• Focus blijft populair; nummer 1 in zijn segment tot en met november 2019
  • Minder CO2-uitstoot dankzij verschillende verbeteringen
  • Méér uitrusting tegen gelijke of zelfs lagere prijzen

Ford geeft de blijvend populaire Focus voor het nieuwe modeljaar een aantal updates mee. De focus lag op het verder verlagen van de CO2-uitstoot en het uitbreiden van de standaarduitrusting. Goed nieuws: de rijkere uitrusting gaat in verreweg de meeste gevallen niet gepaard met prijsverhogingen, maar voor veel van de populaire uitvoeringen juist met een prijsverlaging. Lees verder

Focus nummer één in zijn segment
De Ford Focus is tot en met november 2019 de meest verkochte auto in zijn segment. In de afgelopen elf maanden is de Focus 8.724 geregistreerd. Dit is 4.000 keer meer dan dezelfde periode in 2018. De meest gekozen uitvoering blijft de sportieve ST-Line in combinatie met de met awards overladen 1.0 EcoBoost benzinemotor.

Lagere CO2-uitstoot
Het effect van ‘de som der delen’ is perfect van toepassing bij de modeljaarupdate van de Focus. Ford heeft de zeer succesvolle C-segmenter in details aangepast, met een groot effect als resultaat. Een paar voorbeelden van de CO2-besparende maatregelen zijn de nieuwe banden met een extra lage rolweerstand en een hogere spanning, de verhoogde compressie en de verminderde interne wrijving van de 1.0 EcoBoost benzinemotor en een nóg efficiënter werkend Smart Regenerative Charging. De (basis)modellen die tot nu toe niet standaard waren voorzien van energiebesparende LED-koplampen, krijgen die met de modeljaarupdate nu óók.

Eco Mode biedt nu extra functionaliteiten om bestuurders verder te helpen bij het besparen van brandstof. Zodra het systeem een verkeersbord ziet, wordt dit in het instrumentarium weergegeven, samen met het advies om bijvoorbeeld gas terug te nemen of terug te schakelen.

Hogere standaarduitrusting
Ford heeft de modeljaarupdate ook aangegrepen om de standaarduitrusting verder te verhogen. Zo zit nu op alle uitvoeringen standaard FordPass Connect met embedded modem. Dit geldt dus ook voor de Trend Edition en Trend Edition Business. Deze feature geeft toegang tot een groot aantal connected diensten. Eén daarvan is het nieuwe ‘Local Hazard Information’ dat bestuurders kan informeren over een gevaarlijke situatie op de weg, zelfs als het incident niet zichtbaar is, bijvoorbeeld aan het einde van een naderende bocht.

De verschillende audiosystemen kregen ook een upgrade. Ze zijn nu allemaal standaard voorzien van DAB+ radio. De meerprijs van het B&O audiosysteem wordt voor bepaalde uitvoeringen in prijs verlaagd naar slechts € 350.

Het SYNC 3 infotainmentsysteem is nu nog intuïtiever in bediening. De graphics zijn vernieuwd en er is een extra makkelijke Smart Search voor het telefoonboek en de mediabibliotheek. Het systeem maakt nu ook over-the-air kaartupdates via wifi mogelijk.

Gelijke of lagere prijzen
De lagere uitstoot en rijkere standaarduitrusting gaan bij de nieuwe Ford Focus in de meeste gevallen niet gepaard met hogere prijzen. De prijzen van verreweg de meeste uitvoeringen blijven gelijk en die van een aantal populaire uitvoeringen gaan zelfs omlaag. Zo zijn de sportieve ST-Line en de stoere Active (1.0 EcoBoost 125pk / 1.5 EcoBoost 182pk / 1.5 EcoBlue diesel 120pk) met € 450 in prijs verlaagd.

De vernieuwde Ford Focus is per direct te configureren en te bestellen bij de Ford-dealers.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com