• De Ford GT bereikt topsnelheid van 348 km/u en is daarmee snelste productiemodel van Ford ooit
  • Optimaal specifiek gewicht in combinatie met meest geavanceerde actieve wielophangingssysteem in segment, leveren Ford veel snellere rondetijden op dan concurrenten
  • Volledig actieve dynamische systemen zorgen voor optimale neerwaartse kracht, luchtweerstand en balans bij elke snelheid en maken de auto sneller en veiliger voor bestuurders

Het vermogen van de meest krachtige EcoBoost-motor ooit is in de nieuwe Ford GT gecombineerd met een uitzonderlijke aerodynamische efficiëntie en een geavanceerd actief dynamisch systeem. Dit levert een maximumsnelheid op van 348 km/u en maakt de Ford GT tot de snelste Ford-productieauto ooit. Lees verder

De Ford GT doet zijn race-achtergrond eer aan met een ontwerp dat maar één doel heeft: topprestaties neerzetten op het circuit. In 2016, tijdens een ontwikkelingstest op het Calabogie Motorsports Park in Canada, liet de Ford GT betere prestaties zien dan de McLaren 675LT en de Ferrari 458 Speciale.

Alle auto’s waren voor de test voorzien van verse vloeistoffen en nieuwe banden en de wielophanging was optimaal afgesteld. Ook werd elke auto onder identieke omstandigheden door dezelfde professionele coureur bestuurd.

CIRCUITTIJDEN – CALABOGIE MOTORSPORTS PARK

  • Ford GT: 2:09.8
  • McLaren 675LT: 2:10.8
  • Ferrari 458 Speciale: 2:12.9

“Bij de Ford GT draait het om topprestaties”, aldus Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer bij Ford. “Door een koolstofvezelarchitectuur toe te passen in de Ford GT hebben we de auto aanzienlijk lichter gemaakt. Vervolgens hebben we een deel van deze besparing weer opgeofferd op die plaatsen waar dit positief van invloed is op het prestatievermogen, met name in de actieve dynamiek. Hierdoor is de auto nog sneller geworden.”

In Amerikaanse trim heeft de Ford GT een SAE-rating van 647 pk en een koppel van 550 lb-ft. Dit betekent dat de nieuwe 3.5-liter V6-motor de krachtigste EcoBoost-motor ooit is, en de Ford GT de snelste productieauto is in de geschiedenis van het merk. De EcoBoost V6 heeft een breed vermogensbereik en produceert 90 procent van het maximumkoppel bij een toerental vanaf 3.500 rpm.

We hebben altijd de verwachting gehad dat de EcoBoost V6 uitzonderlijk goed zou presteren in de Ford GT, zowel qua vermogen als qua aerodynamische efficiëntie”, zegt Dave Pericak, global director, Ford Performance. “We hebben deze aandrijving ontwikkeld en getest in het Daytona Prototype, een raceauto die twee seizoenen in de IMSA actief was, en het afgelopen raceseizoen in de Ford GT. Wij zijn zeer tevreden met de geleverde prestaties, zowel op de weg als op het circuit.”

Het drooggewicht van de Ford GT bedraagt nog geen 1.400 kg. Hiermee bevindt de supercar zich tussen de twee voornaamste concurrenten, de McLaren 675LT en de Ferrari 488. Met de Amerikaanse trim is het specifiek gewicht 2,14 kg per paardenkracht.

De actieve dynamische systemen – voor zowel wielophanging als aerodynamica – zijn zo ontworpen dat ze bij elke snelheid optimale neerwaartse kracht, luchtweerstand en balans bieden, waardoor de auto sneller en veiliger wordt voor bestuurders van alle ervaringsniveaus.

De Ford GT is een compromisloze, uitstekend presterende supercar die zich vorig seizoen in zijn klasse heeft bewezen met zeges op Le Mans en tal van andere circuits, in zowel de IMSA als de WEC. De productieversie vertoont veel overeenkomsten met de raceversie, waarbij de toegevoegde geavanceerde functies voor aerodynamica en wielophanging het prestatievermogen aanzienlijk hebben verhoogd.

Meer informatie over de Ford GT vindt u op www.fordgt.com.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com