• Ford – Europa’s bestverkopende bedrijfswagenmerk – onthult nieuwste familie Transit modellen met ingebouwde connectiviteit en geavanceerde geëlektrificeerde aandrijflijnen tijdens de IAA CV 2018 in Hannover
  • Wereldpremière: nieuwe 2-tons Ford Transit heeft laag verbruik, maximale laadruimte en een 48-volt mild hybride (mHEV) technologie als eerste in zijn segment
  • Innovatieve Transit Custom plug-in hybrid (PHEV) voor het eerst in productievorm te zien, voorafgaand aan marktlancering in 2019
  • Ford toont geavanceerde Telematica en Data Service oplossingen voor connected bedrijfswagens om fleetklanten te ondersteunen in het optimaliseren van efficiency van wagenpark
  • Nieuwe Ranger Raptor – de ruigste versie van Europa’s bestverkopende pick-up – bestormt show in Hannover na zijn werelddebuut op Gamescom

Tijdens de IAA-bedrijfswagenshow in Hannover (20 - 27 september 2018) versterkt Ford zijn toonaangevende Europese marktpositie in het bedrijfswagensegment. Ford presenteert er onder meer de nieuwste generatie connected en geëlektrificeerde Transit modellen, waaronder de Transit Custom plug-in hybrid. Lees verder

Ford maakt zich sterk om de voordelen van connectiviteit aan te kunnen bieden in het complete Europese bedrijfswagenprogramma. Op de stand in Hannover presenteert Ford een volledige line-up van modellen met on-board modems, waaronder de nieuwe 2-tons Transit die in Hannover zijn wereldpremière beleeft. Ford presenteert ook zelf ontwikkelde nieuwe producten die fleetmanagers ondersteunen in het optimaliseren van processen.

De innovaties in de Ford bedrijfswagens gaan verder met de introductie van geëlektrificeerde modellen, zoals de Transit Custom plug-in hybride (PHEV) die tijdens de show voor het eerst in productievorm te zien is. Een andere primeur is de nieuwe Transit met een 48-volt mild hybride (mHEV) aandrijflijn.

“De show in Hannover toont een nieuwe generatie Transit bedrijfsauto’s, die allemaal connected zijn”, aldus Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles, Ford Europe. “De nieuwste connectiviteit en onze baanbrekende elektrische bedrijfswagens leveren uitgebreide kansen op om meerwaarde te creëren voor onze klanten.”

Nieuwe Transit – nog productiever en efficiënter dankzij mHEV
De nieuwe 2-tons Transit die midden 2019 op de markt komt, biedt nog efficiëntere motoren, een verbeterd laadvermogen, ingebouwde connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen. Daarnaast heeft het model een fraai, nieuw vormgegeven vooraanzicht, plus een totaal nieuw interieur met meer opbergruimte.

Naast de verbeterde 2,0-liter EcoBlue dieselmotoren, waarbij de klant profiteert van een lagere TCO, kunnen Transit klanten opteren voor 48-volt mHEV-technologie op de handgeschakelde bedrijfsauto’s om nog zuiniger te rijden, met name bij stop-start-verkeer in steden. Het mHEV-systeem wint bij afremmen energie terug, slaat deze op in een 48-volt lithium-ion batterij en gebruikt deze energie voor het ondersteunen van de motor of als voeding voor elektrische systemen.

Transit Custom PHEV – emmissieloos zonder actieradius issues
Ford’s innovatieve Transit Custom PHEV beschikt over een geavanceerd hybridesysteem, waarmee naar verwachting meer dan 50 kilometer volledig elektrisch en dus uitstootvrij kan worden gereden. De aandrijflijn bestaat onder meer uit de meermaals bekroonde 1,0-liter EcoBoost benzinemotor die in dit geval fungeert als range-extender. De EcoBoost motor laadt het accupakket op bij het afleggen van langere afstanden tussen de oplaadpunten. Gebruikers profiteren zodoende van maximale efficiency en flexibiliteit. De actieradius bedraagt meer dan 500 kilometer.

De in Hannover getoonde productieversie van de PHEV heeft een compact watergekoeld lithium-ion batterijpakket geplaatst onder de laadvloer, waardoor het volledige laadvolume gelijk is aan de normale uitvoering van de Custom. De Transit Custom PHEV beschikt over het geheel nieuwe interieur van de nieuwste Transit Custom, met geheel aan de PHEV toegewijde informatiedisplays. Het on-board modem behoort tot de standaarduitrusting.

Ford Telematica en Ford Data Service – vloot managen nog nooit zo eenvoudig
Ford kondigt in Hannover twee nieuwe connected fleetmanagementoplossingen aan, beide in eigen huis ontwikkeld door Ford Smart Mobility. De producten zijn ontwikkeld op basis van data verzameld via diverse fleets, variërend in grootte en opererend in diverse bedrijfstakken, plus Ford’s vergaande kennis en expertise van eigen modellen en productdata.

Ford Telematica levert fleetmanagers een web-based applicatie waarmee ze de beschikbaarheid en inzet van hun bedrijfswagens kunnen optimaliseren, evenals kostenbeheer en chauffeursmanagement. Bovendien zal Ford Data Service de mogelijkheid bieden aan fleetmanagers om dienstaanbieders van derde partijen toegang te bieden tot OEM-grade voertuigdata – waarbij data direct vanuit de auto naar de cloud wordt verstuurd – waardoor ze hun eigen fleetoplossingen kunnen ontwikkelen.

Nieuwe Ranger Raptor bestormt Hannover
Na het spectaculaire debuut op Gamescom in Keulen, bestormt de nieuwe Ranger Raptor nu het autopubliek in Hannover. Deze heftige off-roader is ontwikkeld door Ford Performance en komt medio 2019 op de markt voor de échte liefhebbers en avonturiers. De Ford Ranger Raptor wordt aangedreven door een Bi-turbo versie van de 2,0 liter EcoBlue dieselmotor, met een vermogen van 213 pk en 500 Nm aan koppel. Een imponerende uitstraling, indrukwekkende afmetingen, extreme stylingdetails en een door Ford Performance ontwikkeld chassis voor serieus off-road rijden op hoge snelheid zijn kenmerken van de nieuwe Ford Ranger Raptor.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com