologie via het SYNC AppLink Developer Program – met meer dan 15.000 geregistreerde gebruikers. Met de gratis SYNC-emulatiesoftware kunnen ontwikkelaars apps maken en testen op compatibiliteit met het connectiviteitssysteem van de autofabrikant, zonder dat ze daadwerkelijk toegang hoeven te hebben tot een auto.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com