• Nieuwe elektrische voertuigen, innovatieve, verbonden oplossingen en strategische partnerschappen verbeteren de productiviteit en bieden meer keuze aan Europese bedrijfswagen klanten van Ford
 • Nieuwe volledig elektrische Ford Transit komt naar verwachting in 2021 op de markt. People-mover Tourneo Custom Plug-In Hybrid, met een maximale volledig elektrische actieradius van 50 km, wordt dit jaar geïntroduceerd
 • Nieuw initiatief voor op gebruik gebaseerd onderhoud doelt op 100 procent productiviteit voor klanten, en FordPass Pro app biedt ondersteuning voor kleinere bedrijven, dankzij FordPass Connect-modem
 • Uitgebreid specialistisch ombouwprogramma en Transit Center-netwerk helpen keuze te vergemakkelijken en optimaliseren productiviteit voor klanten van bedrijfswagens

Door nieuwe elektrische auto's, verbonden diensten en strategische partnerschappen kan Ford Europese klanten van bedrijfswagens meer productiviteit bieden. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend op het Go Further evenement in Amsterdam. Lees verder

Ford zet het nieuws voor bedrijfswagens op een rij; de eerste noviteiten komen later dit jaar al op markt. Vandaag maakt het bedrijf het volgende bekend:

 • Een nieuwe, volledig elektrische Ford Transit die naar verwachting in 2021 grootschalig in productie wordt genomen
 • De nieuwe people-mover Tourneo Custom Plug-In Hybrid met acht zitplaatsen die eind 2019 leverbaar wordt voor Europese klanten
 • Een nieuw initiatief dat is gericht op 100 procent productiviteit voor bedrijfswagens, via een op gebruik gebaseerd onderhoudssysteem ondersteund door realtime gegevens
 • De nieuwe FordPass Pro app, die later dit jaar uitkomt, is speciaal ontworpen voor kleinere bedrijven en ondernemers om hun productiviteit te maximaliseren
 • Een uitgebreid programma genaamd Qualified Vehicle Modifier (QVM) voor ombouwers van bedrijfswagens, nu met 100 geaccrediteerde partners in Europa, en een plan om dat aantal te verdubbelen voor 2020

“Zakelijke klanten hebben behoefte aan slimmere, meer geïntegreerde oplossingen, ontwikkeld rond een verbonden bedrijfsomgeving”, zegt Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles, Ford Europa. “Ford levert sterke, flexibele auto’s met een ruime keuze aan zuinige en elektrische aandrijvingen. En Fords ingebouwde modem zorgt voor een doorbraak: het maakt slimme oplossingen voor bedrijfswagens mogelijk die klanten helpen bij het beheer van hun wagenpark, zodat ze zich nog meer kunnen concentreren op hun bedrijf.”

Ford was in 2018 voor de vierde keer het bestverkochte merk bedrijfswagens op basis van de jaarverkoop op de 20 markten in Europa waarin het bedrijf actief is. Vorig jaar haalde Ford de hoogste verkoopcijfers voor bedrijfswagens in 25 jaar: er werden maar liefst 380.900 bedrijfswagens verkocht in de 20 Europese markten. Dat is meer dan 8 procent meer dan in 2017.

Bedrijfswagens elektrificeren
Het vernieuwende assortiment elektrische bedrijfswagens van Ford biedt de klant een uitgebreide keuze aan aandrijvingsopties voor verschillende doeleinden.

Op het Go Further evenement is voor het eerst een werkend prototype van de nieuwe, volledig elektrische Transit te bewonderen. Deze Transit gaat in 2021 in productie en zal bijdragen aan schonere, stillere steden en aan lagere exploitatiekosten voor gebruikers van bedrijfswagens.

De elektrische Transit speelt in op de behoefte aan een praktische en veelzijdige bedrijfswagen van ondernemers in steden. De Transit wordt leverbaar in verschillende carrosserievarianten, met een concurrerend laadvermogen en ingebouwde connectiviteit, en met alle praktische en duurzame kenmerken van de Transit. De elektrische aandrijving heeft een praktische dagelijkse actieradius voor in steden gevestigde bedrijven, houdt zich goed in alle weersomstandigheden en gaat even lang mee als het voertuig zelf.

Via het gezamenlijke project met StreetScooter biedt Ford al een elektrische oplossing gericht op de pakketbezorgbranche voor ’last mile’ bezorging. De op de Transit gebaseerde StreetScooter WORK XL, geassembleerd in de Ford-fabriek in Keulen, is voorzien van een elektrische aandrijving en wordt momenteel in Duitsland gebruikt door Deutsche Post DHL. Later dit jaar wordt een pilotproject uitgevoerd met twintig WORK XL-voertuigen, samen met een reeks andere bedrijven in Duitsland, Nederland en België.

Voor ondernemers die veel in lage-emissiezones in steden komen, vormt de Transit Custom Plug-In Hybrid een emissievrije mogelijkheid waarbij de bestuurder zich geen zorgen hoeft te maken over de actieradius. Ford is de eerste grote fabrikant die de plug-in hybride technologie aanbiedt in het segment van ééntonners. Het nieuwe model wordt eind 2019 leverbaar.

