• Ford Europa opent speciaal Smart Mobility Innovation Office om sneller mobiliteitsoplossingen te kunnen ontwikkelen
  • Vestiging richt zich op kortetermijnontwikkeling van slimme mobiliteitstechnologieën die zijn gericht op de specifieke eisen van Europese steden
  • Kantoor in innovatiecentrum van Here East markeert nieuwe ondernemingsgerichte aanpak en plaatst Ford tussen de toonaangevende Europese innovators op commercieel, digitaal en wetenschappelijk gebied

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat het in Londen het Ford Smart Mobility Innovation Office opent. Hier gaat het bedrijf zich specifiek toeleggen op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa.

Vanuit dit nieuwe kantoor heeft een team van topspecialisten van Ford contact met IT-bedrijven van wereldklasse, toonaangevende wetenschappelijke instituten en bestaande partners. De locatie richt zich op de kortetermijnontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen die aansluiten bij de behoeften van grote Europese steden.

“Ons snelgroeiende team is gevestigd in het hart van de mobiliteitsinnovatie in Londen, waardoor we sneller kennis opdoen voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën”, zei Steven Armstrong, group vice president en president of Europe, Middle East and Africa van Ford Motor Company, tijdens de opening van London Tech Week. “Deze locatie in Here East biedt ons de gelegenheid om beter samen te werken, met de creativiteit die nodig is om de toekomstige stadsverkeersproblemen te kunnen aanpakken.”

“Voor ons is dit ook de ideale locatie om onze huidige partnerprojecten uit te breiden en in contact te komen met IT-talenten uit Londen. Beide aspecten zijn van essentieel belang om een internationaal toonaangevende rol te spelen als aanbieder van mobiliteitsoplossingen.”

Het nieuwe kantoor wordt later dit jaar geopend op de Here East Campus in het Queen Elizabeth Olympic Park en zal in eerste instantie plaats bieden aan ongeveer veertig specialisten. Op deze locatie zit Ford ook in de buurt van de geavanceerde proefprojecten die in Londen worden uitgevoerd, zoals het wagenpark van Transit ‘plug-in’-hybrides dat later dit jaar wordt geïntroduceerd. Bovendien kan het unieke particuliere wegennet van Olympic Park in de toekomst worden gebruikt voor testdoeleinden.

Gavin Pool, CEO van Here East: “Het unieke aan Here East is dat ondernemers, internationale bedrijven en wetenschappers hier de ruimte en de infrastructuur hebben om samen te werken aan innovatieve oplossingen. In het kader van hun streven naar slimmere mobiliteitsoplossingen voor steden besloot Ford toe te treden tot onze community van innovators, starters en technische specialisten. Dit is een verrijking voor de hele campus.”

Al gevestigd op de campus zijn Loughborough University, een van Fords oudste en belangrijkste Britse universitaire onderzoekspartners, en het Advanced Propulsion Center (APC). Met deze partner werkt Ford al samen voor het onderzoek naar aandrijvingen en sinds dit jaar ook aan de ontwikkeling van de ‘plug-in’-hybride Transit. Andere huurders zijn onder meer het gloednieuwe Plexal Innovation Centre en UCL Robotics.

De nieuwe vestiging in Londen is een uitbreiding van het internationale netwerk van onderzoeks- en innovatiecentra dat Ford heeft ontwikkeld en waarvan ook het European Research Centre in Aken en de Ford Smart Mobility Greenfield Labs in het Californische Palo Alto deel uitmaken.

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Gavin Pool, CEO, Here East; Claire Cockerton, CEO van Plexal Innovation Centre; Steven Armstrong, group vice president en president of Europe, Middle East and Africa, Ford Motor Company.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com