• Ford kondigt op de IAA in Hannover twee nieuwe oplossingen voor connected auto's aan; introductie in Europa begin 2019
  • Ford Telematics biedt fleetowners oplossingen voor het managen van uptime en productiviteit van auto's en verbeterde efficiency en effectiviteit van hun wagenpark
  • Ford Data Services verschaft grote wagenparken en hun eigen externe systeemaanbieders oplossingen voor toegang tot voertuigdata

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf begin volgend jaar twee oplossingen op de markt brengt voor connected auto's. Deze zijn bedoeld voor Europese wagenparkklanten. Lees verder

Ford Commercial Solutions (FCS) is het bedrijfsonderdeel dat werkt aan de ontwikkeling van een reeks oplossingen voor connected auto’s waarmee wagenparkbeheerders makkelijker en dus eenvoudiger kunnen managen, waardoor zij hun bedrijf efficiënter kunnen runnen.

Ford Telematics biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om met de Ford Telematics-applicatie data van connected Fords te bekijken. Aan de hand van informatie die afkomstig is van de auto, verschaft een intuïtief webportaal nuttige inzichten waarmee de efficiency van het wagenpark kan worden verbeterd en de veiligheid van de bestuurder kan worden verhoogd. Eigenaren, managers en werknemers zijn daarmee in staat om een wagenpark vrijwel in realtime te volgen en zo razendsnel inzicht te krijgen in de prestaties van het wagenpark.

Ford beseft dat met name grotere wagenparken met hun eigen of met externe systeemaanbieders willen werken aan de ontwikkeling van oplossingen die speciaal op hun behoeften zijn afgestemd. Daarom heeft het Ford Data Services ontwikkeld. Grote wagenparken, aanbieders van telematicadiensten en wagenparkbeheerders hebben hiermee rechtstreeks toegang tot voertuigdata op OEM-niveau.

Ford Data Services maakt gebruik van de interne modem in een Ford om voertuigdata rechtstreeks vanuit de auto over te brengen naar de cloud, zonder dat hierbij extra externe hardware of beheer nodig is of dat er uitval van de installatie optreedt. Vanuit de cloud worden de voertuiggegevens doorgestuurd naar het interne IT-systeem van het wagenpark of naar een externe aanbieder.

“Wagenparken staan tegenwoordig onder grote druk om hun activiteiten, veilig, efficiënt en legaal te verrichten”, aldus Dave Phatak, directeur voor Ford Commercial Solutions in Europa. “Daarom werken we aan de ontwikkeling van een reeks connectiviteitsoplossingen voor onze fleetowners, die hen in staat stellen om zich te richten op waar het om draait: hun bedrijf runnen.”

Ford Telematics en Ford Data Services zijn de eerste nieuwe producten in Europa van FCS, een onderdeel van Ford Smart Mobility. Zij zijn gebaseerd op het nieuwe ecosysteem van Ford voor connected auto’s en waar Ford technologie voor autoconnectiviteit, Ford Transportation Mobility Cloud en Ford mobiliteitsoplossingen deel van uitmaken. Zo profiteren zij van de inspanningen van Ford om bedrijfswagens voortdurend te verbeteren, van de kennis en deskundigheid op datagebied en van toegang tot de modernste datasignalen.

Inzichten van eigenaren, managers en werknemers van wagenparken uit verschillende branches hebben bijgedragen tot de nieuwe oplossingen. Door de klant een centrale plek te geven in het ontwikkelingsproces, helpt Ford eigenaren van wagenparken minder tijd te besteden aan het managen van hun auto’s, en meer aan het managen van hun bedrijf.

En omdat Ford de auto’s ontwerpt – dat wil zeggen de technologie, datasystemen en elektrische architectuur – kan het de nieuwste updates en datasignalen leveren zodra deze beschikbaar komen, en zijn nieuwe inzichten beschikbaar zodra de klant die nodig heeft.

Ford heeft reeds aangekondigd in 2020 connectiviteit te bieden aan de gehele Europese modellenreeks. Ford Telematics en Ford Data Services worden in het voorjaar van 2019 in Europa geïntroduceerd, eerst in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland, daarna in andere landen. Beide services zullen niet alleen compatibel zijn met de nieuwste Ford gezinsauto’s en bedrijfswagens, maar ook met oudere modellen die niet zijn uitgerust met een modem. Deze zullen worden uitgerust met een nieuwe, door Ford ontwikkelde plug-in device, oftewel PID.*

Ford Commercial Solutions heeft in Noord-Amerika al overeenstemming bereikt met een aantal aanbieders van telematicadiensten, waaronder Verizon Connect, en de gesprekken over vergelijkbare overeenkomsten in Europa verkeren in een vergevorderd stadium.

Lees hier meer informatie over Ford Commercial Solutions.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com