• Uitgebreide laadinfrastructuur en stressvrije laadmogelijkheden ondersteunen klanten van volledig elektrische Ford Mustang Mach-E thuis, op het werk en onderweg
  • Ford presenteert meer details over zes Europese partners die installatieservice van Ford Connected Wallbox aanbieden; in Nederland samenwerking met Eneco eMobility
  • Met unieke rijmodi benutten bestuurders volop eigenschappen van de Mustang Mach-E; van stille, volledig elektrische verfijning tot spannende Mustang rijbeleving

Klanten van de Mustang Mach-E krijgen de beschikking over alle uitrusting en ondersteuning die zij nodig hebben om optimaal en zorgeloos te kunnen genieten van alles wat een volledig elektrische auto te bieden heeft. Ford kondigt nu samenwerkingen aan voor de installatieservice van de Ford Connected Wallbox. Zes bedrijven, die veertien Europese landen bedienen, leveren simpele en kostenefficiënte laadmogelijkheden voor thuis. Lees verder

Zoals eerder aangekondigd kunnen Mustang Mach-E klanten die dit jaar of in 2021 hun bestelling plaatsen vijf jaar gratis toegang1 krijgen tot het FordPass Charging Network en één jaar gratis toegang1 tot het IONITY-snellaadnetwerk.

“Het wekken van vertrouwen is cruciaal om meer automobilisten over te halen om de voordelen van elektrificatie te ontdekken”, zegt Stuart Rowley, directeur Ford Europa. “Ford biedt een complete infrastructuur die het eigendom van onze Mustang Mach-E zorgeloos maakt. Van gratis toegang tot een toonaangevend pan-Europees laadnetwerk en de juiste kabel voor het thuis opladen, tot de handschoenen die ervoor zorgen dat de kabel schoon blijft.”

Afgelopen maand vond Go Electric in Nederland plaats; de Grotemarkt in Rotterdam stond van 24 tot en met 29 september volledig in het teken van elektrificatie. Het evenement omvatte interessante, hands-on activiteiten die helpen om de onbekendheid van elektrificatie weg te nemen en consumenten bij te praten over de verschillende soorten beschikbare geëlektrificeerde aandrijflijnen en de voordelen daarvan. Verdeeld over kleine groepjes leerden meer dan 2.000 mensen tijdens korte presentaties alle ins- en outs over de verschillende vormen van geëlektrificeerd rijden. Na Rotterdam, organiseerde Ford in Hamburg (Duitsland) het volgende Go Electric evenement.

Eigenaren houden de leiding
Voor eigenaren van een volledig elektrische of plug-in hybride Ford biedt het merk een optionele Ford Connected Wallbox. Die maakt het thuis opladen van de auto sneller, slimmer en nog comfortabeler. In Nederland, België en Luxemburg wordt deze Wallbox geïnstalleerd door Eneco eMobility. “Als partner voor Ford werken wij nauw samen met de Ford-dealers. Als zij een geëlektrificeerd model verkopen, zijn wij de aangewezen leverancier voor een thuislaadpunt. Wij leveren niet alleen de laadpunten aan Ford, maar ook onze kennis. Daarmee helpen wij de dealers om hun klanten beter te begeleiden in hun omschakeling naar geëlektrificeerd rijden. We zijn trots op dit mooie partnership, waarbij beide partijen elkaar versterken en aanvullen,” aldus Tom Schindeler, Sales Engineer van Eneco eMobility.

De aan de muur gemonteerde lader is leverbaar in 7,4 kW- en 11 kW-uitvoering. De lader kan de batterij van de Mustang Mach-E in ongeveer zes uur van tien naar tachtig procent opladen.2

De eigenaar kan de Ford Connected Wallbox op afstand via de smartphone in de gaten houden en aansturen. Met de FordPass smartphone-app3 zijn de huidige laadstatus en verbruikte energie te bekijken en het is zelfs mogelijk om op afstand familie of vrienden de Wallbox te laten gebruiken. De Wallbox is weerbestendig en daarmee geschikt om buiten te monteren. Verder wordt deze geleverd met een geïntegreerde kabel van 7,5 meter lang.

