• Aangepaste nieuwe Focus RS met unieke uitrusting, ontworpen door spelers van Forza Motorsport voor Xbox, onthuld vóór aanvang 2015 Gamescom-beurs in Keulen
  • The Stig van Top Gear van Britse televisiezender BBC rijdt in de Forza Focus RS naar evenement vóór de show
  • Bezoekers van Gamescom, de grootste interactieve gamebeurs van Europa, kunnen de nieuwste Ford GT-supercar bewonderen

Vlak voor aanvang van de internationale Gamescom-beurs in Keulen is vandaag op een speciaal Microsoft-evenement een unieke nieuwe Ford Focus RS onthuld. Het lakwerk van deze RS is ontworpen door spelers van Forza Motorsport voor Xbox. Lees verder

De speciale Forza Focus RS werd naar het evenement gereden en begeleid door The Stig van het tv-programma Top Gear. The Stig speelt een belangrijke rol in de nieuwe game Forza Motorsport 6 voor de Xbox One-console van Microsoft.

De nieuwste Focus RS is de derde generatie Focus RS, waarvan de eerdere modellen zijn geïntroduceerd in 2002 en 2009. De Focus RS is ontwikkeld door een wereldwijd Ford Performance-team en beschikt over een 2.3-liter EcoBoost-motor met een vermogen van 350 pk. Bovendien is de auto voorzien van het innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive-systeem. Deze RS is de eerste auto in de branche met diverse aandrijfmodi, waaronder een driftmodus en Launch Control.

Ook heeft Ford samen met Microsoft gewerkt aan de introductie van de spectaculaire Ford GT-supercar in Forza Motorsport 6, de nieuwste titel van de veelgeprezen racesimulatiefranchise voor de Xbox. Forza Motorsport 6 maakt zijn Europese debuut op Gamescom voordat de game later dit jaar op de markt komt. Bezoekers van Gamescom kunnen de Ford GT, die tevens op de cover van de game staat, op de beurs bewonderen. Gamescom, de grootste beurs voor interactieve games van Europa, vindt plaats van 5 t/m 9 augustus.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com