• Ford Transit Custom 'plug-in'-hybride bestelauto's hebben de mogelijkheid volledig elektrisch te rijden binnen stedelijke gebieden
  • Vijf wagenparken geselecteerd voor deelname aan proef met 'plug-in'-hybride bestelauto's
  • Nieuwe Ford Smart Mobility-proef is ontwikkeld om te ontdekken hoe bestelauto's kunnen bijdragen tot verbeteringen van de luchtkwaliteit, en tegelijkertijd de zakelijke productiviteit in een grote stad kunnen stimuleren
  • Politie van Londen test twee Ford Transit Custom 'plug-in'-hybride bestelauto’s, één met en één zonder politie striping
  • Transit Custom PHEV’s zijn uitgerust met telematicasystemen van Ford om gegevens over werking en milieuprestaties in verschillende branches te verzamelen
  • Mark Harvey, Directeur Urban Electrified Van-programma bij Ford Motor Company, geeft leiding aan proef vanuit Ford Technical Centre in Dunton

De eerste wagenparken die deelnemen aan de proef met Ford Transit 'plug-in'-hybride bestelauto's (PHEV) in Londen zijn bevestigd. De proef gaat dit najaar van start. Lees verder

Het project is in het leven geroepen om te ontdekken hoe ‘plug-in’-hybride bestelauto’s kunnen bijdragen aan schonere lucht in steden – de lastigste werkomgeving voor bedrijfswagens –  terwijl de productiviteit van bedrijven wordt gestimuleerd.

Onderdeel van het project, dat samen met ‘Transport for London’ wordt uitgevoerd, is een proef van 12 maanden met 20 nieuwe Transit Custom ‘plug-in’-hybride bestelauto’s. Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, rijden de auto’s een jaar lang tijdens de meeste stadritten alleen op elektriciteit. Het wagenpark is uitgerust met actieradiusverlengers, en wordt niet beperkt door de accucapaciteit, waardoor bedrijven en hulpdiensten indien nodig langere ritten kunnen maken.

De Transit PHEV’s zullen dagelijks worden ingezet door bedrijven in de stad, die de bestelauto’s tijdens hun dagelijkse werkzaamheden zullen gaan gebruiken. Met een telematicasysteem van Ford worden gegevens verzameld over hoe de auto’s presteren op financieel, operationeel en milieugebied. Aan de hand hiervan worden de voordelen van elektrische bestelauto’s gemaximaliseerd.

Tot de vijf wagenparken behoort het politiekorps van Londen met twee Transit Custom PHEV-bestelauto’s: één voertuig met politie-bestickering voor tweedelijnshulp bij verkeersongevallen en één onopvallend voertuig als ondersteunende eenheid voor de technische recherche. Daarnaast gaat Transport for London drie van de bestelauto’s gebruiken voor vrachtvervoer.

Deelnemende wagenparken:

  • Transport for London
  • Politie van Londen
  • Clancy Plant
  • Addison Lee
  • British Gas

Jiggs Bharij, Head of Fleet Services bij de Londense politie, zegt hierover: “De politie van Londen heeft gekozen voor een duurzaam wagenpark. We werken met veel genoegen samen met Ford aan deze innovatieve PHEV Transit-proef, met het oog op een schoner Londen.”

Mark Harvey is benoemd tot directeur van het Urban Electrified Van-programma – een nieuwe functie bij Ford. In deze functie werkt Mark rechtstreeks samen met Transport for London, de deelnemende wagenparken en het ontwikkelingsteam van Ford. Het doel is de fabrikant, de consument en de stad samen te brengen en zodoende meer inzicht te krijgen in het gebruik van bedrijfswagens in grote steden.

Mark Harvey over zijn benoeming: “Ik ben blij dat ik weer terug ben in het Ford CV-team. Ik heb vier jaar lang aan de Transit Custom gewerkt, en het voelt goed om nu weer met onze klanten samen te werken bij het zoeken naar de beste en meest geschikte oplossing voor elektrische bedrijfswagens voor hun bedrijf.”

Hij voegt daar aan toe: “Het gebruik van elektrische bedrijfswagens verschilt sterk per sector, en de proef kan ons meer interessante inzichten bieden in de manier waarop bedrijfswagens in steden in verschillende branches worden gebruikt. Met deze informatie kunnen we betere elektrische bedrijfswagens voor onze klanten ontwikkelen en die de luchtkwaliteit verbeteren.”

Het miljoenenproject van Ford gaat dit najaar van start in samenwerking met het Advanced Propulsion Centre dat door de Britse overheid wordt gefinancierd. De commerciële introductie van de Transit Custom PHEV staat gepland voor 2019 en maakt deel uit van de $ 4,5 miljard die de fabrikant tot 2020 in elektrische auto’s investeert. Deze investering heeft als doel het bedrijf te laten uitgroeien tot een vooraanstaande speler op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto’s en bij het vinden van nieuwe oplossingen voor mobiliteitsproblemen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com