• Mustang Mach 1 komt eraan: sublieme wegligging, 460 pk en reeks prestatieverbeteringen waarmee hij zo het circuit op kan, maar die ook rijplezier bieden op de openbare weg
  • Handgeschakelde TREMEC-zesversnellingsbak en sperdifferentieel, uiterst responsief stuurgedrag, MagneRide®-dempers en 22 procent meer downforce
  • Wereldprimeur: interactieve ervaring waarbij gebruikers van speciale app unieke, op social media te delen Mach 1-video's kunnen maken en de auto in 'augmented reality' kunnen bekijken

De Mustang Mach 1, die in beperkte oplage wordt gebouwd, komt voor het eerst beschikbaar voor klanten in Europa en is nu ook in Nederland te bestellen. Lees verder

De Mustang Mach 1, die voor een wereldwijd virtueel publiek zijn Europese debuut beleeft tijdens de Goodwood SpeedWeek in West Sussex (Verenigd Koninkrijk), is de snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is aangeboden.

Het prestatievermogen is opgevoerd tot een niveau dat de iconische naam ‘Mach 1’ waardig is, met verbeterde aerodynamica, een speciaal afgestelde 460 pk 5,0-liter V8-motor 1 en opgewaardeerde koeling waarmee de Mustang het circuit nog beter aankan.

De Mach 1 is ook de eerste in serie geproduceerde Mustang die in Europa met een handgeschakelde ’high-performance’ TREMEC-zesversnellingsbak wordt geleverd. Met rev-matching voor naadloos terugschakelen en een verbeterd oliekoelersysteem voor de hoge eisen die een sportieve rijstijl stelt. Klanten kunnen ook kiezen voor de 10-traps automatische transmissie van Ford, met aangepaste software voor een geoptimaliseerd prestatievermogen op de openbare weg en op het circuit.

De unieke wielophanging verbetert de prestaties op de weg en op het circuit. Speciaal afgestelde MagneRide® 2-schokbrekers, aangepaste vering, stabilisatorstangen en rubber bussen bieden een betere controle en respons bij snel genomen bochten. De opnieuw afgestelde software van de elektrische stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat de Mach 1 de nauwkeurigste besturing biedt van alle Mustangs in Europa. Het resultaat is de op het circuit snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is verschenen.

Ter aanvulling op de performance upgrades, heeft de Mustang Mach 1 een exterieurontwerp dat de iconische Mach 1-Mustangs van de jaren 1960 en 1970 doet herleven, met gedurfde strepen op de motorkap en de flanken, speciale spoilers en unieke 19″ lichtmetalen wielen. Het speciale model is verkrijgbaar in een achttal unieke combinaties van carrosseriekleur, strepen en contrastlijnen, die het kenmerkende ontwerp van de oorspronkelijke auto weerspiegelen. Elke Mustang Mach 1 heeft een opvallend plaatje met een uniek nummer op basis van de volgorde van productie.

“De oorspronkelijke Mach 1 heeft van alle in serie geproduceerde Mustangs de beste prestaties geleverd en zichzelf bewezen door zijn succes in de autosport”, zegt Matthias Tonn, Chief Programme Engineer Mustang Mach 1 voor Europa. “De nieuwe Mach 1 is de meest capabele Mustang die ooit Europa heeft bereikt, geschikt voor het circuit en met een unieke stijl die het dragen van zo’n legendarisch logo meer dan waardig is.”

Om de introductie van de Mustang Mach 1 te vieren, heeft Ford een wereldprimeur gecreëerd: een interactieve ervaring waarmee gebruikers hun eigen korte video kunnen maken met behulp van een online app. De gebruikers kunnen de kleur van hun Mach 1 en de cameraposities van hun voorkeur kiezen om daarmee een unieke, korte video te maken die op social media kan worden gedeeld. De app biedt gebruikers ook een ‘augmented reality’-ervaring waarin ze een digitale Mustang Mach 1 in een omgeving in de werkelijke wereld kunnen ‘neerzetten’.

