• Ford Smart Mobility is partner in proef van European Data Task Force om verkeersveiligheid in Europa te verhogen
  • Gedeelde voortuigdata kan helpen ongevallen te voorkomen, bijvoorbeeld bij gladheid of bij een gestrand voertuig op de vluchtstrook
  • Proef voor het verzamelen van veiligheidsdata loopt in heel Europa in 2019

Ford Smart Mobility heeft tijdens het ITS Congres in Eindhoven samen met leden van de European Data Task Force (DTF) – partners uit de politiek, autofabrikanten en dienstverleners – een proef van een jaar aangekondigd met als doel de verkeersveiligheid te verhogen. Door verkeersdata tussen voertuigen te delen, kunnen potentieel onveilige situaties in kaart worden gebracht en potentiële ongevallen worden voorkomen. Lees verder

Dankzij de nieuwste technologieën zijn voertuigen in staat om gevaarlijke situatie te herkennen en slechte wegdekconditie te detecteren, en hierover bestuurders te informeren. Echter kunnen ook andere weggebruikers en wegbeheerders profiteren van deze informatie.

Tijdens de DTF-proef worden waarschuwingen – die door voertuigen en andere infrastructuur worden waargenomen – met anderen gedeeld via een gedecentraliseerd datasysteem.

De essentie van DTF is door samenwerking de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verhogen. DTF is opgericht in 2017 en implementeert sindsdien de bestaande Europese regels en wetgeving voor de toegang tot veiligheidsgegevens. Door prioriteit te geven aan de toegang tot veilheidsgegevens en samenwerking tussen verschillende autofabrikanten en landen mogelijk te maken, wil DTF de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verbeteren.

De intentieverklaring is ondertekend door alle deelnemende leden en is het fundament voor de proef en het partnerschap. Het is gebaseerd op het principe van wederkerigheid waarbij veiligheidsdata wordt verstrekt in ruil voor veiligheidsservices. De demonstratie in Eindhoven markeerde de start van de proef die in heel Europa zal plaatsvinden in 2019. De ambitie van DTF is meer stakeholders aan te moedigen om partner te worden om het effect op verkeersveiligheid in Europa te maximaliseren.

# # #

 The Data Task Force includes the following organisations:

EU Member States: The Netherlands, Ministry of Infrastructure and Water Management; Spain, Ministry of Home Affairs La Subdirección General de Gestión de la Movilidad DGT; Finland, Transport and Communications Agency TRAFICOM; Germany, Federal Ministry of Transport and Digital Infrastructure and Luxembourg, Ministry of the Economy.

Service Providers: HERE Europe B.V. and TomTom Traffic B.V.

Vehicle Manufacturers: BMW AG; Ford Smart Mobility Ltd; Mercedes Benz; Volvo Cars

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com