• Ford Explorer Plug-in Hybrid staat hele maand augustus op de top van de OVER-klimtoren in Lillesand, Noorwegen
  • Snelste klimmer mag twee jaar lang gebruikmaken van de Explorer die boven op de klimtoren staat
  • Explorer Plug-in Hybrid als hoofdprijs ‘symbool van avontuurlijke reizen nu mensen in Europa weer kunnen genieten van de zomer’

Wie last heeft van hoogtevrees, moet toch maar verder lezen, want Ford begeeft zich op een hoger niveau. Ford heeft gedurende de maand augustus namelijk een Explorer Plug-in Hybrid als hoofdprijs op de top van ’s werelds hoogste vrijstaande klimtoren in het Noorse Lillesand geplaatst. Lees verder

Ford daagde Noorse klimfanaten uit om op 31 juli jl. de 47 meter hoge OVER-klimtoren zo snel mogelijk te beklimmen. De challenge is geïnspireerd op het concept ‘Explorers are never done’ (‘ontdekkingsreizigers zijn nooit klaar’), dat wordt belichaamd door Fords geëlektrificeerde zevenzits-SUV. De winnaar mag twee jaar lang gebruikmaken van de Ford Explorer Plug-in Hybrid die deze maand nog op de top van de klimtoren staat.

De Explore New Heights-challenge
Voor de zogenoemde Explore New Heights-challenge namen veertien klimmers deel aan een korte kwalificatiewedstrijd. De zes besten namen het tegen elkaar op in de finale. De winnaar, 21-jarige Leo Ketil Bøe uit Bergen, voltooide de uitdagende klim in slechts 3 minuten en 33 seconden en won de Explorer voor de komende twee jaar. Daarnaast ontving hij een 3D-geprint model op schaal 1:100 van de OVER-klimtoren als blijvende trofee.

Ford werkte samen met klimkampioen Martin Mobråten om een uitdagende route uit te zetten naar de Ford Explorer boven op de toren. De deelnemers moesten hun grenzen verleggen, moeilijke obstakels overwinnen en spektaculaire sprongen maken die zelfs de meest ervaren klimmers op de proef stellen.

De Explorer Plug-in Hybrid blijft tot en met 27 augustus 2021 op de top van de OVER-klimtoren staan. Klimmers en bezoekers zonder hoogtevrees die erin slagen het platform te bereiken (zelfs als ze met de trap naar boven zijn gegaan), kunnen een speciaal T-shirt krijgen (zolang de voorraad strekt) en op de foto met de auto.

Speciaal platform
De OVER-toren in Lillesand, in het zuiden van Noorwegen, is afgelopen juni in gebruik genomen. De toren is met zijn 47 meter zelfs zo hoog, dat je over het Skagerrak bijna buurland Denemarken kunt zien. De constructie van de toren is gemaakt van massief hout en alle vier de zijden zijn bekleed met een aluminium klimoppervlak.

Voor de klimwedstrijd, gericht op het avontuurlijke karakter van de doelgroep van de Ford Explorer, werd een speciaal platform vervaardigd waarop de prijs voor de snelste klimmer staat uitgestald. Het project vergde zes maanden van planning en voorbereiding. Onderdeel daarvan was een gedetailleerd onderzoek door ingenieurs en architecten om er zeker van te zijn dat de klimtoren het extra gewicht van het platform en de Ford Explorer Plug-in Hybrid kan dragen.

Ultieme avonturenvoertuig
De Ford Explorer Plug-in Hybrid biedt met zijn geëlektrificeerde aandrijflijn, zeven luxueuze zitplaatsen en onvervalste terreincapaciteiten de ultieme SUV voor automobilisten met een avontuurlijke lifestyle.

Inspirerend symbool
“Ons doel met de Explore New Heights-challenge was om een inspirerend symbool van avontuurlijke reizen te creëren, terwijl de mensen in Europa na een moeilijke anderhalf jaar weer kunnen genieten van de zomer”, zegt Dan Jones, senior manager, Passenger Vehicle Communications, Ford of Europe. “Noorwegen is een van de meest vooruitstrevende markten voor geëlektrificeerde auto’s. Daarom was de OVER-klimtoren de vanzelfsprekende keuze als locatie voor een challenge rondom de zevenzits Explorer Plug-in Hybrid, die immers ook puur elektrisch kan rijden.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com