• Ford en ALD Automotive gaan onder de naam Ford Fleet Management in heel Europa nieuwe geïntegreerde lease- en wagenparkbeheeroplossingen aanbieden
  • Ford Fleet Management biedt concurrerende en geïntegreerde one-stop shopping voor particuliere en zakelijke klanten waarmee ze tijd en geld besparen
  • Ondersteunt Fords visie om koppositie in bedrijfswagenmarkt verder uit te breiden
  • Vanaf komend najaar in Groot-Brittannië; andere Europese markten volgen

Ford en ALD Automotive, twee toonaangevende leveranciers van mobiliteitsoplossingen, hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van een geïntegreerde leasing- en wagenparkbeheeroplossing voor Europese klanten.

In het nieuwe bedrijf, dat Ford Fleet Management heet, werken beide partijen samen aan de ontwikkeling van een concurrerend aanbod met betrekking tot geïntegreerde leasing en wagenparkbeheer. Ford Fleet Management biedt de personenauto’s en bedrijfswagens van Ford op drie manieren aan: via het dealernetwerk van Ford, via direct contact en via digitale platforms.

Ford Fleet Management maakt gebruik van het diepgaande inzicht van beide partijen in klanten, hun product- en mobiliteitsdiensten en het omvangrijke dealernetwerk om op die manier de inzet van voertuigen te optimaliseren. Ford brengt zijn productexpertise en ervaring met connectiviteit van voertuigen in en ALD Automotive zijn wereldwijde knowhow op het gebied van full-service leasing en wagenparkbeheer.

Ford Fleet Management is vanaf komend najaar actief in Groot-Brittannië, onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten. Andere geselecteerde markten volgen hierna.

Het initiatief vormt een nieuw hoofdstuk in de langdurige relatie van Ford en ALD Automotive waarin laatstgenoemde al meer dan 15 jaar Ford Lease Services in Europa levert.

“De nieuwe onderneming Ford Fleet Management betekent een belangrijke stap in het versterken van onze positie als Europa’s bestverkochte bedrijfswagenmerk en geeft ons nieuwe kansen om onze klanten via wagenparkbeheer te ontzorgen”, aldus Stuart Rowley, president van Ford Europa. “Met ALD Automotive’s ervaring in de full-service leasingmarkt, biedt Ford Fleet Management one-stop shopping voor onze klanten. Dat bespaart ze tijd en geld zodat ze hun bedrijf efficiënter kunnen maken.”

“ALD Automotive is verheugd het bereik van zijn diensten met Ford uit te breiden. Dit zal vooral de ontwikkeling van full-service leasing voor bedrijfswagens in Europa een impuls geven”, aldus Tim Albertsen, CEO van ALD Automotive. “Dit initiatief, dat onze koppositie in het full-service autolease-segment in Europa benut, weerspiegelt ons vermogen om langdurige leasingpartnerschappen aan te gaan en is een natuurlijk verlengstuk van onze succesvolle relatie met Ford.”

Ford Fleet Management is erop gericht het wagenpark van klanten 100% inzetbaar te houden en biedt een uitgebreid pakket producten en diensten aan, van leasing en onderhoud tot digitale wagenparkbeheersystemen en mobiliteitsoplossingen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com