• Geen toegang tot internet, of nog erger, een smartphoneaccu die bijna leeg is, kan erg stressvol zijn
  • Voetgangers kunnen online verbonden blijven dankzij gratis mobiele oplaadpunten op zonne-energie en Wi-Fi -toegang
  • Gebruikers en lokale autoriteiten kunnen toegang krijgen tot milieugegevens via netwerk van 20 bankjes
  • Gebruikers van de bankjes kunnen geld geven aan goede doelen met toezegging van Ford Fund om gedoneerde bedragen te verdubbelen

Een lege smartphoneaccu behoort voor veel voetgangers in Londen binnenkort tot het verleden. Ford en het onlangs opgerichte bedrijf Strawberry Energy introduceren op verschillende plekken in de stad bankjes waarmee voetgangers gratis Wi-Fi-toegang hebben en via zonne-energie hun mobiele apparaat kunnen opladen. Dit allemaal terwijl ze lekker kunnen zitten en uitrusten. Lees verder

De samenwerking zorgt in eerste instantie voor 20 Ford Smart Benches. Het zeer technologisch geavanceerde straatmeubilair kan de mate van geluidsoverlast, de CO2-uitstoot, het vochtigheidspeil en de temperatuur bewaken. De informatie is gratis beschikbaar voor gebruikers van het bankje en de deelnemende ‘boroughs’ in Londen en ze kunnen een rol spelen bij het nemen van beslissingen door stedelijke planbureaus in de toekomst.

“Bij Ford vinden we dat de stad van de toekomst mensen gelukkig moet maken, en dat ze zich er veilig en verbonden voelen. We kijken dus hoe straten kunnen worden ontworpen voor veel verschillende activiteiten: wandelen, fietsen, rijden, communiceren met anderen en uiteraard ook met de bedrijven en diensten die een bijdrage leveren aan onze economie”, aldus Sarah-Jayne Williams, Director van Ford Smart Mobility in Europa. “Wandelen, autorijden en het openbaar vervoer maken deel uit van de manier waarop mensen zich verplaatsen in een stad. De Ford Smart Benches vullen onze levens, waarin online verbinding steeds belangrijker is, perfect aan.”

Toegang tot Wi-Fi en oplaadpunten, zowel draadloos als via poorten, is gratis, niet alleen voor smartphones, maar ook voor tablets, camera’s en wearables. Er is tevens een mogelijkheid voor degenen die gebruikmaken van de stedelijke pitstops om een donatie te doen aan de Britse liefdadigheidsinstellingen St Mungo’s, Rethink Mental Illness en Macmillan Cancer Support. Ford Motor Company Fund, de filantropische afdeling van het bedrijf, zal de donaties van gebruikers van de bankjes verdubbelen tot een bedrag van £10,000 per liefdadigheidsinstelling.

“Of het nu is om fit te blijven, voor het gemak, of gewoon om lekker buiten te zijn, veel mensen houden van wandelen, maar vinden het vervelend als ze geen toegang hebben tot social media- en nieuwssites wanneer ze onderweg zijn”, aldus Miloš Milisavljević, oprichter en CEO van Strawberry Energy. “Ford Smart Benches in Islington, Lewisham en Southwark spelen een steeds grotere rol bij het ervoor zorgen dat wandelen een favoriet onderdeel blijft voor mensen die van de stad willen genieten.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com