De voorwielen van de Transit Custom Plug-In Hybrid worden uitsluitend aangedreven door een elektrische motor/generator, die van stroom wordt voorzien door een 13,6 kWh lithium-ion accu. Fords meermaals bekroonde 1.0-liter EcoBoost benzinemotor fungeert daarbij als range extender. De geavanceerde hybride aandrijving krijgt een emissieloze actieradius tot 50 km, of 500 km met behulp van de range extender.

Om een beter beeld te krijgen van de voordelen voor het milieu en voor de klant, wordt het voertuig momenteel getest in Londen. Binnenkort volgen aanvullende tests in Valencia en Keulen.

Ford kondigde op het Go Further evenement aan dat de Transit gezelschap krijgt van de nieuwe Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Deze people-mover met acht zitplaatsen heeft de voor dit segment unieke mogelijkheid om de achterste twee rijen in een vergaderindeling te plaatsen (die een uitstekende instap en verbeterde interactie tussen passagiers biedt). Dit maakt de auto ideaal voor zakelijke shuttlediensten. Een opstelling van twee rijen met drie naar voren gerichte stoelen is ook mogelijk.

Voor bedrijven in steden met vaste, korte routes met veel stops biedt de mild hybride 48-volt technologie de mogelijkheid om de productiviteit te verhogen tegen een lage investering. De EcoBlue Hybrid-aandrijvingen van Ford zijn uniek voor het segment en zorgen voor lagere exploitatiekosten. Ze zijn vanaf medio 2019 beschikbaar in de Transit, de Transit Custom en de Tourneo Custom.

Uit een WLTP-analyse blijkt dat de EcoBlue Hybrid-technologie voor een daling van het brandstofverbruik zorgt van ongeveer 3 procent vergeleken met het vergelijkbare 2.0-liter EcoBlue-dieselmodel. De voordelen kunnen oplopen tot 8 procent voor ritten met veel stops, bijvoorbeeld bij het bezorgen van pakketten in de stad.

“De uitgebreide aandrijvingsstrategie van Ford is ontworpen om klanten te helpen bij het kiezen van de juiste elektrische oplossing voor hun zakelijke behoeften”, aldus Helmut Reder, Vehicle Line Director Commercial Vehicles, Ford Europa. 

Oplossingen voor connectiviteit
Op basis van de nieuwste generatie verbonden producten die zijn voorzien van de ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect – van de Fiesta tot de Transit – ontwikkelt Ford een reeks geïntegreerde oplossingen voor bedrijfswagens waarmee klanten hun wagens makkelijker kunnen beheren en hun productiviteit kunnen verbeteren.

Ford kondigde op het Go Further evenement aan dat het bedrijf een innovatieve en voorspellende onderhoudsoplossing op basis van gebruik ontwikkelt, met als doel honderd procent productieve tijd voor hun auto’s. De eerste stadia van deze service worden in 2019 geïntroduceerd.

De nieuwe oplossing belooft de denkwijze van klanten over het onderhoud van hun bedrijfswagens radicaal te veranderen: de nieuwe oplossing maakt onderhoud op maat voor elke auto mogelijk, in plaats van op basis van vaste servicebeurten. Sensors in belangrijke systemen leveren realtime gegevens, zodat er alleen naar onderhoud wordt gekeken wanneer dat nodig is en er actie wordt ondernomen voordat problemen zo groot worden dat er storingen kunnen optreden.

Wagenparkbeheerders en ondernemers kunnen met een handige app de status van elke afzonderlijke auto in de gaten houden, en kunnen actuele en voorspelde gegevens over de conditie van de auto bekijken. Service- en onderhoudswerkzaamheden die normaal in afzonderlijke garagebezoeken zouden worden uitgevoerd, kunnen nu op een slimme manier worden samengevoegd, zodat de auto zo kort mogelijk van de weg is.

Realtime informatie wordt rechtstreeks verzameld uit de verbonden Fords in het wagenpark en wordt doorgestuurd via de Transportation Mobility Cloud van Ford. Dit stelt Ford Telematics beheerders in staat gegevens te bekijken over de conditie, efficiëntie, productiviteit en veiligheid van elke auto. Dat gebeurt via een desktoptoepassing waarmee snel kan worden vastgesteld waar er actie moet worden ondernomen.

Het vorig jaar eveneens aangekondigde Ford Data Services geeft bedrijven met een groot wagenpark de mogelijkheid om via de cloud een pakket gegevens op maat te ontvangen over hun auto’s en die gegevens naadloos te integreren in hun eigen systemen.

Ford richt zich ook sterk op de behoeften van kleine bedrijven en ondernemers. De FordPass app wordt al door veel autobezitters gebruikt en bevat praktische functies om het gemak, de beveiliging en de efficiëntie te verbeteren. Het gaat daarbij onder meer om functies voor zakelijke gebruikers, bijvoorbeeld een parkeerfunctie die de gebruikers in staat stelt parkeerlocaties te filteren op basis van de hoogte van hun bestelauto.

