• Nieuwe Ford GT biedt ervaring van een race-auto op de openbare weg, ondersteund door meer dan 50 sensoren die 100 GB aan gegevens genereren per uur – dit staat gelijk aan circa 25.000 muziekdownloads
  • Meer dan 25 Ford GT-computersystemen, met meer softwarecode dan een gevechtsvliegtuig, verwerken 300 MB aan gegevens – vergelijkbaar met het downloaden van een tv-show van een uur - per seconde.
  • Ford GT biedt tevens comfort en gemak van functies die bekend zijn bij alle Ford-bestuurders, van bekerhouders tot SYNC 3-connectiviteit en Ford Easy Fuel

De nieuwe Ford GT geeft bestuurders het gevoel van een Le Mans-winnende raceauto voor op de openbare weg. De Ford GT bevat meer dan 50 verschillende sensoren om de prestaties, het gedrag van de auto, de omgeving en de commando’s van de bestuurder te controleren voor een geoptimaliseerde rijervaring. Lees verder

De sensoren van de Ford GT leveren real-time gegevens over verschillende factoren, waaronder de posities van de pedalen, het stuurwiel en de beweegbare achterspoiler, het luchtvochtigheidsniveau en de zonkracht.

De gegevens worden met een snelheid van 100 GB per uur gegenereerd, vergelijkbaar met de hoeveelheid data van het downloaden van 25.000 muzieknummers. Deze gegevens worden verwerkt door meer dan 25 onboard computersystemen die meer dan 10 miljoen regels softwarecode bevatten – meer dan een Lockheed Martin F-35 Lightning II-gevechtsvliegtuig.*

De systemen kunnen in één seconde meer dan 300 MB aan gegevens, vergelijkbaar met het downloaden van een tv-show van een uur, verwerken. “De geavanceerde computersystemen van de Ford GT werken nauw samen met de kernstructuur van de raceauto om de prestaties te verbeteren, en tevens meer veelzijdigheid en flexibiliteit te bieden.” aldus Dave Pericak, Global Director bij Ford Performance. “Door voortdurend de commando’s van de bestuurder, de belasting van de auto en de omgeving te monitoren, en de systemen van de auto op de bijbehorende reacties aan te passen, blijft de Ford GT even responsief en stabiel bij 300 km/u als bij 30 km/u.”

Veel van de sensoren en computersystemen van de Ford GT zorgen ervoor dat de motorprestaties, de Electronic Stability Control, de uit de F1 afkomstige actieve demping en actieve aerodynamica, voortdurend worden bijgesteld binnen de parameters van de selecteerbare rijmodi, voor optimale prestaties in elke verkeerssituatie.

De overige sensoren helpen meer comfort en gemak te bieden, zowel op de openbare weg als op het circuit, waaronder de SYNC 3-communicatietechnologie en automatische klimaatbeheersing van Ford.

Andere innovatieve oplossingen die bijdragen aan een raceauto-ervaring en een topsnelheid van 347 km/u zijn onder andere de vaste zitpositie. De basis van de bestuurdersstoel is bevestigd aan de locatie waar Ford Performance-ingenieurs een carrosserie van koolstofvezel hebben ontwikkeld met het laagst mogelijke voorgedeelte voor een geoptimaliseerd aerodynamisch prestatievermogen.

In plaats van dat de stoel naar voren en naar achteren kan worden verplaatst, kunnen bestuurders de positie van de pedalen en het stuurwiel met meerdere regelingen aanpassen om op de juiste manier te kunnen zitten.

Ondanks de focus op het leveren van een raceauto-ervaring voor slechts 1000 klanten over een periode van vier bevestigde productiejaren, biedt de Ford GT tevens het comfort waaraan we zo gewend zijn geraakt in Ford-gezinsauto’s.

Onder andere de inklapbare bekerhouders behoren tot de handige functies die de Ford GT voor de openbare weg onderscheiden van de raceauto. De bekerhouders zijn gemaakt van aluminium voor een lager gewicht en zijn zorgvuldig weggewerkt in de middenconsole. Er bevindt zich een verborgen opbergruimte onder de bestuurdersstoel met extra opbergvakken achter de stoelen.

De Ford GT is zelfs voorzien van het Ford Easy Fuel- zonder tankdop dat bij de standaarduitrusting van Ford-modellen in Europa hoort. Het systeem is ontworpen om eenvoudig brandstof bij te vullen en om te voorkomen dat de bestuurder de verkeerde brandstof tankt voor de 3.5-liter EcoBoost V6-motor van 647 pk**.

“We hebben de Ford GT voor de openbare weg en de raceauto tegelijkertijd ontwikkeld, en dat heeft een aantal creatieve technische functies opgeleverd. Zo bevat de GT een volledig geïntegreerde rolkooi die tevens aan de veiligheidseisen voor racen van de FIA voldoet door slechts een klein aantal aanvullende onderdelen te gebruiken.” aldus Pericak. “Van de turbocompressoren tot de bekerhouders; elk onderdeel van de Ford GT is ontwikkeld met een goede rijervaring in gedachten.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com