• Ford Mustang was volgens IHS Automotive wereldwijd best verkochte sportcoupé in 2015; 16.600 bestellingen geplaatst in Europa
  • Ford heeft in 2015 circa 110.000 Mustang fastbacks en circa 30.000 Mustang convertibles verkocht
  • Mustang, eerst fenomeen in Noord-Amerika en nu verkrijgbaar in 140 landen, is enige sportcoupé waarvan afgelopen jaar wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht
  • 40 procent Nederlandse kopers kiest voor Convertible met EcoBoost-motor

In het eerste jaar dat de Ford Mustang wereldwijd verkrijgbaar was, werd de auto de best verkochte sportcoupé ter wereld. De vraag naar de iconische auto blijft onverzadigbaar. Lees verder

Volgens de bedrijfsanalyse van de recentste registratiegegevens van IHS Automotive heeft Ford in 2015 wereldwijd circa 110.000 Mustang fastbacks verkocht, meer dan alle andere concurrerende sportcoupéfabrikanten.

Dat record is behaald ondanks een beperkte beschikbaarheid in belangrijke markten als het Verenigd Koninkrijk en China. Bovendien verkocht Ford circa 30.000 Mustang convertibles, met een totaal aantal verkochte auto’s van 141.868, waardoor de Mustang veruit de best verkochte tweedeurs sportauto ter wereld is geworden.

“Consumenten in de Verenigde Staten zijn al tientallen jaren dol op buitenlandse sportauto’s, dus werd het tijd dat de Amerikanen iets terugdeden met de wereldwijde introductie van de nieuwe Mustang”, aldus Erich Merkle, Sales Analyst bij Ford. “Er kwam enorm veel respons van markten wereldwijd. De Ford Mustang was de enige sportcoupé ter wereld waarvan er vorig jaar meer dan 100.000 exemplaren zijn geregistreerd.”

Merkle merkt dat tot nu toe wereldwijd de meeste interesse uitgaat naar Mustangs met een V8-motor. “Terwijl de stijging van de vraag naar de Mustang in de VS grotendeels te danken is aan markten aan de kust, met name Zuid-Californië, en aan millennials die kiezen voor de 2.3-liter EcoBoost-motor, geven kopers in andere landen de voorkeur aan de V8-versie”, zegt hij. “Dat onmiskenbare V8-geluid is zeer in trek buiten de VS.”

Mustang in Europa
Tot nu toe hebben meer dan 16.600 klanten in Europa een Ford Mustang besteld, die afgelopen zomer voor de eerste keer te koop was in die regio. Leveringen vanuit de Flat Rock-assemblagefabriek in de VS werden in de tweede helft van 2015 gestart. Van de 13.000 exemplaren die afgelopen jaar zijn verkocht, zijn er nu 4.700 geleverd aan klanten.

In Duitsland was de Mustang in maart de best verkochte sportcoupé, volgens gegevens die zijn gepubliceerd door de Duitse federale transportautoriteit voor motorvoertuigen, de KBA. De 5.0-liter V8-motor is de bestverkochte motor in Duitsland. Het land heeft met één op de drie verkochte modellen ook het hoogste nationale afnamepercentage van het cabrioletmodel.

Afgelopen maand was de Mustang de best verkochte sportcoupé in Frankrijk, volgens gegevens van de Association Auxilliaire de l’Automobile.

De Mustang is in Europa verkrijgbaar met 5.0-liter V8-motor van Ford, die een vermogen van 421 pk levert, of met de zuinigere 2.3-liter EcoBoost-motor, met een vermogen van 317 pk. Beide versies zijn verkrijgbaar met een handmatige of automatische versnellingsbak met zes versnellingen. Het handgeschakelde fastback-model met 5.0-liter V8-motor accelereert vanuit stilstand in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u, en het handgeschakelde fastback-model met 2.3-liter EcoBoost-motor behaalt deze snelheid in 5,8 seconden.

Later dit jaar zijn er drie nieuwe Mustang-kleuren leverbaar in Europa, White Platinum, Grabber Blue en Lightning Blue. Ook worden Mustang-modellen dan voorzien van het nieuwe SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford.

Wereldwijde beschikbaarheid in Azië, Midden-Oosten en Afrika
In het vierde kwartaal van 2015 was de Mustang de best verkochte sportcoupé in China toen, volgens registratiegegevens van de IHS, geëxporteerde auto’s in groten getale werden aangeboden bij dealerbedrijven. In China geven kopers de voorkeur aan EcoBoost-modellen.

In de eerste drie maanden dat de Mustang in Australië op de markt was, is de auto de best verkochte sportcoupé geworden. De vraag is zo groot dat de auto tot 2017 was uitverkocht, maar er worden eind dit jaar nog eens 2.000 extra Mustangs naar Down Under verscheept.

Meer dan 90 procent van de kopers in Australië en Nieuw-Zeeland kiest voor de versie met V8-motor. De stijgende verkoop in Zuid-Afrika, op Cyprus en op Malta levert ook een bijdrage aan het toenemende aantal Mustangs.

Mustang blijft koploper in Noord-Amerika
In maart werden er volgens de gepubliceerde cijfers maar liefst 12.563 Mustangs verkocht in de VS, meer dan het verkochte aantal van de nieuwe Chevrolet Camaro en de Dodge Challenger gecombineerd. De Mustang was volgens door de branche gerapporteerde cijfers in heel 2015 en gedurende het eerste kwartaal van 2016 de best verkochte sportcoupé in de VS.

In Canada wordt de Mustang al sinds 1985 elk jaar vaker verkocht dan de Camaro, volgens de gegevens van de Canadian Vehicle Manufacturers Association. En afgelopen jaar was de Mustang volgens registratiegegevens van de IHS de best verkochte sportcoupé in Mexico. De verkoop van de Mustang in Mexico is in 2015 met 176 procent gestegen ten opzichte van 2014.

EcoBoost in Nederland best verkocht
Met de Nederlandse BPM-wetgeving is het niet heel verassend dat er hier bijna uitsluitend Mustangs met 2.3-liter EcoBoost-motor verkocht worden. In totaal zijn er in Nederland nu 72 exemplaren verkocht waarvan 3 exemplaren met de 5.0-liter V8-motor. Bijna 40% van de Mustang klanten in Nederland zijn zonaanbidders aangezien zij hebben gekozen voor een Convertible. De Mustang met 317 pk sterke EcoBoost-motor is leverbaar vanaf € 52.800,-.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com