Stel je voor dat je door een eenvoudige innovatie opeens een zware, maar essentiële taak kon uitvoeren in een tiende van de tijd en zonder de veiligheidsrisico’s van het werken op hoogte. Lees verder

Downloads

Dat is realiteit geworden voor Ford-medewerkers die nu gebruikmaken van camera’s die op drones zijn gemonteerd om op een veilige en efficiënte manier hoge rijbruggen, leidingen en daken te inspecteren in de motorenfabriek in Dagenham van Ford in het Verenigd Koninkrijk.

Voorheen voerde het team dit belangrijke onderhoudswerk uit met behulp van automatisch uitschuifbare platforms en steigers om de 40 meter hoge rijbruggen te controleren die de zware machines van de fabriek ondersteunen. Het kostte 12 inspannende uren om elk inspectiegebied te voltooien.

Door drones te gebruiken die zijn uitgerust met GoPro-camera’s, heeft het onderhoudspersoneel nog maar 12 minuten nodig om elk gebied grondig te inspecteren. En de voeten blijven daarbij stevig op de grond. De hele productiefaciliteit kan in een dag worden gecontroleerd, met extra aandacht voor moeilijk bereikbare gebieden om zeker te weten dat ze goed zijn onderhouden en voldoen aan de strenge veiligheidsnormen.

“We maakten altijd grappen over robots die ons werk mooi zouden kunnen overnemen, tot er iemand op een lumineus idee kwam – daar moeten we drones voor gebruiken”, zei Pat Manning, machining manager van motorenfabriek Ford Dagenham. “We bevonden ons soms wel op 50 meter hoogte om de nodige controles op het dak en in de machineruimten te kunnen uitvoeren. Nu kunnen we de hele fabriek in één dag controleren en zonder de risico’s die komen kijken bij het werken op grote hoogte.”

Door de tijdwinst kan het team in Dagenham nu vaker inspecties uitvoeren zonder faciliteiten te hoeven afsluiten voor het bouwen van steigers, wat voorheen noodzakelijk was.

De drones van Ford zijn ook geschikt om leidingen te inspecteren, luchtlekkage op te sporen en machines te controleren. Het bedrijf bekijkt momenteel de mogelijkheden om deze technologie op andere terreinen in te zetten.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com