• Ford onthult eerste details over de nieuwe Transit Connect- en Transit Courier-bedrijfswagens die vanaf midden 2018 deel uitmaken van het best verkopende bedrijfswagenmerk in Europa
  • Nieuwe Transit Connect biedt gewaagd design en zuinige motoren met geheel vernieuwde 1.5-liter Ford EcoBlue-dieselmotor en 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met cilinderdeactivatie
  • Compacte Transit Courier biedt vernieuwde aandrijvingen met standaard zes versnellingen, SYNC 3-technologie en modern front
  • Ford is het best verkopende merk voor bedrijfswagens in Europa; volledig assortiment wordt de komende achttien maanden vernieuwd

Ford heeft de eerste details van de nieuwe Transit Connect- en Transit Courier-bedrijfswagens onthuld. Met deze producten staat Ford aan de vooravond van een revolutie, waarbij de commerciële modellen in Europa de komende achttien maanden geheel worden vernieuwd. Lees verder

De Transit Connect en Transit Courier zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwste Transit-familie die uit vier modellen bestaat. Deze maakten Ford tot het best verkopende merk voor bedrijfswagens in Europa, met meer dan 276.000 verkochte voertuigen tussen oktober 2016 en 2017. Dit is een stijging van 8 procent.

De twee nieuwe Transit modellen pronken met hun stijlvolle nieuwe designs, zuinigere aandrijvingen* en geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie. Ze kunnen besteld worden vanaf de lente van 2018 en worden geleverd vanaf het midden van het jaar.

“De nieuwste Transit-familie van Ford heeft de Europese markt veroverd en we zijn niet van plan onze voet van het gaspedaal te halen”, zegt Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford Europa. “We hebben onze twee kleinere Transits grondig vernieuwd, waardoor ze nu zuiniger, stijlvoller en praktischer dan ooit zijn.”

Nieuwe Ford Transit Connect
De Transit Connect is voorzien van een nieuwe voorkant die in de pas loopt met het nieuwste design-DNA van Ford. De imposante Transit grille met de drie horizontale lijnen, de smallere koplampen – met krachtige Bi-xenon lampen en LED-dagrijverlichting – zorgen samen voor een frisse nieuwe look.

De vernieuwde cabine in de Transit Connect is uitgerust met een verbeterd instrumentenpaneel met nieuwe bedieningselementen en optioneel met een zwevend, op tablets geïnspireerd 6″-kleurentouchscreen, inclusief het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford. De nieuwe bekleding zorgt voor een stijlvolle en duurzame omgeving voor lange werkdagen in de cabine.

Een vernieuwde serie aandrijvingen maakt lager brandstofverbruik mogelijk, waarbij wordt voldaan aan de Euro 6.2-emissiestandaarden. De nieuwe 1.5-liter Ford EcoBlue-dieselmotor van Ford combineert de meest recente brandstofinjectie-, turbocompressie- en emissiecontroletechnologieën met een frictiearm motorontwerp voor verbeterde prestaties en een lager brandstofverbruik.

Voor klanten die liever een benzinemotor hebben, wordt de nieuwe Transit Connect ook geleverd met een geavanceerde versie van de meermaals bekroonde 1.0-liter EcoBoost-motor. Deze bevat aanzienlijke verbeteringen van de cilinderkop, brandstofinjectie en emissiecontrolesystemen voor een nog lager brandstofverbruik. Een van de nieuwe technologieën is de cilinderdeactivatie. Hiermee kan de motor bij lage belasting op twee cilinders lopen, zodat het brandstofverbruik verder afneemt.

Een verbeterde handgeschakelde zesversnellingsbak wordt nu standaard op alle motoren gemonteerd. De 1.5‑liter Ford EcoBlue-motor kan ook worden uitgerust met een geavanceerde achttraps automatische transmissie, die speciaal is ontwikkeld voor een optimaal brandstofverbruik, een goede reactiesnelheid en soepel, snel schakelen.

Om de totale eigendomskosten tot een minimum te beperken, worden de intervallen tussen servicebeurten voor zowel de diesel- als de benzinemodellen verlengd. Handgeschakelde dieselauto’s bieden nu de allerbeste variabele interval, tot twee jaar/40.000 km. Volgens analyses van Ford leiden langere intervallen tussen servicebeurten tot aanzienlijk lagere kosten voor gepland onderhoud en niet-geplande reparaties dan bij de belangrijkste concurrenten.

De nieuwe Transit Connect introduceert een uitgebreid scala aan baanbrekende functies voor bestuurdersassistentie, zoals de Intelligent Speed Limiter waarmee de snelheid automatisch aan de toegestane maximumsnelheid wordt aangepast, het noodremsysteem Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, zijwindstabilisatie en Active Park Assist, dat helpt bij het parallel en loodrecht inparkeren.

Net als het voorgaande model biedt de Transit Connect talloze functies voor bestuurders van bedrijfswagens, met een optionele korte of lange wielbasis voor een laadruimte tot wel 3,6 m³ (VDA) en een laadvermogen van 520 tot 890 kg.

Nieuwe Ford Transit Courier
De Transit Courier is het kleinste lid van de Ford Transit-familie. Het nieuwe model beschikt over een moderne voorkant met een herzien ontwerp van de grille en bumper.

Het verbeterde interieur beschikt over een meer ergonomische middenconsole. In de duurdere modellen is dit voorzien van een 6″-kleurentouchscreen met het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem, dat zich dichter bij de bestuurder bevindt voor meer zichtbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe serie aandrijvingen voldoet aan de meest recente Euro 6.2-emissiestandaarden en biedt klanten de keuze tussen de 1.5-liter TDCi-diesel- en 1.0-liter EcoBoost-benzinemotoren. Alle auto’s beschikken over een geheel nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak in plaats van de vijfversnellingsbak van het vorige model. Dit zorgt voor een betere schakelkwaliteit, meer verfijning en een lager brandstofverbruik.

Voor nog lagere exploitatiekosten worden de dieselmodellen standaard geleverd met een nieuw brandstofbesparingspakket. Zo voorziet de Active Grille Shutter in optimale aerodynamica dankzij de betere opwarmtijden en de verminderde luchtweerstand.

De Transit Courier biedt bestuurders van bestelauto’s een laadvermogen van 500 tot 590 kg en een laadruimte tot 2,4 m³ (VDA). Er is nu ook een Limited-variant beschikbaar, die klanten een alternatief biedt voor het dynamische Sport-model in het hogere segment.

Meer informatie over de nieuwe Transit Connect– en Transit Courier-modellen, zoals brandstofverbruik en prestatiegegevens, wordt gepubliceerd als de auto’s later dit jaar op de markt worden gebracht.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com