• Veelgevraagde vijfzitter met extra lange laadbak speciaal voor Nederland ontwikkeld
  • Wielbasisverlenging van 30 cm voldoet aan fiscale inrichtingseisen voor grijs kenteken
  • Vijfzits Ranger Wildtrak op grijs kenteken leverbaar vanaf april 2024
  • Vanafprijs € 57.860,- exclusief BPM/BTW

Door de grote vraag van ondernemers en instellingen naar een pick-up met vijf zitplaatsen op grijs kenteken, hebben Ford Nederland en Veth Automotive de krachten gebundeld. Het resultaat is de vijfzits Ford Ranger Wildtrak met dubbele cabine en een verlengde wielbasis die op grijs kenteken kan worden gereden. Deze unieke uitvoering is per direct te bestellen en is bij registratie in 2024 vrijgesteld van BPM*. Lees verder

Krachtig, ruim én extra lang
Al in 1994 werd de eerste pick-up door Veth Automotive verlengd. Nu, dertig jaar later, staat de verlengde Ford Ranger op de prijslijst. Hier ging een uitgebreid ontwikkelproces aan vooraf. Om te voldoen aan alle kwaliteitseisen zijn diverse testen uitgevoerd. Zo is onder andere de buig- en torsiestijfheid van het chassis gesimuleerd, zijn er ESP-testen uitgevoerd door TüV Nord en is er zelfs een windtunneltest uitgevoerd.

De verlengde versie is gebaseerd op de Ranger Wildtrak en is uitgerust met een krachtige 2.0 EcoBlue dieselmotor met 205 pk, gekoppeld aan een geavanceerde 10-traps automaat. Net als de reguliere Ranger Wildtrak biedt ook de verlengde versie een indrukwekkend trekgewicht van 3.500 kg. Om deze extra lange uitvoering met dubbele cabine te laten voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen vindt een nauwgezette ingreep plaats. De Ranger dubbele cabine krijgt een indrukwekkende wielbasisverlenging van maar liefst 30 cm. Deze extra lengte komt volledig ten goede aan de ruimte in de laadbak. Deze meet 186.2 cm inwendig en heeft daarmee dezelfde lengte als de laadbak van de SuperCab uitvoering. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de Rollertop, die als accessoire bij een SuperCab te bestellen is, ook op deze uitvoering kan worden gemonteerd. De verlengde Ranger is ook voorzien van een verhoogd dak dat niet hoger uitkomt dan de dakrails, waardoor zijn onverzettelijke uitstraling behouden blijft. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de pick-up voldoet aan de geldende fiscale inrichtingseisen voor een registratie op grijs kenteken, wat in 2024 nog het aanzienlijke BPM-voordeel voor ondernemers oplevert.*

Rijke standaarduitrusting
De Ranger Wildtrak dubbele cabine met verlengde wielbasis biedt niet alleen een maximale hoeveelheid ruimte aan vijf inzittenden én een forse lading, maar maakt ook indruk met een rijke uitrusting. Zo biedt de Ranger Wildtrak keuze uit zes rijmodi: Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand en Tow Haul. Eveneens standaard zijn het SYNC4 connectiviteitsysteem met een 10” touchscreen en een reeks rij-assistentiesystemen waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, achteruitrijsensoren, een achteruitrijcamera en BLIS met trailerfunctie. De toch al compleet uitgevoerde Wildtrak is in deze verlengde variant ook standaard uitgerust met het Technology Pack Plus Trailer en is daarmee optimaal uitgerust als trekauto. Het eveneens standaard aanwezige Power Pack met een 400W omvormer, zorgt ervoor dat accu’s van elektrisch gereedschap onderweg moeiteloos opgeladen kunnen worden. Ook standaard op deze vijfzitter is metallic lak in de kleuren Agate Black of Carbonized Grey.

Leverbaar vanaf € 57.860,-
Ford Nederland biedt de verlengde Ford Ranger aan in een gelimiteerde serie exemplaren en omdat hij uitsluitend uit voorraad leverbaar wordt, is levering in 2024, en daarmee de BPM-vrijstelling, gegarandeerd. De verlengde Ford Ranger Wildtrak met dubbele cabine en vijf zitplaatsen heeft een vanafprijs van € 57.860,- exclusief BTW en BPM en is per direct te bestellen via de Ford Transit Centers.

# # #

 *BPM vrijstelling voor ondernemers voor bedrijfsauto’s op grijs kenteken.
**De getoonde afbeeldingen dienen ter illustratie. De daadwerkelijk geleverde voertuigen zullen iets afwijken.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com