Iconische V8-power
De Mustang Mach 1 heeft een 460 pk sterke versie van de 5,0-liter V8-benzinemotor (geheel van aluminium) – speciaal gemodificeerd voor een beter prestatievermogen. Door een open luchtinlaatsysteem, een inlaatspruitstuk en gasklephuizen van 87 mm (identiek aan de Mustang Shelby GT350) wordt de vrije toestroom van lucht in de motor vergroot. De verbeterde luchttoevoer zorgt samen met opnieuw ingestelde motorsoftware en een combinatie van indirecte brandstofinjectie bij lage druk en directe brandstofinjectie bij hoge druk voor een ‘hoe meer toeren hoe beter’-karakter. Het maximumvermogen wordt geleverd bij 7.500 tpm; het maximumkoppel van 529 Nm wordt geleverd bij 4.600 tpm.

Een extra motoroliekoeler, ook gedeeld met de Shelby GT350, zorgt samen met een nieuw motoroliefilter voor een optimale oliestroom en consistent prestatievermogen bij hoge belasting. De uniek afgestelde Active Valve Performance Exhaust van de Mach 1 heeft vier uitlaat eindstukken van 11,3 cm, waarmee het onmiskenbare geluid van de V8 van Ford nog beter tot zijn recht komt.

 De beschikbare transmissieopties zijn ontworpen voor het maximaliseren van de prestaties, het rijgemak en de mogelijkheden op het circuit. De TREMEC 3160 handgeschakelde zesversnellingsbak gebruikt een dubbele koppeling om comfortabel om te kunnen gaan met agressieve schakelacties bij hoge toerentallen op het circuit en biedt een korte schakelweg voor snelle, consistente schakelacties waarmee de prestaties en het rijplezier worden gemaximaliseerd.

De TREMEC zesversnellingsbak heeft rev-matching voor soepele, naadloze schakelacties die op de weg meer verfijning bieden en op het circuit meer prestatievermogen. Deze technologie gebruikt het elektronische regelsysteem van de motor om de gasklep kortstondig open te draaien terwijl de bestuurder terugschakelt, zodat de draaisnelheid van de motor wordt aangepast aan die van de versnelling die wordt gekozen. Ook schakelen zonder gas te minderen is mogelijk, zodat bestuurders naar de volgende versnelling kunnen schakelen zonder dat ze het gaspedaal los hoeven te laten. De verbeterde prestaties van de transmissie worden voor een deel mogelijk gemaakt door een speciaal oliekoelsysteem dat ervoor zorgt dat aan de hogere eisen kan worden voldaan.

De geavanceerde 10-traps automatische transmissie van Ford heeft een verbeterde koppelomvormer en een voor de Mustang Mach 1 unieke afstelling, waarbij het te leveren koppel, de schakelkarakteristiek en het algehele prestatievermogen worden geoptimaliseerd. Een tweede oliekoeler met luchtkoeling verhoogt het koelvermogen met 75 procent, zodat rijsituaties onder hoge belasting beheersbaar blijven. Zowel de handmatig als de automatisch geschakelde modellen zijn voorzien van een extra koelsysteem voor de achteras dat nog meer ondersteuning biedt bij het rijden op het circuit. De Mustang Mach 1 is ook standaard uitgerust met een sperdifferentieel, dat zowel bij rechtuit accelereren als bij het uit bochten komen de grip verbetert.

Klaar voor de race
De Mustang Mach 1 profiteert van een reeks aerodynamische wijzigingen die zowel prestatiewinst opleveren als een opvallend uiterlijk, dat een hommage is aan de styling van de oorspronkelijke Mach 1 modellen.

Het unieke design aan de voorzijde omvat een nieuwe tweedelige bovengrille, een nieuwe ondergrille en splitter, plus nieuwe zijroosters. Deze dragen allemaal bij aan de verbeterde aerodynamica en het hogere koelvermogen.

De Mustang Mach 1 genereert 22 procent meer neerwaartse kracht dan de Mustang GT, ondersteund door een achterdiffuser die hij deelt met het Mustang-model Shelby GT500, plus een langere bodemplaat met speciale vinnen die koellucht naar de remmen leiden. Door zijn vorm levert de voorsplitter meer neerwaartse kracht voor een betere grip op het circuit, terwijl de speciale enkele achterspoiler zo is afgestemd op de aerodynamica aan de voorzijde, dat van voor naar achter een perfecte balans wordt verkregen.

