• 'Tough Talks' is bedoeld om stereotiepe ‘macho' en homofobe opvattingen aan de kaak te stellen
  • Prominente leden van de LGBTQ+-gemeenschap en bondgenoten van deze gemeenschap zijn aan het woord
  • Sinds 1995 verdedigt werknemersresourcegroep Ford Pride ERG (voorheen GLOBE) wereldwijd LGBTQ+-rechten

Ford introduceert 'Tough Talks', een nieuwe reeks video's waarin wordt onderzocht hoe de autobranche, en plekken daarbuiten, een cultuur van integratie en bondgenootschap voor de LGBTQ+-gemeenschap kunnen bevorderen. Lees verder

De eerste aflevering wordt gepresenteerd door de Welse sportlegende en eerste openlijk homoseksuele rugby professional Gareth Thomas. In deze introductie van de serie worden de specifieke LGBTQ+-problemen besproken waarmee ook de autobranche te kampen heeft. Hij wordt onder andere vergezeld door Ed Rogers, een Ford-medewerker in het VK die voorzitter is van Ford Pride – Fords LGBTQ+-resourcegroep voor werknemers – en de oprichter en voorzitter is van Driving Pride, een groep mensen die werkzaam zijn bij verschillende autofabrikanten en zich inzetten voor het uitbannen van discriminatie in de branche.

“Iets waar ik mijn buik vol van heb, is dat mensen zeggen: ‘nou, dat gebeurt niet in 2022, omdat de samenleving progressiever is geworden en de dingen zijn veranderd’. Maar het feit dat we dit gesprek openlijk voeren, is de realiteit van 2022 die is gebaseerd op echte ervaringen”, aldus Gareth Thomas, voormalig Welsh rugby union-speler.

Vervolgens neemt Charlie Martin, een Britse coureur en transgenderrechtenactivist, plaats in de passagiersstoel om te praten over de uitdagingen waarmee zij werd geconfronteerd tijdens haar transitie binnen een door mannen gedomineerde sport. Ze stapt ook achter het stuur van de door Ford gemaakte “Very Gay” Ranger Raptor en laat zien wat de auto kan tijdens een heuvelklim.

“Stoerheid gaat voor mij vaak over authentiek zijn over je emoties en wat je ervaart, en dat je dit op een open manier aan anderen kunt laten zien,” aldus Charlie Martin, autocoureur en transgenderrechtenactivist.

In elke aflevering van Tough Talks praat Gareth Thomas met prominente leden van de LGBTQ+-gemeenschap uit heel Europa. Ook bondgenoten komen aan het woord, dit zijn mensen die actief de gelijkheid en eerlijke behandeling van de LGBTQ+-gemeenschap steunen. De afleveringen zijn gericht op verschillende thema’s, de impact ervan en het aan de kaak stellen van verschillende stereotypen die in en buiten de automotive-cultuur voorkomen.

De eerste aflevering wordt vandaag gepubliceerd en is één van een aantal acties van Ford in de missie om discriminatie uit te bannen en de LGBTQ+-gemeenschap een stem te geven in de autobranche.

Ford Pride ERG
Sinds 1995 verdedigt de werknemersresourcegroep Ford Pride ERG (voorheen GLOBE) wereldwijd LGBTQ+-rechten, evenals integratie op de werkplek in alle aspecten van het bedrijfsleven. De resourcegroep werd in 1996 bij Ford in Europa geïntroduceerd, waardoor Ford een van de eerste bedrijven was die een dergelijke personeelsgroep oprichtte en een genderidentiteitsverbintenis ontwikkelde.

Ford is ook een van de oprichters van Driving Pride; een netwerk dat dit jaar is geïntroduceerd voor professionals in de autobranche, die zich identificeren als LGBTQ+ en hun heteroseksuele bondgenoten.

In Europa steunt Ford al lange tijd het Christopher Street Day-evenement in Keulen, een jaarlijkse LGBTQ+-herdenking van de Stonewall-rellen. Het bedrijf was in 2002 voor het eerst hoofdsponsor toen het een speciale, regenboogkleurige pick-upversie van een Ford Ka creëerde.

Ford biedt momenteel een trainingsprogramma aan dat specifiek is gericht op seksuele geaardheid en genderidentiteitskwesties. Ook ontwikkelt het programma’s en beleidsregels die zullen helpen bij de integratie en een soepele transitie van transgendermedewerkers.

In 2001 implementeerde Ford Domestic Partnership Benefits, waardoor paren van hetzelfde geslacht gelijke rechten kregen in alle Ford-beleidsregels (autoregelingen, internationale detachering, etc.), lang voordat burgerlijke partnerschappen wettelijk werden erkend.

“Als bedrijf zijn we actief voorstander van alle vormen van diversiteit en zijn we een toegewijde en langdurige LGBTQ+-bondgenoot. De wereld verandert en er is geen plaats voor enige vorm van discriminatie. Deze boodschap moet keer op keer worden versterkt. Deze video’s zijn een andere manier om de boodschap te blijven verspreiden; een herkenbare en menselijke manier,” aldus Peter Godsell, vice-president Human Resources bij Ford Europa.

Ford Pride is een van een aantal personeelsgroepen van Ford-medewerkers, waaronder de Disability Support Group, Parental Network en Women in Ford.

Very Gay Raptor
Vorig jaar gebruikte Ford zijn stoerste typeplaatje om de “Very Gay” Raptor te creëren; een standpunt tegen online discriminatie en een blijk van bondgenootschap met de LGBTQ+-gemeenschap na een denigrerende opmerking op een post op sociale media.

De afbeelding van de Ford Ranger Raptor in sprankelend goud, versierd met regenboogafbeeldingen en een roze hart op de achterkant ontving zo’n positieve respons op social media, dat Ford besloot twee echte Very Gay Raptors te maken in het VK en Duitsland.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com