• Met B&O Beosonic™ kunnen bestuurders met één druk op de knop klankgeluid naar wens instellen
  • Beosonic™ biedt verschillende klankruimten die passen bij de favoriete muzieksmaak of podcast van de bestuurder
  • Nieuwe functie Beosonic™ komt vooraf geïnstalleerd beschikbaar op verschillende Fords*

De opkomst van streamingdiensten, audioboeken, digitale radio en podcasts betekent dat bestuurders toegang hebben tot een breder aanbod aan muziek en gesproken entertainment dan ooit tevoren. Lees verder

Hoewel het al lang mogelijk is instellingen optimaal aan te passen aan verschillende muziekgenres, is dat niet altijd even makkelijk, vooral niet onderweg.

De nieuwe Beosonic™-functie van het B&O audiosysteem in Fords zorgt ervoor dat bestuurders en passagiers het geluid met één aanraking naar wens kunnen instellen.

Gebruikers kunnen kiezen uit de verschillende klankruimten “Bright”, “Energetic”, “Relaxed” en “Warm”, of een instelling kiezen die elementen van meerdere klankruimten combineert. Ook zijn er vijf vooraf ingestelde modi: “Custom”, “Lounge”, “Neutral”, “Party” en “Podcast”.

“Of je graag luistert naar klassieke muziek, de laatste hits of je favoriete podcast: wij zorgen ervoor dat je makkelijk optimaal kunt genieten van jouw voorkeur. Bestuurders hebben al lang de mogelijkheid om het geluid in hun auto aan te passen, maar Beosonic maakt het aanpassen intuïtiever, zodat ritten comfortabeler en prettiger worden”, aldus Jan Schroll, Connectivity Manager bij Ford Europa.

Zo werkt het
De functie B&O Beosonic™ is zo ontworpen dat bestuurders eenvoudig hun favoriete geluidsmix kunnen vinden. Dat kan een specifieke stemming zijn of een van de variaties ertussenin:

  • “Bright” is ruimtelijker en helderder, terwijl sommige bastonen worden verzacht
  • “Energetic” is gericht op ritme en bastonen, en zorgt voor een groter contrast in de vocalen
  • “Relaxed” heeft minder sterke hoge en lage tonen; ideaal voor muziek op de achtergrond
  • “Warm” zorgt ervoor dat het geluid intiemer en dichterbij klinkt

De voorinstellingen geven de bestuurder sneller toegang tot specifieke luistermodi. “Custom” zorgt voor een terugkeer naar de vorige door de gebruiker gedefinieerde instelling, terwijl “Neutral” de instellingen terugzet op het referentiegeluid van B&O. Een dubbeltik op de witte knop activeert de surround sound-modus. De laatste instellingen worden opgeslagen na het uitschakelen van het contact, en blijven zelfs bewaard als de accu wordt losgekoppeld.

De ultieme soundcheck
Voor het afstellen, testen en optimaliseren van de Beosonic™-equaliser hebben de geluidstechnici van HARMAN een gevarieerde afspeellijst met 25 nummers samengesteld om de kenmerken van de vier geluidsstemmingen te beoordelen en vast te leggen.

Tijdens het tuneproces werd er naar deze 25 nummers in statische en dynamische rijomstandigheden geluisterd door de getrainde oren van geluidstechnici, en geavanceerde meetinstrumenten en microfoons.

“De merken Ford en B&O delen hun opvatting over uitmuntendheid in geluid en design. We zijn erg trots dat de intuïtieve ‘onetouch-ervaring’ van B&O Beosonic voor het eerst bij Ford zijn weg heeft gevonden naar audio in de auto. Door de logische interface is het eenvoudig om een passende en pakkende audio-ervaring in de auto te kiezen”, aldus Greg Sikora, director Acoustic Systems Engineering bij HARMAN.

De audiosystemen van B&O zijn beschikbaar in alle Fords. De B&O audiosystemen zijn speciaal ontworpen voor en aangepast aan elk model. Beosonic™ komt vooraf geïnstalleerd beschikbaar in bepaalde uitvoeringen van EcoSport, Fiesta, Focus, Kuga en Puma met B&O audiosysteem*. Klanten kunnen de functie hier online uitproberen.

# # #

*BeosonicTM is een af fabriek functie. De functie kan helaas niet achteraf worden toegevoegd aan voertuigen met B&O audiosysteem. Het BeosonicTM-handelsmerk is eigendom van Bang & Olufsen en wordt door de eigenaar aangevraagd, geregistreerd en gebruikt in meerdere rechtsgebieden over de hele wereld.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com