• Ford wordt eerste autofabrikant die Mappo, een nieuwe app voor in de auto, aanbiedt
  • Mappo-app geeft cultuurgerichte reistips op basis van boeken, films, muziek en meer
  • Mappo is beschikbaar voor eigenaren van Fords die zijn uitgerust met SYNC® 3- en SYNC 4 en laat reizigers met behulp van geavanceerde spraaksturing naadloos steden verkennen op basis van hun interesses
  • Gebruikers van Mappo kunnen interessante locaties in hun eigen steden uploaden om reizen door Noord-Amerika, Europa en Azië te verrijken

Ford biedt een nieuwe manier om autoritten en roadtrips nog leuker te maken. Of mensen er nu op uit willen trekken in de natuur, of hun eigen regio opnieuw willen ontdekken na ruim een jaar met lockdowns en beperkingen. Lees verder

Mappo is een nieuwe manier om de wereld om ons heen te ontdekken met geschiedenis, volkscultuur, architectuur, sport en meer. Dit alles wordt ondersteund met geluidsmateriaal van literaire iconen, historici, auteurs, muzikanten en anderen. De app, nu beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, bevat themaroutes en zal naar verwachting snel worden uitgebreid door middel van crowdsourcing dankzij user generated content van gebruikers over de hele wereld.

“Mensen vertellen hun vrienden graag over interessante plekken in boeken, films en muziek. En nu kunnen ze via Mappo deze interesses met de hele wereld delen”, zegt Stuart Taylor, Global Director van Ford Enterprise Connectivity. “Mappo maakt van zowel lange ritten als korte uitstapjes een leukere ervaring, of mensen nu in hun auto blijven of uit de auto stappen om een locatie beter te bekijken.” Ford heeft de ontwikkeling van de app ondersteund en biedt nu als eerste autofabrikant zijn klanten de mogelijkheid om Mappo in de auto te gebruiken.

Veel kaartenapps geven parkeerlocaties of de openingstijden van een restaurant door. Maar Mappo biedt een andere kijk op de wereld om ons heen. Mappo draait op een innovatieve software-engine die gebruikers de mogelijkheid geeft om bijzondere locaties toe te voegen en laat reizigers steden ontdekken door culturele en historische locaties te tonen. Interessante locaties worden niet alleen op een kaart gemarkeerd, maar worden ook voorzien van aanvullende informatie, zoals citaten, fragmenten uit boeken en andere weetjes.

Zo werkt het
Bij de introductie heeft Mappo meer dan 30.000 interessante culturele locaties in grote steden in de VS, Europa en Azië. Mensen kunnen door de app bladeren voor locaties in de buurt of themaroutes vinden via het zoekvenster op basis van een plaats, de naam van een auteur, de titel van een boek of diverse andere filteropties, zoals films, muziek en geschiedenis. Dit kan een route opleveren langs verschillende historische locaties in Philadelphia, of een wandeltocht door Central Park op basis van beroemde scènes uit literatuur.

Mappo voegt regelmatig informatie over locaties toe, maar geeft ook gebruikers de gelegenheid om locaties te markeren in plaatsen die de app nog niet direct ondersteunt. Bij het doorgeven van een interessante locatie kunnen gebruikers lokale plekken markeren door het uploaden van citaten uit bijvoorbeeld boeken en films.

Ford-integratie via SYNC
Dankzij Ford SYNC 3 en 4 kunnen klanten de app tijdens het rijden probleemloos gebruiken met spraaksturing, of ze nu interessante nieuwe plaatsen willen ontdekken, of meer willen weten over de locatie waar ze zich bevinden. Fords die zijn uitgerust met navigatie kunnen zelfs SYNC AppLink gebruiken om met de Mappo-app routes te maken langs interessante locaties.

Na het starten van de auto kan elke route die in de smartphone is opgeslagen in SYNC worden geselecteerd. Na een tussenstop, voor bijvoorbeeld het bekijken van de locatie, kan de route worden voortgezet.

Het nieuwste Ford Research Center
Met Mappo laat Ford zien dat het zich wereldwijd inspant om innovatie binnen en buiten het bedrijf te cultiveren en klanten nieuwe producten te bieden. Deze samenwerking is tot stand gekomen in het Ford Research Center in Israël. Dit centrum werd in 2019 midden in de groeiende technologische gemeenschap van Tel Aviv geopend.

Het Ford Research Center doet dienst als onderzoekscentrum ter ondersteuning van het wereldwijde Research en Advanced Engineering team van Ford. Het ondersteunt ook Fords de auto- en mobiliteitszaken door het identificeren van technologieën en startups op het gebied van connectiviteit, sensoren, geautomatiseerde systemenonderzoek, bewaking in de auto en cyberbeveiliging. Mappo zelf is het resultaat van een Ford MakeItDriveable challenge, die ontwikkelaars de kans geeft om rechtstreeks met Ford in contact te komen, waardoor mogelijk hun ideeën snel op de markt kunnen worden gebracht.

“Dankzij het Ford Research Center kunnen we samenwerken met lokale bedrijven en partners in de Israëlische technische gemeenschap, zo kunnen we innovaties bevorderen en onze inspanningen in onderzoek en techniek stimuleren”, zegt Boaz Hartal, technisch directeur van het Ford Research Center in Israël.

Mappo is een jong bedrijf in Tel Aviv dat technologie heeft ontwikkeld dat citaten samen met locaties uit teksten haalt om een laag op een kaart te creëren. Deze technologie selecteert alleen relevante en interessante citaten om te delen. Hiermee kan Mappo wereldwijd op locatie gebaseerde inhoud creëren uit boeken, muziek en video. Mappo roept gebruikers in de hele wereld op om verhalen van lokale content makers te uploaden.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com