Later dit jaar introduceert Ford de nieuwe app FordPass Pro, speciaal bedoeld voor eigenaars van kleine bedrijven met één tot vijf voertuigen.

Deze praktische smartphone-app voorziet eigenaars van de informatie en hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun voertuigen bedrijfsklaar te maken.

Strategische allianties voor de toekomst
Voor Ford als marktleider op het gebied van bedrijfswagens is het cruciaal om gebruik te maken van strategische samenwerkingsverbanden en allianties. Die zijn er op verschillende gebieden, van het ombouwen van voertuigen tot het ontwikkelen van producten. Een voorbeeld is de al lang bestaande joint venture met Ford Otosan in Turkije, waar het grootste deel van de Transit-producten wordt gefabriceerd.

Het Ford-programma Qualified Vehicle Modifier (QVM) is nu uitgebreid tot honderd geaccrediteerde QVM-ombouwers in Europa, en Ford wil dat aantal in 2020 hebben verdubbeld. Elke QVM-partner heeft unieke toegang tot voertuiggegevens op fabrikantsniveau, en Ford werkt nauw samen met de partners om flexibelere producten te ontwikkelen, bijvoorbeeld het lage skeletchassis voor de Transit dat werd geïntroduceerd in 2018.

Fords populaire “one-stop shop”-initiatief waardoor klanten rechtstreeks omgebouwde voertuigen kunnen bestellen via de Ford-showroom, wordt uitgebreid. Eind 2020 zijn er veertig ombouwopties van QVM-partners rechtstreeks leverbaar via Transit Centrum dealers, variërend van kiepauto’s tot koelwagens.

Fords Europese netwerk van Transit Centrum dealers speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van klanten in elke fase van het autobezit: van het vaststellen van de beste keuze van voertuig en aandrijving, tot het optimaliseren van de productieve tijd van de auto.

De 950 Transit Centrum dealers (in 2014 waren er 750) biedt een ondersteuningspakket op basis van de servicebelofte Transit24. Het pakket biedt prioriteit bij urgente reparaties, service terwijl je wacht, gratis hulp bij autopech, langere openingstijden en beschikbaarheid van vergelijkbare vervangende auto. Nieuwe initiatieven zijn onder andere de beschikbaarheid van mobiele onderhoudswagens en een tool voor downtime-beheer, beide gericht op het verbeteren van de productiviteit voor de klant.

In januari kondigden Ford Motor Company en Volkswagen AG de eerste formele overeenkomsten over een brede alliantie aan. Via die alliantie gaat Ford middelgrote pick-ups ontwerpen en produceren voor beide bedrijven; die staan al gepland voor 2022. Ford is ook van plan grotere bedrijfswagens voor Europese klanten te ontwerpen en produceren, en Volkswagen is van plan een compacte bedrijfswagen te ontwikkelen en produceren.

Bekijk alle hoge resolutie afbeeldingen van het Go Further evenement op gofurther.fordpresskits.com.

# # #

 • Tourneo Custom Plug-In Hybrid: verwachte CO2-uitstoot vanaf 75 g/km, verbruik vanaf 3.3 l/100 km
 • Transit Custom Plug-In Hybrid: verwachte CO2-uitstoot vanaf 75 g/km, verbruik vanaf 3.3 l/100 km
 • Transit EcoBlue Hybrid: verwachte CO2-uitstoot vanaf 144 g/km, verbruik vanaf 7.6 l/100 km
 • Transit Custom EcoBlue Hybrid: verwachte CO2-uitstoot vanaf 139 g/km, verbruik vanaf 6.7 l/100 km
 • Tourneo Custom EcoBlue Hybrid: verwachte CO2-uitstoot vanaf 137 g/km, verbruik vanaf 7.0 l/100 km

Het vermelde brandstof- en energieverbruik, de CO2-uitstoot en elektrische actieradius zijn gemeten volgens technische reglementen en specificaties van het Europese reglement (EC 715/2007 en (EC) 692/2008. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies zijn voor een specifieke modelvariant bepaald. De betreffende testprocedure vergelijkt verschillende automerken en modellen. Naast het brandstofverbruik spelen ook het rijgedrag en andere non-technische factoren een rol bij het bepalen van de testresultaten. CO2 broeikasgas is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

Vanaf 1 september 2017 wordt de uitstoot en het verbruik van nieuwe voertuigen getest volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) vastgesteld door de (EU) 2017/1151. De WLTP is een meer realistische testprocedure voor het meten van uitstoot en CO2-emissies. Vanaf 1 september 2018 vervangt de WLTP de New European Drive Cycle (NEDC) volledig. Tijdens de uitfasering van NEDC worden de WLTP meetresultaten gecorreleerd aan de NEDC. Daardoor kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bij de twee testprocedures afwijken. Dezelfde auto kan volgens de twee testmethoden afwijkende resultaten behalen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com