Klanten van de Mustang Mach-E zullen ook standaard twee soorten laadkabels ontvangen, zodat zij de auto altijd en overal kunnen opladen. Waar de reis ook eindigt.

De FordPublic Charge Cable is geschikt voor de meest voorkomende laadstandaard in Europa. Zo kunnen klanten op het werk eenvoudig opladen met AC-laders, of de batterij opladen terwijl ze winkelen of een film kijken in de stad. De zes meter lange kabel zorgt ervoor dat een laadpunt zelden buiten bereik is.4

Een Universal Home Charge Cord met een totale lengte van 6,7 meter wordt eveneens aangeboden. Die is behalve voor een huishoudelijk stopcontact ook geschikt voor een 32 A industrieel stopcontact, zodat de auto ook zonder Ford Connected Wallbox sneller opgeladen kan worden. Ook biedt Ford adapters aan, zodat het opladen zowel in eigen land als op reis mogelijk is.

Ford biedt klanten van de Mustang Mach-E gemoedsrust door toegang te bieden tot meer dan 155.000 laadstations in heel Europa, onderdeel van het FordPass Charging Network. Het netwerk is opgezet in samenwerking met NewMotion en is het grootste netwerk van openbare laadstations in Europa. Klanten kunnen de FordPass app gebruiken om moeiteloos laadlocaties te vinden in 21 landen, erheen te navigeren en het laadproces te betalen en in de gaten te houden. Het activeren van diensten en de betalingen verlopen via één account.3

Ford is ook medeoprichter en aandeelhouder in het IONITY-consortium, dat nu al meer dan 270 snellaadstations langs snelwegroutes en op andere cruciale plaatsen in Europa heeft. Het doel is dat dit aan het einde van 2020 al 400 snellaadstations zijn.

De Mustang Mach-E kan bij een IONITY-snellaadstation tot 150 kW snelladen. Voor een Mustang Mach-E met extended-range-batterij en achterwielaandrijving betekent dat ongeveer 113 km actieradius na ongeveer 10 minuten opladen.5

Rijmodi die passen bij je stemming
De Mustang Mach-E biedt drie unieke rijmodi waarmee de verfijnde en responsieve volledig elektrische rijbeleving van de auto volledig tot uiting komt. De rijmodi Whisper, Active en Untamed zijn ieder ontworpen om de bestuurder volledig te betrekken bij wat hij ziet, hoort en voelt achter het stuur van de Mustang Mach-E.

De rijmodus Active vindt een balans tussen het rijplezier en de prestaties van een Mustang en de stilte en rust van een volledig elektrische auto. Daarmee is het de perfecte keuze voor de dagelijkse ritten. Zachte, blauwe verlichting is zichtbaar in het interieur, terwijl het dynamische instrumentencluster een EcoMode toont om zo te helpen maximale energie-efficiëntie te bereiken.

Voor absolute spanning kiest de bestuurder Untamed. Daarmee komt het volle potentieel van de Mustang Mach-E naar boven: de besturing wordt scherper, het gasrespons directer en de bestuurder krijgt bij het afremmen zelfs het gevoel van terugschakelen. Bij dergelijke prestaties hoort ook een versterkt interieurgeluid, sportieve oranje verlichting en dynamische lijnen in het instrumentendisplay, die reageren op de krachten die bij de acceleratie en in bochten optreden.

Met een lichtere bediening van het stuurwiel, een minder directe gasrespons en de stilste ambiance in het interieur is de Whisper modus de meest onstpannen manier om van de Mustang Mach-E te genieten.

