• De drie luxe SUV's van Ford vestigen verkooprecords in Europa* - meer dan één op de vijf verkochte Ford auto’s in Europa is een SUV
  • SUV-verkoop steeg met 21 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017, vooral dankzij het beste jaar ooit voor de compacte EcoSport (stijging van 105 procent) en middelgrote Kuga (stijging van 27 procent)
  • Ford wil succes van zijn SUV's in 2019 voortzetten met de nieuwe Edge, die binnenkort te bestellen is. De Focus Active, Fiesta Active en KA+ Active-crossovers bieden nog meer door SUV's geïnspireerde mogelijkheden voor klanten

De luxe Sports Utility Vehicles (SUV's) van Ford hebben een nieuw verkooprecord gevestigd in Europa.

Tot eind november van dit jaar zijn de Ford EcoSport, Kuga en Edge samen bijna 259.200 keer verkocht. Daarmee is 2018 nu al het beste jaar ooit voor de SUV's van Ford in deze regio. Lees verder

“De verkoop van SUV’s stijgt sneller dan die van elke andere auto in Europa”, vertelt Roelant de Waard, Vice President, Marketing Sales and Service, Ford of Europe. “Ons ruime assortiment van EcoSport-, Kuga- en Edge-SUV’s is een ongekend succes bij autokopers. Dat is te danken aan de opvallende, sportieve stijl en geavanceerde technologieën zoals Intelligent All-Wheel Drive, die bijdragen aan een vertrouwenwekkende rijervaring.”

De verkoop van Ford-SUV’s is in 2018 voor het derde achtereenvolgende jaar gestegen. Inmiddels is meer dan één op de vijf auto’s die Ford verkoopt in Europa een SUV.

Van januari tot en met november 2018 is de verkoop van Ford-SUV’s met 21 procent toegenomen in vergelijking met de eerste elf maanden van 2017. Hiermee werd voor het eerst de grens van een kwart miljoen overschreden voor EU-20*. De groei van de Ford-SUV’s is te danken aan het beste jaar ooit, voor zowel de compacte Ford EcoSport (met een verkoopstijging van 105 procent in vergelijking met januari tot en met november vorig jaar) als de middelgrote Ford Kuga (met een verkoopstijging van 27 procent in vergelijking met januari tot en met november vorig jaar).

Ford EcoSport
Tot dusver heeft Ford in 2018 ruim 104.600 EcoSport SUV’s verkocht aan klanten in Europa. De robuuste en stijlvolle EcoSport is beter en veelzijdiger dan ooit door de toevoeging van ST-Line automaat uitvoeringen. Ook biedt de auto onderscheidende personaliseringsopties, zoals contrasterende dakkleuren. Daarnaast zorgen geavanceerde technologieën als SYNC 3-connectiviteit, instelbare snelheidsbegrenzer en achteruitkijkcamera voor nog meer gemak.

Ford Kuga
Er zijn in Europa tot dit moment in 2018 al meer dan 145.300 Ford Kuga SUV’s verkocht. De Kuga biedt een toonaangevende, prettige rijervaring en is voorzien van geavanceerde technologieën, zoals Active Park Assist en Adaptive Front Lighting System van Ford. Deze maken rijden eenvoudiger, veiliger en aangenamer.

Ford Edge
Sinds de introductie in 2016 zijn er meer dan 34.000 Edge-SUV’s verkocht aan klanten in heel Europa. Met de nieuwe Ford Edge – die binnenkort te bestellen is – wil Ford in 2019 het succes van zijn SUV’s in Europa voortzetten.

De sportieve en verfijnde nieuwe Ford Edge is de technologisch meest geavanceerde SUV die de autofabrikant ooit heeft geproduceerd. De auto is voorzien van vele bestuurdersassistentietechnologieën gebaseerd op camera’s en sensoren rond de auto. Deze technologieën zijn ontworpen om autoritten comfortabeler en minder stressvol te maken. Zo heeft de Edge Adaptive Cruise Control met Stop & Go-systeem en Lane Centring voor het moeiteloos anticiperen op stoppend en startend verkeer.

Ford Active-modellen
Ford introduceerde ook een nieuwe familie van Active-crossovermodellen die zijn gebaseerd op SUV’s, zoals de Focus Active, Fiesta Active en KA+ Active. Deze Active-serie brengt de robuuste SUV-uitstraling en de veelzijdige rijdynamiek van Ford samen.

*De Europese markten zijn: Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com