• Ford Power-Up software-updates zorgen voor regelmatige en gemakkelijke verbeteringen, plus nieuwe functies en mogelijkheden voor Ford-eigenaren en hun voertuigen
  • Eigenaren van Mustang Mach-E ontvangen Ford Power-Up updates
  • Ford Power-Up maakt Ford Sketch voor tekenen op touchscreens en gamen mogelijk terwijl de auto geparkeerd staat, verdere innovatieve functies en verbeteringen volgen

Rijden in een verbeterde, telkens geüpdatete auto wordt nu realiteit voor berijders van bepaalde Fords. Het automerk kondigt aan om regelmatig verbeteringen aan voertuigen door te voeren via de draadloze software-updatetechnologie Ford Power-Up. De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E – met tot 610 km elektrisch rijbereik (WLTP1) – profiteert als eerste van deze nieuwe technologie. Lees verder

De eerste Ford Power-Up software-updates voor Europese eigenaren van een Mustang Mach-E versnellen een transformatie die in volle gang is. Er zijn wereldwijd al meer dan 6 miljoen Fords op de weg die zijn uitgerust met geavanceerde, ingebouwde modemconnectiviteit. Deze voertuigen identificeren de voorkeuren van klanten en eventuele voertuigproblemen. Ford-ingenieurs vertalen deze vervolgens in kwaliteitsverbeteringen die worden doorgevoerd met Ford Power-Up upgrades.

“Software-updates zijn gebruikelijk voor miljarden verbonden apparaten, maar nog niet voor voertuigen. De software-updates van Ford Power-Up brengen daarin verandering door die snel beschikbaar te maken voor miljoenen mensen”, zegt Mark Harvey, directeur enterprise connectivity bij Ford Europa. “Ford heeft geïnvesteerd in deze technologie, zodat updates kunnen plaatsvinden terwijl de eigenaar slaapt, zodat de volgende rit een betere ervaring is.”

Een nieuwe, volledig verbonden elektrische architectuur van de tweede generatie en een geavanceerde tech-stack vormen de basis voor het leveren van unieke Ford Power-Up software-updates. Deze snelle en gemakkelijke draadloze upgrades helpen functies, kwaliteit en ervaringen verbeteren, met als resultaat meer mogelijkheden en meer gemak. De Ford Power-Up software-updates zijn van toepassing voor de overgrote meerderheid van de voertuigcomputermodules, in duurdere modellen zijn dat er meer dan 110. De updates helpen de ervaring van de eigenaar te verbeteren en verminderen het aantal bezoeken aan de dealer voor eventuele reparaties.

Veel Ford Power-Up software-updates zijn vrijwel onzichtbaar voor klanten, omdat het technologieplatform veel van de nieuwe software op de achtergrond installeert. Veel updates vereisen weinig tot geen actie van de klant; ze zijn mogelijk door SYNC 4-technologie, die de huidige software laat draaien totdat de nieuwe versie klaar is voor gebruik.

Voor updates waarvoor een herstart van het systeem nodig is, geeft Ford de klant de mogelijkheid om een geschikte tijd in te plannen, zoals ’s nachts. In tegenstelling tot updates voor apparaten zoals laptops – die vaak op ongelegen momenten komen – vormen de updates bij Ford geen obstakel voor de klant. Eigenaren merken misschien niet eens dat de installatie heeft plaatsgevonden totdat ze het voertuig weer starten.

Ford Sketch en gamen
Europese eigenaren van een Mustang Mach-E kunnen binnenkort via het voertuigmenu gebruikmaken van Ford Sketch, ook wel Notes genoemd. Dit maakt tekenen op het touchscreen mogelijk, evenals eenvoudig gamen terwijl het voertuig geparkeerd staat2. Klanten ontvangen de komende weken meer verbeteringen, waaronder:

Remote Vehicle Setup en Trip Logs. Remote Vehicle Setup maakt het voor Mustang Mach-E-klanten mogelijk om de FordPass-smartphone-app te gebruiken om profielvoorkeuren in te stellen, inclusief alle radiovoorinstellingen. Instellingen worden in de cloud opgeslagen voor razendsnel laden naar het voertuig. Trip Logs volgt het batterijgebruik en andere rijgegevens tijdens elke rit.
Mustang Mach-E SYNC 4A upgrades, inclusief:
• Navigatieverbeteringen geven automatisch nuttige suggesties voor bestemmingen.
• Nieuwe cloudconnectiviteit combineert spraakherkenning via spraakopdrachten met zoeken op internet.
Apple CarPlay®-compatibiliteitsverbetering om stapsgewijze navigatie weer te geven in het instrumentenpaneel van het voertuig3.
Verbetering van de digitale handleiding om de innovatieve, papierloze productgidsen nog waardevoller te maken.

1 WLTP-brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.
2 Laat u zich niet afleiden en gebruik nooit handheld-apparaten tijdens het rijden. Gebruik indien mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd terwijl de auto in een versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
3 Smartphone met actieve gegevensservice en compatibele software vereist. SYNC 4 heeft geen controle over producten van derden terwijl deze in gebruik zijn. Derden zijn als enige verantwoordelijk voor hun respectieve functionaliteit.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com