Ook optimaliseert de Whisper modus de Brake Traction Control6 die helpt om ook op natte en gladde ondergrond de grip te behouden. Zo wordt rijden nog meer ontspannen. Net als bij de Active modus kan een Low Gear functie worden geselecteerd. Daarmee kan de snelheid van de auto op steile hellingen of bij een groot trekgewicht nog beter worden beheerst, zonder dat de remmen overmatig worden gebruikt.

“De Mustang Mach-E gaf ons de kans om echt een op maat gemaakte rijbeleving te bieden en de bestuurder precies te geven wat hij van zijn auto verwacht, afhankelijk van hoe hij zich die dag voelt. De auto wordt een metgezel die op jou reageert”, zegt Matthias Tonn, Mustang Mach-E Chief Programma Engineer voor Europa. “De individuele veranderingen tussen iedere rijmodus zijn subtiel, maar het algehele effect kan de rijbeleving in de Mustang precies zo veranderen als jij wilt.”

Bij iedere rijmodus is One Pedal Drive mogelijk. De acceleratie en het afremmen worden bediend door het acceleratiepedaal respectievelijk in te duwen of omhoog te laten komen – voor een authentieke volledig elektrische rijbeleving. Het rempedaal blijft hiermee actief voor situaties waarbij een grotere remkracht noodzakelijk is.

De volledig elektrische Mustang Mach-E heeft volgens de WLTP-cyclus naar verwachting een volledig elektrische actieradius van tot 610 km7. De eerste levering in Europa staat vanaf begin 2021 gepland en de Mach-E is online te bestellen.

# # #

1 Activatie van functie noodzakelijk.

2 7.4 kW-versie van de Ford Connected Wallbox kan een Mustang Mach-E met standard-range-batterij in ongeveer 8 uur van 10 naar 80 procent opladen, of in ongeveer 10 uur bij een extended-range-batterij. 11 kW-versie van de Ford Connected Wallbox kan een Mustang Mach-E met standard-range-batterij in ongeveer 6 uur van 10 naar 80 procent opladen, of in ongeveer 7 uur bij een extended-range-batterij.

3 Activatie van functie noodzakelijk. FordPass App is beschikbaar via download en compatibel met geselecteerde smartphonessystemen. Bericht- en datakosten kunnen van toepassing zijn.

4 FordPublic Charge Cable (Mode 3) is geschikt voor AC-laadpunten die gebruik maken van Type 2-stekkers.

5 Geschatte actieradius en laadtijd gebaseerd op door de fabrikant geteste waarden en berekeningen volgens de WLTP-cyclus. Geschatte kilometers zijn gebaseerd op de eerste 10 minuten laadtijd, vanaf het moment dat het laadproces begint. Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden op een later moment voor verkoopintroductie gepubliceerd. De laadsnelheid neemt af naarmate de batterij verder is opgeladen. Praktijkresultaten kunnen afwijken door drukke laadtijden en de laadstatus van de batterij. Daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van externe factoren zoals rijstijl, onderhoud aan de auto en de leeftijd en staat van de lithium-ion-batterij.

6 Bestuurdersassistentie-uitrusting is aanvullend. De bestuurder moet altijd blijven opletten en de auto blijven besturen.

7 Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden op een later moment voor de verkoopintroductie gepubliceerd. De vermelde waarden voor brandstof-/energieverbruik, CO2-emissie en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Regelgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 volgens laatste aanpassingen. Light Duty Vehicle-typegoedkeuring volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) bepaalt het brandstof-/energieverbruik en de CO2-emissie voor New European Drive Cycle (NEDC) en WLTP. WLTP zal de NEDC voor het einde van 2020 volledig vervangen. De toegepaste standaard testprocedures maken het mogelijk om verschillende voertuigen en fabrikanten met elkaar te vergelijken. Tijdens de uitfasering van NEDC worden de WLTP-waarden teruggerekend naar NEDC. Er zal verschil zijn met eerder brandstofvebruik en emissie aangezien sommige testonderdelen zijn gewijzigd. Zo kan eenzelfde auto nu andere verbruiks- en emissiewaarden hebben.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com