• Ford Fiesta in 2014 meest populaire compacte auto van Europa met verkoopaantal van meer dan 300.000 stuks
  • Fiesta nu ook leverbaar met nieuwe 1.5 TDCi met 14% bijtelling voor de zakelijke rijder

De Ford Fiesta was afgelopen jaar opnieuw de bestverkochte compacte auto in Europa. 308.999 klanten kozen in 2014 voor de Fiesta en daarmee werd de populaire Ford voor het derde jaar op rij de meest verkochte auto in Europa. Lees verder

Een van de meest populaire motorisaties in de Fiesta is de 1.0-liter EcoBoost, Ford’s baanbrekende benzinemotor die in 2014 voor de derde keer werd uitgeroepen tot International Engine of the Year.

“Een modern design en geavanceerde technologie zijn de sleutels tot de aanhoudende populariteit van de Fiesta. Speciale uitvoeringen van de Fiesta zoals de opvallende, tweekleurige Red en Black Editions met de nieuwe 140 pk 1.0-liter EcoBoost-motor blijven Fiesta in de kijker spelen bij vele klanten,” zei Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service van Ford Europa. “Om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen verhogen we de productie van de Fiesta in onze fabriek in Keulen.”

In februari zal de productie van Fiesta in de Ford fabriek in Keulen verhoogd worden met 300 eenheden tot 1.850 voertuigen per dag. De Fiesta is nu ook te bestellen met een nieuwe 1.5 TDCi motor met een CO2 uitstoot van slechts 82 gram per kilometer. Met slechts 14% bijtelling zal deze motorisatie een populaire keuze worden onder zakelijke rijders in Nederland.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com