De speciale afstemming van de wielophanging is ontworpen om aan de hoge eisen van rijden op het circuit te kunnen beantwoorden. Het MagneRide® 2 verstelbare wielophangingssysteem regelt elektronisch de magnetorheologische vloeistof in de demper, zodat deze in real-time op veranderende wegomstandigheden reageert. Het systeem is opnieuw afgesteld, wat naast de stijvere voorvering en stabilisatorstangen voor optimale prestaties zorgt. Samen met de nieuwe EPAS-afstelling dragen de hulpframes van de Mustang Shelby GT350 en GT500 en de spoorstangcomponenten bij aan de tot dusver gevoeligste Mustang-stuurrespons in Europa.

De Mustang Mach 1 heeft ook een sterkere rembekrachtiging gekregen met een snellere responstijd, wat zorgt voor snelle en consistente remprestaties, zelfs bij hoge belastingen. Unieke vijfspaaks 19″ lichtmetalen wielen die zowel voor als achter 1,3 centimeter breder zijn, zijn voorzien van Michelin Pilot Sport 4-banden.

Herboren iconisch ontwerp
Klanten kunnen kiezen uit acht combinaties van carrosseriekleur en gedurfde strepen op de motorkap en de zijkanten: Fighter Jet Grey met matzwarte/reflecterend oranje strepen; Iconic Silver, Shadow Black en Oxford White met matzwarte/rode strepen of Velocity Blue, Twister Orange, Race Red en Grabber Yellow met matzwarte/witte strepen.

De bovengrille en ondergrille van de Mustang Mach 1 zijn zwart glanzend afgewerkt. Op het kofferdeksel en op beide voorspatborden staat het iconische Mach 1-logo.

Het interieur onderscheidt zich door een Ebony-kleurenschema en details van donker, gedraaid aluminium. De leren sportstoelen hebben metaalgrijze stiksels. Elke Mustang Mach 1 heeft een uniek dashboardplaatje met het Mach 1-logo en het fabricagenummer, plus unieke drempelbeplating en een nieuw startscherm op het digitale instrumentencluster van 30 cm.

Standaard comfortfeatures zijn verwarmde en gekoelde voorstoelen, het geavanceerde SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford 3, een Premium Sound System van B&O met 12 luidsprekers en een FordPass Connect-modem 4 voor betere connectiviteit.

De Mustang Mach 1, geïntroduceerd in 1969, heeft 295 snelheids- en duurrecords gevestigd op de zoutvlakte van Bonneville. Raceteams werden twee jaar achter elkaar met de Mach 1 kampioen bij de SCCA Manufacturer’s Rally, in 1969 en 1970. In 1971, 1974 en 2003 werden nieuwe of vernieuwde versies geïntroduceerd. Sinds 1969 zijn er meer dan 300.000 exemplaren van de Mustang Mach 1 geproduceerd.

# # #

1 Officially homologated fuel efficiency and CO2 emissions figures will be published closer to on-sale date.

The declared fuel/energy consumptions, CO2-emissions and electric range are determined according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EU) 2017/1151 as last amended. Light Duty Vehicle type-approved using the World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) will have fuel/energy consumption and CO2-emission information for New European Drive Cycle (NEDC) and WLTP. WLTP will fully replace the NEDC latest by the end of the year 2020. The applied standard test procedures enable comparison between different vehicle types and different manufacturers. During NEDC phase-out, WLTP fuel consumption and CO2 emissions are being correlated back to NEDC. There will be some variance to the previous fuel economy and emissions as some elements of the tests have altered, so the same car might have different fuel consumption and CO2 emissions.

2 MagneRide® is a trademark of BWI Group

 3 Don’t drive while distracted. Use voice-operated systems when possible; don’t use handheld devices while driving. Some features may be locked out while the vehicle is in gear. Not all features are compatible with all phones.

4 Features may require activation.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com