• Ford wordt onderdeel van Catena-X, een netwerk dat is opgezet om gegevensstandaarden voor autoproductieketen vast te stellen en gegevensuitwisseling tussen deelnemende partijen te verbeteren
  • Ford is een van de oprichters van het Responsible Supply Chain Initiative, voor maatschappelijke naleving, veilige werkomstandigheden en milieubescherming in toeleveringsketens
  • Initiatieven dragen bij aan voornemen van Ford om in 2035 CO2-neutraliteit te bereiken bij Europese faciliteiten, logistiek en leveranciers
  • Ford richt zich op het verbeteren van toeleveringsketen en streeft ernaar zaken te doen met organisaties die zich inzetten voor de bescherming van mens en planeet

Ford Europa heeft zich aangesloten bij twee belangrijke initiatieven op het gebied van toeleveringsketens. Deze hebben als doel de industrienormen vast te stellen voor de uitwisseling van gegevens tussen partners en de beoordeling van de duurzaamheid van productielocaties

Het eerste initiatief is het Catena-X Automotive Network, dat is opgezet om de duurzaamheid en efficiëntie in de gehele toeleveringsketen van de auto-industrie te verbeteren door continue uitwisseling van gegevens tussen partners. Het tweede initiatief is het Responsible Supply Chain Initiative (RSCI), dat tools, maatregelen en ondersteuning biedt om te komen tot een duurzamere toeleveringsketen.

“Nu we op weg zijn naar een geëlektrificeerde toekomst, zijn verantwoorde, transparante en duurzame toeleveringsketens essentieel voor een succesvolle verandering van de auto-industrie”, vertelt Werner Pütz, vice president Purchasing bij Ford Europa. “Met het definiëren van de gegevensstandaarden en het garanderen van veilige gegevensuitwisseling biedt Catena-X een sterke basis voor gezamenlijke inspanningen op dit gebied, wat zo belangrijk is voor alle bedrijven in de industrie. We zijn erg blij dat we nu deel uitmaken van twee baanbrekende initiatieven.”

Met deelname aan deze initiatieven zet Ford een belangrijke stap richting de doelstelling om in 2035 te komen tot CO2-neutraliteit in de voetafdruk van Europese faciliteiten, logistiek en leveranciers. Een ander streven van Ford voor 2035 is volledig emissievrije autoverkoop in Europa.

Catena-X netwerk voor auto-industrie
Catena-X, een digitaal ecosysteem en samenwerkingsnetwerk, creëert uniforme standaarden voor uitwisseling van gegevens en informatie in de gehele autoproductieketen. Voor deze unieke samenwerking tussen bedrijven in de auto-industrie sluit Ford zich aan bij een aantal uiteenlopende partners uit het bedrijfsleven en de wetenschap.

De toepassingsgebieden zijn onder andere kwaliteitsbeheer, onderhoud, toeleveringsketenbeheer en duurzaamheid. Wanneer in de toeleveringsketen sprake is van druk, grondstoftekorten en onderdelen-tracking, kan de gegevensstroom tussen leden en hun partners wereldwijd het probleembeheer verbeteren en zorgen dat de problemen snel worden aangepakt.1 De betrokkenheid van Ford bij Catena-X zal het bedrijf helpen bij het verbeteren van duurzaamheid, naleving van mensenrechten en het transparanter maken van toeleveringsketens.

Responsible Supply Chain Initiative
Ford is een van de veertien oprichters van het initiatief van het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA). Het doel van het RSCI is het ontwikkelen van een gestandaardiseerde beoordeling voor het evalueren van de duurzaamheid van bedrijven in toeleveringsketens in de auto-industrie, waaronder naleven van arbeidsomstandigheden, veiligheid op het werk en milieubescherming.

“Het vormgeven van een duurzame toekomst vereist een holistische benadering en aanbod van praktische oplossingen. Initiatieven zoals het RSCI bieden bedrijven de gelegenheid om te werken met geavanceerde en gemeenschappelijke industriestandaarden voor duurzaamheidscontroles van individuele bedrijven. Hierdoor kunnen verschillende bedrijven met elkaar samenwerken aan een gemeenschappelijk doel”, zegt vicevoorzitter van het RSCI Helmut Philipp, Sustainability Specialist bij Ford Europa.

Ford richt zich op het verbeteren van alle facetten in de toeleveringsketen en streeft tegelijkertijd naar het identificeren van en zaken doen met organisaties die beleid voor het beschermen van mens en planeet aannemen en uitvoeren. In de gedragscode voor leveranciers van Ford staan de vereisten beschreven voor relaties van leveranciers op het gebied van mensenrechten, milieu, verantwoorde inkoop van materiaal, verantwoorde en wettige bedrijfsvoering, en bijbehorende implementatie van deze principes.

# # #

1De gegevenssoevereiniteit op Catena-X wordt gehandhaafd overeenkomstig de normen van de Europese cloud data-infrastructuur (GAIA-X) en de International Data Spaces.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com