• Vernieuwde en uitgebreide Transit-modelprogramma maakt Ford in eerste kwartaal van 2015 tot bestverkopend bedrijfswagenmerk in Europa
  • Meer dan 70.000 verkochte Ford-bedrijfswagens betekent hoogste marktaandeel in 20 jaar
  • Aantal verkochte Ford-bedrijfswagens met 42 procent gestegen; Europees marktaandeel toegenomen tot 13,3 procent in Q1 2015

In het eerste kwartaal van 2015 was Ford het bestverkopende bedrijfswagenmerk in Europa. De toenemende vraag van klanten naar de nieuwe en uitgebreide Transit-modellenreeks heeft het bedrijf het beste marktaandeel in 20 jaar opgeleverd. Lees verder

Ford heeft in de eerste drie maanden van dit jaar op de 20 traditionele Europese markten* in totaal 70.646 bedrijfswagens verkocht. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar betekent dit een stijging van 42,4 procent. Het marktaandeel steeg in deze periode naar 13,3 procent.

“De sterk toenemende groei in de verkoop van bedrijfswagens heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar voortgezet. Deze groei wordt gestimuleerd door de vraag naar de vier nieuwe Transit-modellen”, zegt Peter Fleet, Vice President Sales bij Ford Europa. “Ford heeft het assortiment bedrijfswagens volledig vernieuwd, en het feit dat we nu, in 2015, het grootste marktaandeel hebben, terwijl wij in 2012 nog op de zevende plaats stonden, laat zien dat we aan de wensen van klanten voldoen.”

De Ford Transit-modellenreeks, die dit jaar 50 jaar bestaat, speelt een voorname rol in deze toenemende groei. De gecombineerde vraag naar de modellen van de Transit en de Transit Custom is in het eerste kwartaal met meer dan 45.000 verkochte exemplaren met 27 procent gestegen. Voor de Transit Connect bedroeg de verkoopstijging 69 procent. Van de Transit Courier, de eerste compacte Transit, werden 4.400 exemplaren verkocht.

Ook de Ford Ranger pick-up heeft een sterk kwartaal achter de rug. Dit jaar is het model met 6.578 verkochte exemplaren de bestverkochte auto in zijn segment: een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met vorig jaar is het aantal orders voor Ford-bedrijfswagens met 87 procent gestegen.

Verkopen in maart 
In maart was Ford in Europa het bestverkopende bedrijfswagenmerk. Het marktaandeel nam in deze maand met 2,9 procentpunt toe tot 14,3 procent.

* Ford Europa verstrekt verkoopcijfers voor de 20 belangrijkste Europese markten. Deze 20 Europese markten zijn: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com