• Met de FordPass app kunnen Ford-rijders eenvoudig een laadpunt binnen het grootste laadnetwerk van Europa vinden, betalen en het stroomgebruik monitoren
  • Met de Ford Connected Wallbox is het voertuig thuis op het elektriciteitsnet aan te sluiten
  • Ford is onderdeel van IONITY dat tot 2020 400 snellaadstations in Europa wil realiseren
  • De nieuwe op de Ford Mustang geïnspireerde volledig elektrische SUV laadt via een 150 kW IONITY-laadpunt binnen 10 minuten tot een range van 93 kilometer

Ford introduceert Ford Charging Solutions om één van de grootste zorgen van eigenaren van elektrische voertuigen weg te nemen: het niet tijdig kunnen opladen van de auto. Ford start in 2020 met de levering van het eerste volledig elektrische model en ontzorgt zijn klanten door toegang te bieden tot het FordPass Charging netwerk met meer dan 125.000 laadpunten in 21 Europese landen. Lees verder

Grootste publieke laadnetwerk van Europa
In samenwerking met NewMotion biedt de FordPass app via het FordPass Connect modem in de auto toegang tot het grootste en snelgroeiende publieke laadnetwerk van Europa. Klanten kunnen via de applicatie eenvoudig laadpunten zoeken, activeren en betalen. Ford is één van de oprichters van IONITY: een joint venture die tot eind 2020 vierhonderd snellaadstations op strategische plekken in Europa wil plaatsen.

De kortere laadtijden maken de snellaadstations ideaal voor het maken van langere reizen. De nieuwe op de Ford Mustang geïnspireerde volledig elektrische SUV laadt via een 150 kW IONITY-laadpunt binnen 10 minuten tot een range van 93 kilometer.

Ford Connected Wallbox
Behalve de 125.000 publieke laadpunten lanceert Ford ook de Ford Connected Wallbox. Een simpelere, snellere en voordeligere manier om de elektrische Ford thuis op te laden. Eén van die volledig elektrische Ford-modellen is de op de Mustang geïnspireerde SUV die in 2020 op de markt verschijnt. De SUV rijdt volgens de WLTP-cyclus maar liefst 600 kilometer op één acculading.*

De volledig elektrische modellen van Ford zijn thuis via een regulier stopcontact of een optionele Ford Connected Wallbox – die tot vijf keer krachtiger is – op te laden. Dat maakt het opladen van een elektrische Ford net zo gemakkelijk als het opladen van een smartphone.

Toonaangevende laadstructuur
“Range anxiety en het gebrek aan laadmogelijkheden zijn de twee grootste angsten van eigenaren van elektrische voertuigen”, zegt Ted Cannis, Ford Global Director Electrification. “Wij nemen die angsten weg door klanten een toonaangevende laadstructuur te bieden, waaronder het grootste publieke laadnetwerk van alle autofabrikanten. Op die manier kunnen klanten zorgeloos van de voordelen van elektrisch rijden genieten.”

Ford baseert zijn laadstructuur op onderzoek dat aantoont dat klanten verzekerd willen zijn van voldoende laadmogelijkheden voordat zij een elektrische auto aanschaffen. De meesten van hen zullen thuis opladen. Daarom is elke Ford met een plug-in hybride aandrijflijn standaard uitgerust met een Ford Home Charge Cable die geschikt is voor elke vorm van thuisladen.

FordPass Power My Trip
Via FordPass Power My Trip – onderdeel van de FordPass app – kan de bestuurder eenvoudig de actieradius monitoren en langs verschillende laadpunten navigeren. Verder toont FordPass openbare locaties zoals restaurants of winkelcentra om de wachttijd tijdens het laden zo efficiënt mogelijk te benutten.

Ook kunnen klanten via de FordPass app op de smartphone vooraf ingestelde navigatieroutes eenvoudig in het navigatiesysteem van de auto instellen. Zo maakt FordPass elektrisch rijden nog gemakkelijker.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com