• Ford levert comfort en gemak van Team Sky-touringcar
  • Unieke Tourneo Custom zorgt dat renners direct na koers aan herstel kunnen beginnen
  • Ford is exclusieve leverancier van auto’s en bestelauto’s voor Team Sky

Het klinkt vreemd, maar er kleeft een nadeel aan het bereiken van het podium tijdens de Tour de France – zowel voor de wielrenners die vooraan zijn gefinisht als voor de teams waarvoor ze rijden. Renners die geen podiumplaats hebben behaald, kunnen meteen beginnen met hun herstel, in een luxueuze touringcar met comfortabele stoelen, tv's en douches, terwijl de winnaars nog uren kunnen worden opgehouden voordat ze terug kunnen naar het hotel in een van de volgauto's. Ford heeft nu dat probleem dit jaar opgelost door het comfort en gemak van de Team Sky-touringcar over te brengen in een unieke versie van de Tourneo Custom. Lees verder

Deze ‘people mover’ is uitgerust met ingebouwd keukentje en koelkast, stoelen met verstelbare rugleuning, stopcontacten en geldekens om de renners te helpen afkoelen. “In de wielrennerij telt elke seconde en de kleinste winstpunten kunnen het verschil betekenen tussen winst en verlies. De Tourneo Custom-podiumauto zorgt ervoor dat renners meteen na de koers aan hun herstel kunnen beginnen en comfortabel naar het hotel kunnen worden vervoerd. Daardoor kunnen ze er de volgende dag weer volle bak tegenaan en hun winnende vorm vasthouden”, aldus Servais Knaven, ploegleider van Team Sky.

Team Sky staat bekend om zijn strategie van “marginale winst” die inhoudt dat het verbeteren van veel kleine dingen opgeteld een algeheel positief effect oplevert. Zorgen voor een optimaal herstel en een optimale verzorging van elke renner is een belangrijk onderdeel van die strategie.
“Beenruimte is erg belangrijk voor een renner die in een volgauto reist. In het ruime interieur van de Tourneo Custom kan de renner zich gemakkelijk uitstrekken, zijn benen omhoog gooien, warme en koude herstelvoeding en -drank tot zich nemen en zo nodig medische verzorging krijgen. De luxe afwerking en vloerbekleding dragen bij aan het relaxte gevoel, en door het veelzijdige interieur konden het keukentje, de koelkast en de opslagcompartimenten gemakkelijk worden ingepast”, aldus Andrew Merryweather, brand experience manager bij Ford Europa.

Ford is de exclusieve leverancier van auto’s en bestelauto’s voor Team Sky. De samenwerking die begon in 2016, heeft al meer dan 100 overwinningen opgeleverd. Het wagenpark van Team Sky omvat ook de Ford-modellen Mondeo Wagon, S-MAX, Edge en Transit. Een speciale Ford Ranger is de verkenningsauto van de Tour van dit jaar.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com