• Ford introduceert plug-in hybridetechnologie in middelgrote pick-up segment
  • Introductie nieuwe Ford Ranger Plug-in Hybrid (PHEV) begin 2025
  • PHEV-versie combineert alle kenmerkende eigenschappen op gebied van trekgewicht, laadvermogen en offroad-kwaliteiten met lokaal emissievrije aandrijving
  • Ford Ranger PHEV beschikbaar met Pro Power OnboardTM om elektrische apparaten en gereedschappen op locatie van stroom te voorzien

Ford breidt het aanbod van de Ranger verder uit met een plug-in hybrideversie. Als eerste pick-up in zijn segment combineert de Ranger volledig elektrische aandrijving met maximale veelzijdigheid voor vrijetijdsbesteding en uitstekende betrouwbaarheid voor professionals, zoals klanten inmiddels gewend zijn van Europa’s bestverkochte pick-up. Lees verder

De productie van de nieuwe, allereerste Ford Ranger Plug-in Hybrid start eind 2024, waarna de levering begin 2025 van start zal gaan. De nieuwe PHEV-versie markeert een belangrijke stap in de plannen van Ford om een volledig aanbod van aandrijfopties te bieden in het segment van de middelgrote pick-up.

Klanten van de Ranger Plug-in Hybrid profiteren van het volledige ecosysteem van Ford Pro, met oplossingen op het gebied van laden, software en service om de overgang naar elektrische mobiliteit te vereenvoudigen en het bedrijf van zakelijke klanten te helpen bloeien.

“De Ranger Plug-in Hybrid helpt klanten de volgende stap te zetten richting een geëlektrificeerde toekomst, met meer vertrouwen en mogelijkheden dan ooit tevoren, terwijl de Ranger toonaangevend blijft op het gebied van innovatie en leiderschap toont in het segment van de middelgrote pick-up”, zegt Hans Schep, general manager bij Ford Pro in Europa.

De aandrijflijn van de nieuwe Ford Ranger Plug-in Hybrid wordt gevormd door een 2,3-liter EcoBoost benzinemotor, een krachtige elektromotor en een oplaadbare batterij met voldoende capaciteit voor een puur elektrische actieradius van ruim 40 kilometer1. Daarmee is de PHEV-versie zeer veelzijdig inzetbaar. Zijn maximum trekgewicht (geremd) is beoogd op 3.500 kg, hetzelfde als bij de andere aandrijfvarianten van de Ford Ranger2.

Daarnaast wordt de Ford Ranger Plug-in Hybrid beschikbaar met Pro Power OnboardTM om elektrische apparaten en gereedschappen van stroom te voorzien. Of je nu staat op een afgelegen camping of aan het werk bent op een bouwplaats: dankzij de stopcontacten in de laadbak en in de cabine zijn apparaten eenvoudig aan te sluiten en direct te gebruiken. Met Pro Power OnboardTM kunnen klanten hun zware, luidruchtige aggregaten thuis laten, wat tevens extra laadruimte voor andere zaken creëert3.

Behalve direct beschikbare energie uit een stopcontact biedt de Ford Ranger Plug-in Hybrid ook EV-rijmodi4 om klanten extra flexibiliteit te bieden bij de keuze hoe en wanneer de batterij te gebruiken. Verder staat de Ranger Plug-in Hybrid garant voor beproefde terreincapaciteiten5 met vierwielaandrijving, een reeks geavanceerde veiligheids- en rijassistentiefuncties4 en vijf selecteerbare rijmodi om het rijkarakter van de pick-up naar wens in te stellen.

“Onze klanten willen geëlektrificeerde voertuigen met krachtige prestaties en gunstige eigendomskosten, zonder afbreuk te doen aan de geliefde eigenschappen van hun pick-up”, zegt Kumar Galhotra, president van Ford BlueTM. “De Ranger Plug-in Hybrid is een oplossing die het beste van twee werelden biedt voor werk, vrije tijd en het gezin. Hij biedt volledig emissievrije mobiliteit voor korte ritten, of krachtige hybrideprestaties met uitstekende capaciteiten op het gebied van offroad-rijden, laadvermogen en trekgewicht. En met Pro Power OnboardTM kunnen klanten ook nog eens hun werk- en campingplek van stroom voorzien.”

# # #

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com