• Ford Ranger is de meest verkochte pick-up in Europa na een sterke verkoopgroei (met 32 procent) in de eerste elf maanden van 2015
  • De nieuwe Ranger – eind 2015 in Europa geïntroduceerd – is nog steeds de enige pick-up met een score van vijf sterren bij Euro NCAP, de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven
  • Nieuwe versie van toonaangevende pick-up biedt ook geavanceerde voorzieningen voor bestuurdersassistentie, zoals Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control en Traffic Sign Recognition
  • De Ranger heeft een gedurfd nieuw uiterlijk en nog betere motoren die tot 17 procent minder brandstof verbruiken

De Ford Ranger is de populairste pick-up in Europa, met 25.500 verkochte auto's in de eerste elf maanden van 2015, een stijging van 32 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Lees verder

Sinds de introductie eind 2011 hebben de verkoopcijfers van de huidige Ford Ranger in Europa een snelle groei laten zien. Het marktaandeel van de Ranger is in de twintig traditionele Europese markten van Ford gestegen van 11,7 procent in 2012 naar 23,5 procent in de eerste tien maanden van dit jaar. Op het moment dat Ford eind 2015 op het punt staat een nieuw Ranger-model te introduceren, met een gedurfd nieuw uiterlijk, ultramoderne technologieën en een lager brandstofverbruik, neemt de vraag van consumenten sterk toe.

De nieuwe Ford Ranger Double Cab behoudt de in 2012 behaalde maximale score van vijf sterren bij Euro NCAP. Daarmee is de auto de enige in zijn segment die de hoogste bekroning krijgt van de onafhankelijke organisatie op het gebied van botsproeven.

“De combinatie van allround capaciteiten, stoere styling en veiligheid van de Ranger blijkt nog steeds onverslaanbaar,” zegt Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Het aantal orders voor onze nieuwe Ranger is op dit moment al hoger dan verwacht – vooral voor het paradepaardje, de Wildtrak met zijn exclusieve exterieur- en interieurontwerp en de opvallende kleur Pride Orange.”

De nieuwe Ford Ranger heeft een reeks bestuurdersassistentietechnologieën voor meer comfort en gebruiksgemak. Zo beschikt de bestuurder onder andere over Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, Traffic Sign Recognition, Park Assist voor en achter, Rear View Camera en een geavanceerd Electronic Stability Control-systeem dat speciaal is ontwikkeld voor het zware werk. Met dit systeem wordt onder meer voorkomen dat de aanhanger gaat slingeren.

Andere slimme technologieën zijn bijvoorbeeld het spraakgestuurde SYNC 2-connectiviteitssysteem van Ford, Hill Launch Assist, Hill Descent Control, Adaptive Load Control en Emergency Brake Assistance.

De nieuwe Ranger beschikt over een reeks efficiënte aandrijvingen die worden ondersteund door Auto-Start-Stop-technologie, nieuwe eindreducties en voor het eerst elektrische stuurbekrachtiging. Deze voorzieningen maken dat het brandstofverbruik tot wel 17 procent lager ligt.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com